Mini Cooper - wymiana klocków
Mini Cooper - wymiana klocków
Wymieniłem niedawno na 'zamienniki', w efekcie można mnie rozpoznać w trójmieście bardzo łatwo - a raczej usłyszeć - podjeżdżam do świateł jak autobus - przyjemnie piszcze.
Chce wymienić jeszcze raz na oryginały - tylko powiedzano mi że oprócz klocków jakiś czujnik sie wymienia i to dodatkowe bodajże 200pln. Te czujki to jakiś nadmiarowy element luksusowy który moge śmiało pominąć, czy obowiązkowe i bardzo ważne 'coś'? Bo wymiana klocków wychodzi 500/para - jakoś drogo :/
Chce wymienić jeszcze raz na oryginały - tylko powiedzano mi że oprócz klocków jakiś czujnik sie wymienia i to dodatkowe bodajże 200pln. Te czujki to jakiś nadmiarowy element luksusowy który moge śmiało pominąć, czy obowiązkowe i bardzo ważne 'coś'? Bo wymiana klocków wychodzi 500/para - jakoś drogo :/
Re: Mini Cooper - wymiana klocków
Nie wiem skąd się wzięły te ceny w twoim poście. Czujnik kosztuje w ASO około 20 pln, a jedyny problem z jego wymianą to podejście bez zdejmowania plastikowego nadkola.
Co do klocków to polecam textary, kosztuja okolo 250 pln, ale sa dosc twarde i nie piszczą.
Jeśli chodzi o cenę wymiany to nie jest jakoś drogo, to jest niewyobrażalnie drogo, zważywszy że operacja wymiany klocków zajmuje około 20 minut.
Co do klocków to polecam textary, kosztuja okolo 250 pln, ale sa dosc twarde i nie piszczą.
Jeśli chodzi o cenę wymiany to nie jest jakoś drogo, to jest niewyobrażalnie drogo, zważywszy że operacja wymiany klocków zajmuje około 20 minut.
Ale przyznam że Mini ma niewygodny dostęp do klocków(przód)śruby trzeba odkręcic od tyłu gdzie jest mało miejsca.
- jrock7
- Wiarus
- Posiadane auto: R55 Cooper D
Potwierdzam ceny vexx'a - w ASO w Focie za wymiane klocków tną jak za zboże - więc lepiej zrobić to w zwykłym/dobrym warsztacie.
Pozdro!
Pozdro!
To szczerze współczuję mieszkańcom Gdyni. W warszawie w auto fus zapłaciłem 20 PLN za czujnik, a klocki wymieniam sam i 500 w kieszeni, poza tym ate, które miałem na pierwszy montaż zajeździłem w 9 tys. km. więc szukałem czegoś twardszego.
maciekk pisze:Nie wiem skąd się wzięły te ceny w twoim poście. Czujnik kosztuje w ASO około 20 pln, a jedyny problem z jego wymianą to podejście bez zdejmowania plastikowego nadkola.
Witam,
Dopytam, czy ten czujnik trzeba wymieniać razem z klockami skoro występuje osobno? Innymi słowy czy jest to część, która wędruje na śmietnik razem ze zjechanymi klockami?
Proszę praktyków o odpowiedź.
Pozdrawiam,
Robert
Mili Panowie,
podpowiedzcie proszę gdzie mi wymienią klocki rzetelnie i tanio??
Szukam warsztatu w Warszawie/okolicy.
podpowiedzcie proszę gdzie mi wymienią klocki rzetelnie i tanio??
Szukam warsztatu w Warszawie/okolicy.
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
klocki to kazdy mechanik wymieni, to zadna filozofia
dziękuję za odpowiedź, choć szczerze mówiąc, sądziłam, że wśród pasjonatów marki którą również mam szczęście powozić, dostanę bardziej szczegółowe wytyczne co do adresu miejsca...
Chodziło mi dokładnie o warsztat do którego któryś z Was ma zaufanie, gdzie zostawię auto, wymienią co trzeba, zrobią przegląd i nie poproszą o uiszczenie rachunku na kilka tyś.
Chodziło mi dokładnie o warsztat do którego któryś z Was ma zaufanie, gdzie zostawię auto, wymienią co trzeba, zrobią przegląd i nie poproszą o uiszczenie rachunku na kilka tyś.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
to pisz od razu ze potrzebujesz takowego a nie tylko o wymianie klockow
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
mam kumpla ktory ma taki podejzany warsztacik na jelonkach
dobry fachowiec i tani
bardzo dokladny w tym co robi i wszechstronny
dzwon
waldek 608056461
dobry fachowiec i tani
bardzo dokladny w tym co robi i wszechstronny
dzwon
waldek 608056461
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
zapisałam dziękuję
swoje auto rozumiem byś oddał w jego ręce?
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Flap swojego nie odda w niczyje ręce... jeszcze by ktoś coś w Zielonym naprawił i zaczął by jeździć... <tragedia>
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
Krzysia pisze:zapisałam dziękuję
wystarczy ze waldek naprawia swojego miniaka
ale naprawde moge go szczerze polecic - dobry kolega i dobry fachowiec