Zamienniki
Moderator: flapjck1
też spotkałem kilka dobrych przykładów
jak w temacie, przez 10 lat opcowania w świecie Mini spotkałem różne wynalazki niektórych stałem się posiadaczem.
Na początek załączam zdjęcie mini vana z deską, kierownicą, ukł kierowniczym od malucha (chyba fotele tez były fiatowskie)
oraz mojego coopera , któremu poprzedni właściciel zamontował od malucha: plastikowe zderzaki , luterka oraz chlapacze
Natamist vany często miały montowane tylnie lampy z dużego fiata combi.
P.S. Przy ostatniej odbudowie silnika seri A , napotkaliśmy tłoki ze Skody także było tulejowanie bloku i powrót do standardowej wersji.
Na początek załączam zdjęcie mini vana z deską, kierownicą, ukł kierowniczym od malucha (chyba fotele tez były fiatowskie)
oraz mojego coopera , któremu poprzedni właściciel zamontował od malucha: plastikowe zderzaki , luterka oraz chlapacze
P.S. Przy ostatniej odbudowie silnika seri A , napotkaliśmy tłoki ze Skody także było tulejowanie bloku i powrót do standardowej wersji.
- Załączniki
-
- DSCN0595s.jpg (119.1 KiB) Przejrzano 1406 razy
Ostatnio zmieniony 06 lip 2009, 22:29 przez Lukasz1, łącznie zmieniany 2 razy.
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
Re: też spotkałem kilka dobrych przykładów
Lukasz1 pisze:jak w temacie, przez 10 lat opcowania w świecie Mini spotkałem różne wynalazki niektórych stałem się posiadaczem.
POLECAM stosowanie zamienników
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Re: Zamienniki
Adam szydero chcesz kanapowy banerek?
Łukasz rzeczywiście przytoczył hardcore, ale niektóre przytoczone wcześniej są dość "ciekawe" - zwłaszcza, że do uzycia takowych kiedyś ludzie byli zmuszeni
jak pisałem sam nie jestem zwolennikiem takich zamienników, ale traktuję temat jako ciekawostkę i proponuję tak do tego podejść
Łukasz rzeczywiście przytoczył hardcore, ale niektóre przytoczone wcześniej są dość "ciekawe" - zwłaszcza, że do uzycia takowych kiedyś ludzie byli zmuszeni
jak pisałem sam nie jestem zwolennikiem takich zamienników, ale traktuję temat jako ciekawostkę i proponuję tak do tego podejść
Dalej niestety będę trwał w swym uporze.Zwłaszcza,że na bezrybiu i rak ryba.Zapewne większość oponentów stosowania zamienników nie wie co to był produkt zwany "czekoladopodobny". Tak więc i w MINI komuna odcisnęła swój ślad i przy okazji nauczyła stosowania zamienników (czytaj kombinowania).
- domino1985
- Wiarus
- Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
- Kontakt:
Jak to miło, że te czasy minęły i nie trzeba już szpecić swoich pojazdów
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
ale te zderzaki p4 na cooperku wygladaja calkiem calkiem
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Jerzy
- Nowy
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Miałem kiedyś takie zderzaki
Lusterka od Malucha też dają się zastosować i nie straszą wyglądem.
A pióra wycieraczek od Trabanta
Lusterka od Malucha też dają się zastosować i nie straszą wyglądem.
A pióra wycieraczek od Trabanta
Jerzy
MGF 1,8i, Mini 1380 GTI, Fiat 125p
MGF 1,8i, Mini 1380 GTI, Fiat 125p
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
lampa tylna przeciwmgielna Wesem - akurat takiej produkcji wybrałem, bo wyobraźcie moje zdziwienie gdy z paczki z Anglii wyciągnąłem lampę zapakowaną oryginalnie w folię i papierem znanej skądinąd firmy Wipac, a w środku niespodzianka Wesem właśnie
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Wspominałem wcześniej o pasującym przełączniku świateł i wycieraczek od Skody 105,120.
Dziś po wywiadzie w sklepie mogę ten fakt potwierdzić. Sprzedawca podał cenę-120zł za
komplet i czas oczekiwania max 1 tydzień. Podał też,że robiony na licencji Lucasa i że
dawniej kupowano go także do MINI.
Dziś po wywiadzie w sklepie mogę ten fakt potwierdzić. Sprzedawca podał cenę-120zł za
komplet i czas oczekiwania max 1 tydzień. Podał też,że robiony na licencji Lucasa i że
dawniej kupowano go także do MINI.
- Bankowy
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Za to uszczelki drzwi w Mini są prawie identyczne z uszczelkami drzwi od 126p
PRAWIE - robi wielką różnicę
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Bankowy pisze:Za to uszczelki drzwi w Mini są prawie identyczne z uszczelkami drzwi od 126p
ja mam u siebie z audi 80 , duzo lepsze
W jednym z gdańskich sklepów motoryzacyjnych znalazłem uszczelkę o profilu b. podobnym
do do uszczelki bagażnika może warto porównać?
do do uszczelki bagażnika może warto porównać?