Szybkie pytanie - szybka odpowiedź TYLKO BMW Mini

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Awatar użytkownika
domino1985
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
Kontakt:

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź TYLKO BMW Mini

Post autor: domino1985 »

neykon pisze:a wymarzony MINI w samy roku 2009 czterokrotnie stał w serwisie.

kolego od zera przebudowany pod moje bezguście JDM :lol: dla dociekliwych dodam ze powstało ich tylko 500 szt.

A aveo by się nie psuł :lol:

PS. nie wyrwiesz nikogo z tego forum na japońca ;)
neykon

Post autor: neykon »

domino1985 pisze:A aveo by się nie psuł :lol:

PS. nie wyrwiesz nikogo z tego forum na japońca ;)

co do aveo, nie wiem ale widzę ze wielu jest tu specjalistów od tej marki :lol: , co do awaryjności MINI hmmm fakt 1,3,5 tak sie nie psuły :twisted:. A na japońca nie mam takiej potrzeby.

ps. serdeczne podziękowania dla ... za ubaw :lol: :lol:
barthezz

Post autor: barthezz »

[quote="dawid"]od kogo kupowałeś te używane pompy?

pompa była/były z Krakowa :) bez reklamy (..13)
No jest różnica i to wielka w cenie, którą podałeś ale cóż. Teraz to chociaż mogę spać spokojnie z myślą że mam na nią 2 lata gwarancji. Uczymy się całe życie :)

A co do tej końcówki to brakuje mi tego... sam nie wiem jak to nazwać :)... armatki, z której leci płyn. Nie wiem czy muszę kupować całą wycieraczkę jak w http://moto.allegro.pl/item865660511_wy ... ml#gallery czy jest sama końcówka.
matthew90

Post autor: matthew90 »

barthezz pisze:
dawid pisze:od kogo kupowałeś te używane pompy?

A co do tej końcówki to brakuje mi tego... sam nie wiem jak to nazwać :)... armatki, z której leci płyn. Nie wiem czy muszę kupować całą wycieraczkę jak w http://moto.allegro.pl/item865660511_wy ... ml#gallery czy jest sama końcówka.

mam to samo z tą końcówką.. ktoś to nazwał "dysze" :wink: nie uporałem się z tym do tej pory i planuje odrazu zakup całej wycieraczki :roll:
Phantomas

Post autor: Phantomas »

dawid pisze:od kogo kupowałeś te używane pompy?

nie chce Cię dołować, więc dalszej części nie czytaj, ale niedawno były pompy wspomagania fabrycznie nowe takie same jak w ASP po 350zł + 20zł przesyłki (100% pewności sam ją mam) (gość miał chyba z 30 takich pomp!)

a co do dyszy tylniej, nie wiem czego dokładnie Ci brakuje, ale można dokupić samą końcówkę, która pryska (ten plastik przy wycieraczce) nie wiem za ile, ja kiedyś dałem 30zł

Dawid, a te pompy to dawno były dostępne?
Możesz na priv podać jakiś namiar, tudzież telefon?
Byłbym zainteresowany....:)

Z góry dziękuję:)
Btw. czy cholernie głośna (nie wiem jak mają inne MINI) ale głośna w porównaniu z innymi samochodami - pompa wspomagania, klasyfikuje pompę do wymiany?
Bo czym wiadomo, że pompa jest do d...y? Pomijając przypadek, gdy wspomaganie nie działa...

Pozdrawiam serdecznie
Piotrek
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

jedne pompy działają głośniej inne ciszej, wg mnie dopóki działa - nie ma się czym przejmować.
co do pomp, ja moją kupiłem hmm jakoś sierpień-wrzesień chyba, więc w miarę niedawno..
generalnie ciężko było je znaleźć bo gość w opisie nie dał ani "mini cooper" ani "pompa wspomagania" jednak pamiętam, że schodziły od ręki..

poszukam gdzieś maila od allegro i podrzuce namiary na priv
pozdrawiam
Awatar użytkownika
monsterk
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: monsterk »

Ostatnio robiłem eskę i jedno co mnie zdziwiło to jakość i wygląd oleju do wspomagania, zalecałbym wymianę, to może być mniej problemów ze wspomaganiem
rav

Post autor: rav »

[witam, a mógłbyś podać namiar na tego gościa z pompami? 664094300 rafał, dzięki i pzdr
annejszyn

pompa wspomagania z krk

Post autor: annejszyn »

Witam. Ja kupiłam niedawno pompe wpomagania z Krk działa bez zarzutu póki co. Zapłaciłam 500 pln. Jakby ktoś chciał kontakt do tego faceta to podaje nr tel. 602785178. Podobno facet ma dużo części do Miniaków...
Awatar użytkownika
hello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: '96 Sportspack
Kontakt:

Post autor: hello »

zakładając że mam do auta tylko 1 kluczyk czy ktoś orientuje się ile kosztuje dorobienie i czy jestem skazany na ASO (którego nie ma w Łodzi)
Gotti

Post autor: Gotti »

jak masz ten z przyciskami to brakuje Ci takie bez nich, za 170zł + zakodowanie
arek1

Post autor: arek1 »

Gotti pisze:jak masz ten z przyciskami to brakuje Ci takie bez nich, za 170zł + zakodowanie

W ASO w Gdyni żadnej opłaty za zakodowanie nie pobierali. Kluczyk był dorobiony na podstawie nr VIN i działał od razu. U nich nie byłem nawet MINI. Kluczyk przyszedł bezpośredno z Niemiec w kartonowej kopercie. Opłata bardzo podobna.

Pozdrawiam
ArekS
Awatar użytkownika
hello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: '96 Sportspack
Kontakt:

Post autor: hello »

dzięki za odpowiedź. z innej beczki: czy wymiana głośników standardowych na HK bez zmiany wzmacniacza ma jakiś sens, tj. czy będą działać i czy będzie jakaś różnica w jakości dźwięku?
Voyth

Post autor: Voyth »

Podłączam się do pytania - mam też taki zamiar. Czy do standardowego systemu trzebaby jeszcze coś kupować - kable, wzmacniacz itd. jeśli bym gdzieś kupił głośniki HK ?
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

w zasadzie mozna wlozyc dowolne glosniki odpowiadajace rozmiarom tych w mini... podobno wymiana kabli duzo daje...
ale w moim poprzednim mini glosniki z tylu byly wymienione na jakis topowy model jbl i naprawde super to gralo w porownaniu z tym co mam teraz (seria)
Zablokowany