Mini John Cooper Works 2008 - Harnaś

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Awatar użytkownika
Harnaś
Nowy
Nowy
Posiadane auto: JCW R56

Mini John Cooper Works 2008 - Harnaś

Post autor: Harnaś »

Krótko, ale rzeczowo: świetnie jeździ (mam do czego porównać :razz: ), wzbudza pozytywne reakcje u innych uczestników ruchu, świetnie brzmi, lecz jest nieco klaustrofobiczny w środku. Jako ciekawostka - to jest pierwszy zamówiony w PL poliftingowy JCW .

Rzędowy, 4-cylindorwy, 1.6, uturbiony, 211 KM, ok 300Nm.

Został zakupiony w Katowicach w czerwcu, odebrany na początku września. Pakiet Hot Chilli (nie jestem pewien tej nazwy, więc jeśli ją przekręciłem, to nie bijcie). Ogólne odczucia bardzo pozytywne. Gdyby tylko ten akumulator nie padł z bliżej nieokreślonej przyczyny.. A do pełni szczęścia brakuje wyśmienitej obsługi salonu.. Zwłaszcza w Poznaniu. Bo do tej Katowickiej nie mam zastrzeżeń :)

Mini JCW
Mini JCW 2
Mini JCW 3
Mini JCW 4
Mini JCW 5
Mini JCW 6

Jeszcze nie do końca rozkminiłem forum, więc jakby co, to podmienię na fotografie z forumowego serwera.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Re: Mini John Cooper Works 2008 - Harnaś

Post autor: dawid »

jezeli Twoj to fabryczny JCW to jak sie nazywa MINI w tym pakiecie - http://l.yimg.com/img.autos.yahoo.com/i ... cw_1_x.jpg
pytam szczerze, u mnie od dluzszego czasu go widuje, nawet foty wrzucalem, jest piekny, myslalem, ze to wlasnie jest JCW..
speedfight

Post autor: speedfight »

to jest zwykły Mini Cooper S po liftingu a nie zaden JCW
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

Jakim liftingu?
Ja myślę, że to jednak mowy model, a nie żaden lift ;)
Dobry miniak, kolor też :mrgreen:
Awatar użytkownika
Harnaś
Nowy
Nowy

dawid pisze:jezeli Twoj to fabryczny JCW to jak sie nazywa MINI w tym pakiecie - http://l.yimg.com/img.autos.yahoo.com/i ... cw_1_x.jpg
pytam szczerze, u mnie od dluzszego czasu go widuje, nawet foty wrzucalem, jest piekny, myslalem, ze to wlasnie jest JCW..

To akurat jest Cooper S z pakietem JCW. Kupujesz Coopera S, zamawiasz taki pakiecik, przysyłają go z Oxfordu i montują na miejscu. Zresztą. W Mini mamy doczynienia z maksymalną indywidualizacją każdego egzlemplarza. Można wybierać między naprawde wieloma pakietami stylistycznymi.

A mój wyjechał z fabryki jako JCW, bez żadnych ekstrawagancji stylistycznych. Swoją drogą kolory były dobierane tak, aby jak najbardziej przypominał starsze Mini Morrisy. Z założenia lusterka też miałby być czerwone, jak lakier, ale kiedy zobaczyłem te z flagą brytyjską na wystawie w salonie, tak mi się spodobały, że kazałem je założyć na mojego. :razz: I tak już zostało.

Teraz na zimówkach ma założone grafitowe felgi (ten sam wzór, czyli Cross Spoke Challenge) i wygląda IMO jeszcze lepiej, niż na fotografiach :)
feaerun

Post autor: feaerun »

Hej,
widzę, że Kolega na czasie. Kręci mnie JCW, zwłaszcza w maksymalnie dyskretnej stylistyce. Wiadomo Ci coś na temat odrzucenia konieczności posiadania twardego, sportowego zawieszenia? Słyszałem, że można działać na zawieszeniu zbliżonym do coopera. Dla mnie jazda na zawieszeniu sportowym z 17" była porażką na naszych drogach.
Awatar użytkownika
Harnaś
Nowy
Nowy

feaerun pisze:Wiadomo Ci coś na temat odrzucenia konieczności posiadania twardego, sportowego zawieszenia? Słyszałem, że można działać na zawieszeniu zbliżonym do coopera. Dla mnie jazda na zawieszeniu sportowym z 17" była porażką na naszych drogach.

W moim jest seryjny zawias z Coopera S. Utwardzenie i obniżenie to opcja. :) I to w zasadzie zbędna opcja - sportowe zawieszenie zapewnia lepszą jazdę JEDYNIE na drogach o nienagannej nawierzchni, a u nas... wiadomo jak z tym jest. :mrgreen: A mimo tych "braków zawiasowych" jeździ fenomenalnie. Zresztą chyba nawet nie muszę nikogo o tym przekonywać. :)
feaerun

Post autor: feaerun »

Jasne, myślałem, że zrobili to tak: Mini S i JCW zawieszenie jak w cooper'rze a w opcji zawieszenie sportowe. Dzieki za odpowiedz.
Awatar użytkownika
Harnaś
Nowy
Nowy

Jestem z niego dumny - cudownie trzyma parametry. :cool:
Tylko coś im się pokitrasiło - toć to nie jest CooperS. ;)

Wynik z hamowni
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

vtech = thumb down
Awatar użytkownika
Harnaś
Nowy
Nowy

Słyszałem multum niepochlebnych opini i.. jedną pozytywną. Więc coś w tym może być. Ale nie mam oporów przed hamowaniem tam swoich aut - ciężko coś spapierdzielić, zwłaszcza, że pomiary mają być jedynie orintacyjne. ;)

Edit: Tylko do ASO musze zajrzeć, żeby sprawdzili przepływomierz, bo w górnym zakresie obrotów nierówno ciągnie.
Awatar użytkownika
Harnaś
Nowy
Nowy

Hu, hu. Topic mocno zarósł kurzem. Wczoraj były fajne warunki pogodowe, w końcu miałem czas, to złapałem aparat i cyknąłem MINIakowi kilka fotek. Jak uporam się z resztą zdjęć, to wrzucę link do albumu :)
Załączniki
Kopia _DSC3058.jpg
Kopia _DSC3058.jpg (261.86 KiB) Przejrzano 1989 razy
Kopia _DSC2989.jpg
Kopia _DSC2989.jpg (342.25 KiB) Przejrzano 1989 razy
KeliV

Post autor: KeliV »

fantastyczna sceneria dla Worksa... Szkoda ze pod warszawa nie mamy takich krajobrazów.
Awatar użytkownika
Harnaś
Nowy
Nowy

http://www.flickr.com/photos/subarysta_ ... 34/detail/

Stuknęło 40kkm, jestem bardzo zadowolony, tylko gdyby nie te uciążliwe awarie różnych pierdół i poważniejsze akcje od czasu do czasu...
ODPOWIEDZ