wydech
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
wydech
Hej
potrzebuje info - czym rozni sie wydech przed-liftowy od po-liftowego? wg realoem - inne numery czesci, choc wizualnie wygladaja tak samo..
mowa o tlumikach i koncowym wydechu a takze katalizatorze..
pozdrawiam
potrzebuje info - czym rozni sie wydech przed-liftowy od po-liftowego? wg realoem - inne numery czesci, choc wizualnie wygladaja tak samo..
pozdrawiam
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Re: wydech
^^^^^^^^
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
Praktycznie niczym, przed liftowy był chyba w jednym 'kawałku', poliftowy w dwóch częściach (lewy tłumik z rurą dolotową do połączenia z prawym tłumikiem z końcówkami)...w sumie ciężki i szeregowy, a nie równoległy, wymieniłem na równoległy - Borla Performance Cat-back Exhaust System...dużo lżejszy i lepszy [Million Mile Warranty] (Sic!) Aircraft quality T-304 stainless steel.dawid pisze:Hej
pozdrawiam
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
______
Saluti
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
http://www.borla.com/products/product_d ... sku=140120dawid pisze:^^^^^^^^
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
______
Saluti
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Heja,
potrzebuję wymienić wydech, więc przy okazji wrzucę sobie inne końcówki.
Czy ktoś wie o jakichś kompatybilnych, najlepiej przykręcanych do e'Ski ?
Najchętniej przytuliłbym coś, co wygląda jak foto poniżej. Ktoś ma jakiś namiar?
fajnie, jakby kamuflowało te gołe rury, które pozostają po zdjęciu seryjnej końcówki.
potrzebuję wymienić wydech, więc przy okazji wrzucę sobie inne końcówki.
Czy ktoś wie o jakichś kompatybilnych, najlepiej przykręcanych do e'Ski ?
Najchętniej przytuliłbym coś, co wygląda jak foto poniżej. Ktoś ma jakiś namiar?
fajnie, jakby kamuflowało te gołe rury, które pozostają po zdjęciu seryjnej końcówki.
- Załączniki
-
- wydech.jpg (16.29 KiB) Przejrzano 2052 razy
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
z końcówkami rozeznawałem, i ciężko, bo:
- dwie końcowe rury idą w dół - trzeba uciąć/wyprostować.
- zagięcie na końcu jest za blisko na uniwersalne końcówki z allegro (w sensie, będzie bardzo wystawać)
- w 2 zakładach od tłumików by mi to może zrobili, ale krzyczeli jakieś dziwne kwoty za tą robotę i byli mało napaleni na cięcie/spawanie
- są oryginalne nakładki, ale wg. mnie zastosowanie mają tylko z aero zderzakiem, który jest grubszy niż std i nie wystają tak koszmarnie. A, są dość drogie jak na taką pierdołę.
- nie spotkałem żadnych innych, dedykowanych do Ski niestety.
Ogólnie o ładnych, 3,5" końcóweczkach a'la Magnaflow/Alta można zapomnieć.
Pees: nie dowiedziałeś się, jak z tym pasowaniem wydechu/kolektora w przed i poliftach?
- dwie końcowe rury idą w dół - trzeba uciąć/wyprostować.
- zagięcie na końcu jest za blisko na uniwersalne końcówki z allegro (w sensie, będzie bardzo wystawać)
- w 2 zakładach od tłumików by mi to może zrobili, ale krzyczeli jakieś dziwne kwoty za tą robotę i byli mało napaleni na cięcie/spawanie
- są oryginalne nakładki, ale wg. mnie zastosowanie mają tylko z aero zderzakiem, który jest grubszy niż std i nie wystają tak koszmarnie. A, są dość drogie jak na taką pierdołę.
- nie spotkałem żadnych innych, dedykowanych do Ski niestety.
Ogólnie o ładnych, 3,5" końcóweczkach a'la Magnaflow/Alta można zapomnieć.
Pees: nie dowiedziałeś się, jak z tym pasowaniem wydechu/kolektora w przed i poliftach?
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
rzeczywiscie rury ida delikatnie w dol, nawet nie zauwazylem tego przedtem.
z dopasowaniem wydaje mi sie najwiekszym problemem to, ze jakas inna koncowka nie zakryje tych gołych rur i to będzie przydko wyglądać, bo te seryjne końcówki od s są zagięte do wewnątrz i kamuflują tą gołą rurę.
co do zakładu, spotkałem kiedyś gościa - "znaFce mini" co ma dwa MINI (skad my to znamy?
) w tym jedno na tor co wszystko z niego wymontował - "nawet predkosciomierz ma lżejszy", jednak nie umiał powiedzieć której generacji te mini ma, jedynie co to to, że są "te nowe od bmw" no i on mi powiedział, że w jakimś zakładzie robią za 300 z zajebistymi końcówkami, ciachają i spawają.. ale jeszcze tam nie byłem.
wydech przedlift/po podejdzie, nie wiem jak z kolektorem.. ja będę miał ucinaną rurę tuż przed tłumikiem, bo mi tam lekko rdza bierze, więc raczej z pasowaniem tu nie będzie problemu.. a reszta to nie mam pojęcia
z dopasowaniem wydaje mi sie najwiekszym problemem to, ze jakas inna koncowka nie zakryje tych gołych rur i to będzie przydko wyglądać, bo te seryjne końcówki od s są zagięte do wewnątrz i kamuflują tą gołą rurę.
co do zakładu, spotkałem kiedyś gościa - "znaFce mini" co ma dwa MINI (skad my to znamy?

