OGÓLNOPOLSKI ZLOT MINI - RABKA - XI.2005

Wszelkie sprawy dotyczące zlotów, spotkań i innych ustaleń istotnych dla naszej MINI społeczności.

Moderator: flapjck1

BODO'wy

pogoda w okolicach Rabki

Post autor: BODO'wy »

moze ktos z okolicznych mieszkancow Krakow/Pszczyna opowie cos na temat pogody z naciskiem na warunki drogowe. Wybieram sie do Rabki w piatek rano, z malym dzieckiem i chcialbym wiedziec na co sie nastawiac ?
Lancuchy brac ;) ?

Wdzieczny za odpowiedz
Bodo'wy
Niejeden z nas

Re: OGÓLNOPOLSKI ZLOT MINI - RABKA - XI.2005

Post autor: Niejeden z nas »

Hallo tu ziemia ;-) Na trasach na jakich sie poruszam (Cieszyn-Bielsko-Pszczyna-Katowice-Kraków) pogoda jest zimowa jednakże drogi główne są czarne. My jedziemy sprawdzoną trasą przez Wadowice Suchą Beskidzką i Jordanów. Temperatura w granicach 0-2 st.C, lekkie pruszenie śniegu, biało na poboczach lecz drogi jak już wspomniałem czarne.
A łańcuchy ....i tak warto zabrać. W ubiegłym roku w Rabce było jesiennie...dopóki w jedną noc nie zrobiła się zima...to góry.
A tak apropo jak małe to dziecko ??
BODO'wy

Post autor: BODO'wy »

Niejeden z nas pisze: Hallo tu ziemia ;-)
Temperatura w granicach 0-2 st.C, lekkie pruszenie śniegu, biało na poboczach lecz drogi jak już wspomniałem czarne.
A łańcuchy ....i tak warto zabrać. W ubiegłym roku w Rabce było jesiennie...dopóki w jedną noc nie zrobiła się zima...to góry.

dzieki - lancuchy zakupie :), miniak niestety przymierza sie do leczenia, wiec przyjade fordzina
Niejeden z nas pisze:
A tak apropo jak małe to dziecko ??

duzo mlodsze :), az strach pisac jak male ......... jeszcze nie mowi, jeszcze nie chodzi, juz siedzi :) !!
ale w tym roku nie bylo wakacji i ten weekend to taka namiastka 2 tygodni bez pracy i innych klimatow

Moze jeszcze zapodacie jakas aktualizacje pogody w czwartek, pls
pzdr
Bodo'wy
Niejeden z nas

Co narozrabiało że już siedzi !!??!!??
A serio, to miałem nadzieje, na jakieś towrzycho niskopienne dla naszej Oliwki- wynika z tego, że będzie bawiła się w niańkę ;-) Uaktualnienie pogody zrobimy...a jakże.
Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi

Post autor: Beny »

Witajcie!
Ja dzisiaj do Rzeszowa zasuwałem i było w porządku, we środę będę w nowym sączu i możliwe że w nowym targu, więc bieżące informacje zapodam na forum.

PS.
W piątek ok. 12.30 - 13.00 miniaki z krakowa zbierają sie na stacij paliw PKN ORLEN zaraz za węzłem autorstradowym A4 w kierunku zakopanego (za światłami zaraz za zjazdem z autostrady na zakopane po prawej jest stacja);
wszystkich jadących .. że śląska, wrocławia itd .... zapraszamy do wspólnej podróży

pozdrawiam

Beny
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik

S?ÓW KILKA O ZLOCIE, GÓRACH, ATRAKCJACH I OTYM JAK DOJECHA?

Zlot się zbliża więc chciałbym podać wam wszystkim garść praktycznych informacji.

1. JAK DOJECHA???
jadąc zakopianką w kieunku zakopanego nie dojeżdżacie do rabki zakopianką tylko W SKOMIELNEJ BIA?EJ SKR?CACIE W LEWO W KIERUNKU NA NOWY S?CZ, jedziecie ok. 6km drogą i dojeżdżacie do rozwidlenia dróg, SKR?CACIE W PRAWO W KIERUNKU NA CENTRUM RABKI, ośrodek exploris jest po prawej stronie ok. 100 metrów za skrzyżowaniem

2. GÓRY
dzisiaj (środa) byłem w rabce i była cudowna pogoda, minus 3 stopnie, słońce i ani jednej chmurki, droga do rabki sucha ... po prostu bajka,
ale weźcie pod uwagę że w sobotę będziemy zwiedzać skansen pkp (ok. 2h) a późnym popołudniem będzie ognisko z prosiaczkiem i kiełbaską i prawie załatwilismy kulig, wszystko potrwa ok. 3 - 4h a w nocy w rabce było minus 17 stopni, KONIECZNIE ZABIERZCIE ZE SOB? CIEP?E BUTY ZA KOSTK?, CZAPKI, R?KAWICZKI, OKULARY PRZECIWS?ONECZNE (od śniegu w słońcu mogą rozboleć oczy) I GENERALNIE POSIADAJCIE CIEP?Y KOMPLET UBRA?

