Czy drogi był mechanik to trudno powiedzieć, zależy ile oleju wlał na przepłukanie, bo litr oleju takiego z beczki to koszt 33zł i filtr max 60zł przy tym że do silnika wchodzi około 4 litrów to powiedziałbym że drogo!
Ale to też wszystko zależy od tego ile czasu trzeba na takie zabawy poświęcić
płyn chłodnicy dolany do oleju
Re: płyn chłodnicy dolany do oleju
duzo. olej ok 120 filtr wydal ze 30zł i wymiana od 50 do 100zł
troszkę drogo. taki olej to koszt ok 120zł + filtr i powiedzmy coś do czyszczenia to jakieś 200zł.
250zł za wymianę?
właśnie patrzałem na fakturę jak był u mnie w Mini wymieniany olej (5W30 Castrol) z filtrem to koszt nie całe 400zł ale to serwis był
250zł za wymianę?
właśnie patrzałem na fakturę jak był u mnie w Mini wymieniany olej (5W30 Castrol) z filtrem to koszt nie całe 400zł ale to serwis był
Tak podejrzewałam, że trochę dużo (i to bez faktury). Jak mi serwisował starego forda, to mam wrażenie, że brał sporo mniej. Ma warsztat pod moim blokiem więc na fordzie tyle zarobił, że pewnie powinnam mieć kartę rabatową. Ale cóż - jak stwierdził "fajna zabawka" więc pewnie doliczył podatek od luksusu i uznał, że sytuacja podbramkowa + drogie auto więc stać mnie na to. Przynajmniej wiem aby zaprzyjaźnić się z innym warsztatem.