radio w mini - ogolnie

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

137jastr
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R56

Re: radio w mini - ogolnie

Post autor: 137jastr »

ojciec pisze:ma
...radio Siemens w stosunku do radia Alpine ma to do siebie, że odtwarza st. radiowe bez zakłóceń w tunelach, garażach podziemnych, co w Alpine jest b. trudne...kolega robił porównanie z tymi radiami w tym samym MCS_ie.
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
tys0nik

Post autor: tys0nik »

nie chcę zakładać osobnego tematu bo mój też dotyczy radia w MINI a dokładniej to anteny.
Przy wymianie radia urwał się ten wtyk antenowy
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=65&fg=30

nr 5 od strony radia....

czy ktoś się orientuje czy mogę samą taką wtyczkę kupić czy cały kabel ?
ewentualnie jaka to wtyczka i gdzie można dostać ??

pozdrawiam
matthew90

Post autor: matthew90 »

tys0nik pisze:nie chcę zakładać osobnego tematu bo mój też dotyczy radia w MINI a dokładniej to anteny.
Przy wymianie radia urwał się ten wtyk antenowy
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=65&fg=30

nr 5 od strony radia....

pozdrawiam
sprawdź tutaj:

klik
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

pytanie:

na tylnej szybie od strony pasazera mam 3-4 paski, ktore myslalem, ze sluza za ogrzewanie szyby (wygladaja jak te na tylniej szybie), ale jakis spec mi powiedzial, ze to jest antena radiowa.. prawda to ?
Voyth

Post autor: Voyth »

Całkiem możliwe, bo takie anteny to popularne rozwiązanie w nowszych samochodach :wink:
Cuba

Post autor: Cuba »

dawid pisze:pytanie:

na tylnej szybie od strony pasazera mam 3-4 paski, ktore myslalem, ze sluza za ogrzewanie szyby (wygladaja jak te na tylniej szybie), ale jakis spec mi powiedzial, ze to jest antena radiowa.. prawda to ?
Tak,to antena radiowa.Tez mam taka antene u siebie.Myslalem,ze to z powodu nawigacji.
137jastr
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R56

Post autor: 137jastr »

tys0nik pisze:
pozdrawiam
poz.5 (całość) to w ASO 165PLN netto,
sam wtyk to kilka złotych.
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
tys0nik

Post autor: tys0nik »

137jastr pisze:
tys0nik pisze:
pozdrawiam
poz.5 (całość) to w ASO 165PLN netto,
sam wtyk to kilka złotych.

a jak ten wtyk się nazywa wie ktoś może ?
Awatar użytkownika
bob.dsk
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: A45 AMG

Post autor: bob.dsk »

Mam pytanko! Mam Mini z radiem CD przed liftem i sie zastanawiam czy jest mozliwosc podpiecia takiej opcji http://www.allegro.pl/item927626251_emu ... ratis.html
ojciec

Post autor: ojciec »

Według mnie powinno pasować bez problemu
mpc

Post autor: mpc »

Witam, zna ktos jakis sposob na podlaczenie mp3 do radia w MINI, wiem ze radio w MINI ma wejscie AUX w US mozna sobie kupic fajny zestaw zrob to sam i wyprowadzic takie wejscie na zewnatrz. Czy ktos wie gdzie w polsce mozna kupic taki zestawik, lub zna jakis prosty sposob na podpiecie naprzyklad iPod'a do radia?

P.S Link do zestawu jak i tutoriala zrob to sam: http://www.mini2.com/foru...q_faq_aux_input
P.S2 Mam radio po lifcie
P.S3 Zalozylem takze osobny temat z tym problemem za co przepraszam nie zauwarzylem tego tematu ;P
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

Cześć.

Kiedyś zrobiłem dwa takie kable AUX, używając TEGO tutoriala. Ten sam kabel u znajomego działał, u mnie już nie chciał. Poszukam, może znajdę go gdzieś w pudle z pierdołami do Miniaka to Ci wyślę :wink:

PS. Ostatecznie kupiłem kabel w ASO (w RealOEM znajdziesz nr. części, cena w okolicach 100-120 zł brutto) - pomimo tego, że niczym się nie różni - działał.
mpc

pididi pisze:Cześć.

Kiedyś zrobiłem dwa takie kable AUX, używając TEGO tutoriala. Ten sam kabel u znajomego działał, u mnie już nie chciał. Poszukam, może znajdę go gdzieś w pudle z pierdołami do Miniaka to Ci wyślę :wink:

PS. Ostatecznie kupiłem kabel w ASO (w RealOEM znajdziesz nr. części, cena w okolicach 100-120 zł brutto) - pomimo tego, że niczym się nie różni - działał.
super dzieki za info, jeszcze jedno pytano czy jest mozliwosc w radiu po liftingu wyswieltlenia tutulu utworu, artysty czasu trwania badz czegokolwiek poza TRACK + numer?
Voyth

Post autor: Voyth »

Najbardziej wkurzająca rzecz, że w radiu samochodu z XXI wieku nie ma nawet czasu trwania utworu :razz:

Ale system audio jest naprawde świetny.
mpc

Voyth pisze:Najbardziej wkurzająca rzecz, że w radiu samochodu z XXI wieku nie ma nawet czasu trwania utworu :razz:

Ale system audio jest naprawde świetny.
Czyli wnioskuje ze nie ma mozliwosci wyswietlenia jakiejkolwiek z tych informacji...
ODPOWIEDZ