wydech przedlift/po podejdzie, nie wiem jak z kolektorem.. ja będę miał ucinaną rurę tuż przed tłumikiem, bo mi tam lekko rdza bierze, więc raczej z pasowaniem tu nie będzie problemu.. a reszta to nie mam pojęcia
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Najłatwiej (niskim kosztem) byłoby uciąć wydech przed tłumikiem (idąc od silnika), wywalić dwa ciężkie seryjne tłumiki i zrobić całość na 1 nowym tłumiku, z rurą 2,25", czyli o takiej średnicy jaka idzie od kolektora, zakończonego podwójną końcówką mniej więcej taką: http://www.allegro.pl/item1039965425_tu ... _fi80.html
A, jeśli nie chcesz zmieniać tłumików, to wygugluj one-ball mod - zawsze nieeeeco lżej, głośniej i bardziej strzela
A, jeśli nie chcesz zmieniać tłumików, to wygugluj one-ball mod - zawsze nieeeeco lżej, głośniej i bardziej strzela

Hej,
jesli mozna to podepne sie do tematu, pilnie poszukuje jakiegos serwisu w krakowie gdzie wymienia mi wydech, ostatnio bylam u mechanika i powiedzial mi ze moj wydech jest w krytycznym stanie i nadaje sie do wymiany, niestety on czegos takiego nie zrobi, ktos moglby kogos polecic? bede bardzo wdzieczna
jesli mozna to podepne sie do tematu, pilnie poszukuje jakiegos serwisu w krakowie gdzie wymienia mi wydech, ostatnio bylam u mechanika i powiedzial mi ze moj wydech jest w krytycznym stanie i nadaje sie do wymiany, niestety on czegos takiego nie zrobi, ktos moglby kogos polecic? bede bardzo wdzieczna

jesli jest to oryginalny OBX to jak najbardziej, OBX robi wydechy z kwasowki wiec można powiedzieć ze są dożywotnie

jeśli chodzi o zakład w krakowie to kolega polecił mi Rurdech. Niestety jeszcze nie miałem okazji ich sprawdzić. A tak propo wydechów.. czy ktoś z was ma może tłumik ULTER dedykowany pod mini cooper ? Jest w cenie porównywalnej do zwykłego odpowiednika, zastanawiam się czy nie dać mu szansy.
i kolejne pytanko odnośnie niczego innego jak nie R53...
U was też na postoju kiedy auto jest rozgrzane słyszycie gdzieś z okolicy końcówki wydechu takie cykanie co 1-2sek? Nie głośne ale wyraziste...
U mnie ma to miejsce i słyszę to kiedy tylko wracam autem późnym wieczorem do domu (nie miałem jeszcze okazji sprawdzić jak jest za dnia kiedy jest dużo cieplej na dworze)
U was też na postoju kiedy auto jest rozgrzane słyszycie gdzieś z okolicy końcówki wydechu takie cykanie co 1-2sek? Nie głośne ale wyraziste...
U mnie ma to miejsce i słyszę to kiedy tylko wracam autem późnym wieczorem do domu (nie miałem jeszcze okazji sprawdzić jak jest za dnia kiedy jest dużo cieplej na dworze)
Rówież podczepię się do tematu.
Czy można gdzieś zakupić tłumik środkowy (nie całość) do R50? patrzyłam pod autem przy zakupie, to tylko ten element nadaje się do wymiany. Też to stwierdził facet od przeglądów.
Gdzie można ten element kupić? Najchętniej on-line, bądź w Trójmieście?
Jeśli nie ma możliwości kupienia samego środkowego, to co polecacie rozsądnego cenowo?
Czy można gdzieś zakupić tłumik środkowy (nie całość) do R50? patrzyłam pod autem przy zakupie, to tylko ten element nadaje się do wymiany. Też to stwierdził facet od przeglądów.
Gdzie można ten element kupić? Najchętniej on-line, bądź w Trójmieście?
Jeśli nie ma możliwości kupienia samego środkowego, to co polecacie rozsądnego cenowo?
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Szukam końcówki wydechu JCW lub coś bardzo podobnego. W serwisie jakies 500zl.