Przeróbka na wersję poliftingową - da się?
Przeróbka na wersję poliftingową - da się?
Czesc!
Jestem tu nowy i mam pytanie. Czy jest możliwość przeróbki mini wersji przedliftingowej na poliftingową? Chodzi mi raczej o wygląd zewnętrzny. Wewnątrz może być wszystko po staremu wiem, że inaczej podnoszone są światła i dlatego mam wątpliwości czy da się coś takiego zrobić. Szukałem na forum, ale takiego czegoś nie znalazłem niestety. Jeśli to jakaś oczywistość to dajcie znać czy tak czy nie.
Jestem tu nowy i mam pytanie. Czy jest możliwość przeróbki mini wersji przedliftingowej na poliftingową? Chodzi mi raczej o wygląd zewnętrzny. Wewnątrz może być wszystko po staremu wiem, że inaczej podnoszone są światła i dlatego mam wątpliwości czy da się coś takiego zrobić. Szukałem na forum, ale takiego czegoś nie znalazłem niestety. Jeśli to jakaś oczywistość to dajcie znać czy tak czy nie.
- hello
- Wiarus
- Posiadane auto: '96 Sportspack
- Kontakt:
Re: Przeróbka na wersję poliftingową - da się?
MK1 na MK2 nie przerobisz (a tu jest różnica w podnoszeniu świateł)
przedlifta na polifta bez problemu - musisz wymienić lampy z przodu i tyłu + zderzaki z przodu i tyłu do tego grill na masce i voila - masz polifta (zewnętrznie)
przedlifta na polifta bez problemu - musisz wymienić lampy z przodu i tyłu + zderzaki z przodu i tyłu do tego grill na masce i voila - masz polifta (zewnętrznie)
Przedlifta na polifta robi co drugi z Allegro.pl, także myśle, że z tym nie ma problemów
Tak jak już kolega wyżej napisał generację 1 - R50/R53 zrobić na drugą - R56 nie da się.
Tak jak już kolega wyżej napisał generację 1 - R50/R53 zrobić na drugą - R56 nie da się.
- hello
- Wiarus
- Posiadane auto: '96 Sportspack
- Kontakt:
Voyth pisze:Przedlifta na polifta robi co drugi z Allegro.pl, także myśle, że z tym nie ma problemów
ja tam widzę raczej tendencję odwrotną tj. polifty robią na przedlifty (bo starsze części pewnie tańsze )
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
eclipse pisze:Voyth pisze:Przedlifta na polifta robi co drugi z Allegro.pl, także myśle, że z tym nie ma problemów
ja tam widzę raczej tendencję odwrotną tj. polifty robią na przedlifty (bo starsze części pewnie tańsze )
...stawiał bym bardziej na to, że właściciele i serwisanci nie orientują co i jak (co z czym), najczęściej widać to po ramkach maski, ramkach przedniego zderzaka, reflektorach...a nie cena tu decyduje.
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
______
Saluti
czekajcie. zagmatwaliście troszkę Voyth napisał, że z takiego r50,r53 na r56 się nie da. Pozostali piszą, że w sumie wystarczy tylko lampy, zderzaki itp. Wybaczcie, ale się troszkę pogubiłem chodzi mi o przeróbkę takiego http://www.netcarshow.com/mini/2004-coo ... per_01.htm na takiego http://www.netcarshow.com/mini/2007-coo ... per_02.htm Bo jeśli dobrze poczytałem tutaj na FAQ to r50 i r53 to właśnie ten z pierwszego linku... Może ironizujecie to wybaczcie, ale nie jestem aż tak obeznany w tym temacie, żeby ją wyczuć
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
To co pokazałeś, to nie przerobienie wersji przed- na poliftingową a zmiana ze starego modelu na nowy. Nie ma takiej opcji
hmm... czyli po prostu zrobienie mini tak, żeby starszy rocznik wyglądał chociażby z zewnątrz jak nowszy odpada?
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Jeśli masz MINI 01'-04' to możesz go "przerobić" na 04'-06'. Tu nie ma większego problemu . Jednak przerobić na nowy model, R56, czyli taki, jaki wkleiłeś się nie da. To już zupełnie inne auto, inne wymiary.
ok. No to szkoda... dzięki za pomoc i wyjaśnienie wszystkiego
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
gadanie...
a zaginione ogniwo Engela? Mini Classic przerobiony na MINI - i co nie da się?
a zaginione ogniwo Engela? Mini Classic przerobiony na MINI - i co nie da się?
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
Widziałem (szkoda że nie zrobiłem foto) w ASO Rawski w Markach k/Wa-wy kompilację R53 z osłonami progów z R56, na pierwszy rzut oka było widać, że jedno nie pasuje do drugiego wymiarowo - obudowy były za długie.
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
______
Saluti