czy sie go smaruje ??
jeśli tak to w którym miejscu ??
oprócz przgubów, oczywiście
dzieki za info
Układ kierowniczy - SMAROWANIE
Moderator: flapjck1
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Układ kierowniczy - SMAROWANIE
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze
Re: Układ kierowniczy - SMAROWANIE
W podłodze nad nogami pasażera jest otworek umożliwiający dojscie do korka wlewu oleju
przekładni kierowniczej.Co jakiś czas sprawdzam czy nie jast zbyt sucho i w razie potrzeby uzupełniam.
przekładni kierowniczej.Co jakiś czas sprawdzam czy nie jast zbyt sucho i w razie potrzeby uzupełniam.
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
kamal1 pisze:W podłodze nad nogami pasażera jest otworek umożliwiający dojscie do korka wlewu oleju
a można jakieś bliższe info (fotkę lub zdjęcie znalezione w necie - mi się nie udało ), bo po wymianie podłogi - mam jedną całość
i przynajmniej nie cieknie
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze
W zasadzie to przy składaniu leję olej do ukł. kierowniczych kupowany w stacji obsługi.
Marka nie ma dla mnie znaczenia.Często dodaję do tego nieco towotu w celu zagęszczenia.
Jesli nie ma wycieków to O.K.
Marka nie ma dla mnie znaczenia.Często dodaję do tego nieco towotu w celu zagęszczenia.
Jesli nie ma wycieków to O.K.
- Bankowy
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
icemac pisze:kamal1 pisze:W podłodze nad nogami pasażera jest otworek umożliwiający dojscie do korka wlewu oleju
a można jakieś bliższe info (fotkę lub zdjęcie znalezione w necie - mi się nie udało ), bo po wymianie podłogi - mam jedną całość
i przynajmniej nie cieknie
Otwór jest w tych samych odległościach od krawędzi, co po lewej stronie (przechodzi przez niego kolumna kierownicy), ale może być Ci ciężko Ci trafić mimo wszystko.
Najlepiej byłoby ściągnąć przekładnię, rozbebeszyć i przesmarować. Tyle, że przy wyjmowaniu konieczne będzie opuszczenie nieco wózka.