3. ZLOT, ATRAKCJE, FINANSE
w piątek 25.XI od godziny 12.00 rozpoczyna się doba hotelowa, więszkość z nas zjawi się popołudniu i wieczorem więc w piątek przewidujemy rozmowy kuluarowe i swobodną imprezkę w ośrodku exploris(kawiarnia, muzyka, piwo etc.), dla bardzo głodnych ok. 5 min drogi od ośrodka jest fantastyczna knajpka góralska z dobrym jedzeniem
w sobotę rano śniadanko, ok. 11.00 zwiedzamy muzeum pkp, częśc z nas ok. 13-tej rozpocznie walne zebranie klubu a pozostali mogą 3 - 4 godziny wykorzystac np. na wyjazd na basen, spacery itp. późnym popołudniem jedziemy na ognisko gdzie będzie tyle smacznego góralskiego jedzenia że będzie nam wychodzić bokiem, wieczorem imprezka w ośrodku
w niedzielę śniadanko, oficjalne zakończenie zlotu i ... proponuję wspólną podróż zakopianką z postojem na żurek w jednej wielu knajpek regionalnych
FINANSE: za noclegi każdy płaci samodzilenie, w piątek będziemy zbierać po 20zł za osobę na: ognisko, kiełbaskę, prosiaczka, musztardę, zwiedzanie muzeum pkp (przewodnik, wstęp), dodatkowo w piątek będzie konieczne zdeklarowanie kto chce jechać w kuligu (1h jazdy z pochodniami po lesie) koszt kuligu to ok. 25zł od osoby
to chyba tyle ;)
pozdrawiam i do zobaczenia
Beny
Opel Manta B 1979
Niejeden z nas

Widzę że to pierwsza relacja pogodowa z dzisiejszego dnia. Beny później mam nadzieję uściśli jak tam bliżej Rabki.... Między Pszczyną i Wadowicami pogoda nie zmieniała się od poniedziałku, zero opadów, drogi czarne, jest tylko mroźniej - w dzień około -5 st.C. To tyle, reszta bez zmian. Szerokiej drogi :-)
Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik

o 15-tej zjechałem z zakopianki, w ciągu dnia temperatura ok. -3 stopnie, droga czarna i sucha od nowego targu do krakowa czyli na całej długości jaką jechałem, spacerowym stylem jazdy dojechałem z rabki do krakowa w godzinkę ;)
pozdrawiam i do zobaczenia w piątek
Beny
Opel Manta B 1979
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Post autor: czestermo »

no to co?? ZLOT MINI - RABKA 2005 czas zaczac!! do zobaczenia wieczorkiem na piwku :D
bedziemy oblewac i mini i dzisiejsza wygrana "Orla" Adama!!
tess

Post autor: tess »

Witam
Zlot super.Wczoraj dyskoteka i nocne spotkania w barze.Dzisiaj wizyta w skansenie kolejowym niestety nie było przejażdżki pociągiem bo tory zasypało ] za to obejrzeliśmy trochę historii polskiej kolei.Wieczorkiem pieczony prosiaczek i kiełbaska w fantastycznym miejscu w lesie.Do tego kulig z pochodniami.Za chwile nocne rozmowy w kawiarni.?ałujcie że was tu nie ma.
Pozdrawiam
Jerzy
Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik

nasze zdjęcie w rabce obok mikołaja
Załączniki
122_2258.JPG
122_2258.JPG (180.21 KiB) Przejrzano 948 razy
Opel Manta B 1979
tess

Post autor: tess »

Wielkie dzięki Beny
Pozdrawiamy
Małgosia i Wojtek
Niejeden z nas

ja i Oliwka też sie dołączamy do podziękowań...Aga niestety śpi...ale jak się zbudzi potwierdzi.... fantastycznie było :-)
hokus-pokus

Post autor: hokus-pokus »

I ja przyłączam sie do podziękowań i to ogromnych :D Zaliczenia nie zające- nie uciekną :D a Zlot PIERWSZA KLASA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niejeden z nas

super zdjęcie Witek...ale co Ci tak para idzie z pyska ?? ;-)
ODPOWIEDZ