special tool 11 8 280

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

noj

special tool 11 8 280

Post autor: noj »

czy ktos wie jak to wygląda??? Niezbedne do blokowania napinacza/sprężyny przy montażu alternatora do S-ki.
Voyth

Re: special tool 11 8 280

Post autor: Voyth »

Ja ostatnio wymieniałem pasek w moim MINIaku i do zablokowania napinacza użyłem profilu kwadratowego o boku ponad 1cm zagiętego w L, przy czym musi być to zgięte krótko, bo nie ma jak podejść między podłużnicą a napinaczem.

Dlatego profil kwadratowy, bo w napinaczu jest otwór na kwadrat. Pewnie to co podałeś to jest akurat takie narzędzie pod kwadrat.

Ja to tak rozwiązałem. Było ciężko, ale się udało. Nie życze nikomu, aby się to w trasie zdarzyło. Nie ma szans tego zrobić w warunkach polowych. Do zdjęcia starego paska trzeba było zdjąć całe prawe przednie nadkole. Ani od góry, ani od dołu nie ma szans :roll:
noj

obawiam sie, ze w S-ce jest to nieco trudniejsze. Ma ktoś doswiadczenie?

ponizej jest link do print screen'a z ETK na ktorym widac napinacz. W ONE jest inny :neutral:

http://img171.imageshack.us/img171/492/napinacz1.jpg
137jastr
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R56

Post autor: 137jastr »

noj pisze:czy ktos wie jak to wygląda??? Niezbedne do blokowania napinacza/sprężyny przy montażu alternatora do S-ki.

R53 proste 'urządzenie' i po kłopocie ----. POLECAM!
Załączniki
tool.jpg
tool.jpg (49.06 KiB) Przejrzano 834 razy
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
noj

wielkie dzieki, zbudowalem - rano przetestuje. Wyglada, ze to moze zadzialac :cool:
noj

narzędzie działa super - jeszcze raz dziękuje - Polecam tego allegrowicza :lol:
137jastr
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R56

Post autor: 137jastr »

noj pisze:narzędzie działa super - jeszcze raz dziękuje - Polecam tego allegrowicza :lol:

Cieszę się......że mogłem pomóc!
???<Polecam tego allegrowicza>???
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
Voyth

Post autor: Voyth »

137jastr pisze:???<Polecam tego allegrowicza>???

No taki żart w stylu komentarza na Allegro.pl :razz:
ODPOWIEDZ