Jedyny w Polsce Mini pickup ? ;)
Moderator: flapjck1
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Jedyny w Polsce Mini pickup ? ;)
kawasraki grin jest zastrzezony
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Bankowy
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Takiego jak zielony - doceni wiele osób, takiego jak biały (kremowy) - głównie koneserzy i znawcy tematu.
Wybór należy do Ciebie.
A jeśli z lakierem nie masz problemu - to nad czym Ty się chłopie jeszcze zastanawiasz?!
Przedni zawias zrobisz z palcem w.... nosie, silnik też. A środek to najmniejszy problem.
W sytuacji gdy masz już auto, to możesz mieć naprawdę fajnego pick-up'a, zamykając się w kwocie do 10tys. i to sporo na nowych częściach!
Wybór należy do Ciebie.
A jeśli z lakierem nie masz problemu - to nad czym Ty się chłopie jeszcze zastanawiasz?!
Przedni zawias zrobisz z palcem w.... nosie, silnik też. A środek to najmniejszy problem.
W sytuacji gdy masz już auto, to możesz mieć naprawdę fajnego pick-up'a, zamykając się w kwocie do 10tys. i to sporo na nowych częściach!
jak juz robisz takie auto to staraj sie zachowac zgodność z orginałem.(kolor również). bedziesz miał latwiej w razie sprzedaży.
znalazłem coś takiego jest to ciekawe ale nie polecam:
znalazłem coś takiego jest to ciekawe ale nie polecam:
- Załączniki
-
- lowrider.jpg (123.08 KiB) Przejrzano 835 razy
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Bankowy pisze: A środek to najmniejszy problem.
mówisz że w 10 tysiącach się zmieści ? może tak jeśli będzie robił sam blacharkę i lakierkę bo inaczej slabo to widze
- Bankowy
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Oczywiście. Przecież powiedział, że maluje przednio
No i rzecz jasna jeśli mechaniką też sam się zajmie. Bo jeśli ktoś ma wszystko robić, to raczej koszty od 20 w górę
No i rzecz jasna jeśli mechaniką też sam się zajmie. Bo jeśli ktoś ma wszystko robić, to raczej koszty od 20 w górę
Kilka dni temu kupiłem dawcę Już wszystko co potrzebne wyciągnięte, karoseria idzie na żyletki... okropna korozja ;/ Przedni wózek w przyzwoitym stanie, tak samo jak cały przedni układ jezdny Teraz trzeba czekać na okazję i kupić silnik 1300, jeśli ktoś posiada proszę o kontakt
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Julian pisze: Teraz trzeba czekać na okazję i kupić silnik 1300, jeśli ktoś posiada proszę o kontakt
U mnie w garażu stoi sobie 1,3 z gaźnikiem i całą resztą ... ale to temat raczej na wiosnę...
- Bochen
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Rover Mini 1.3i MPi 1999
Julian pisze:No i nie wiem za bardzo gdzie w 3city znaleźć piaskowanie...
znajomy robił piach w stoczni za flaszke
tylko ze moze sie pofalowac
Julian zadzwoń do mnie dam namiary na piaskowanie w pobliżu Letniewa. 504 617 291.
Bochen pisze:Julian pisze:No i nie wiem za bardzo gdzie w 3city znaleźć piaskowanie...
znajomy robił piach w stoczni za flaszke
tylko ze moze sie pofalowac
No właśnie tego się obawiam ... Ale już mam namiary na ciśnieniowe mycie piaskiem i wodą ... niezupełnie piaskowanie ale też ma być skuteczne ;]
A narazie muszę zrobić mojego checkmate bo stoi rozebrany i wałek wymieniam
Gibki Staruszek pisze:Julian pisze: Teraz trzeba czekać na okazję i kupić silnik 1300, jeśli ktoś posiada proszę o kontakt
U mnie w garażu stoi sobie 1,3 z gaźnikiem i całą resztą ... ale to temat raczej na wiosnę...
Hmm .... ja mam czas odezwę się na pewno
- Bankowy
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Piaskowanie jest skuteczne do nadwozia tylko wtedy, gdy jest na sucho.
Dlatego tak ważne jest, żeby po piaskowaniu od razu pokryć podkładem, zanim na stali pojawi się choć kropla wody, bo wtedy będzie to od razu ognisko korozji.
Mycie pod ciśnieniem połączone z piaskowaniem będzie dobre, ale nie do stali, bo jak wyschnie, to od razu będzie rude.
Dlatego tak ważne jest, żeby po piaskowaniu od razu pokryć podkładem, zanim na stali pojawi się choć kropla wody, bo wtedy będzie to od razu ognisko korozji.
Mycie pod ciśnieniem połączone z piaskowaniem będzie dobre, ale nie do stali, bo jak wyschnie, to od razu będzie rude.