Pytanie laika o webera
Moderator: flapjck1
Pytanie laika o webera
Do tych, którzy mieli do czynienia z weberem: czy gaźnik musi być zamontowany idealnie w pionie czy nie przeszkadza, jeśli będzie lekko pochylony?
Mam też taki problem: gaźnik się "poci", po zgaszeniu auta widać krople wokół niego, jest mokry, dlaczego? Oczyma wyobraźni widzę już, jak mi pożar wybucha pod maską.
Mam też taki problem: gaźnik się "poci", po zgaszeniu auta widać krople wokół niego, jest mokry, dlaczego? Oczyma wyobraźni widzę już, jak mi pożar wybucha pod maską.
- m.t.design
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
- Kontakt:
weber
Tym bardziej, że poniżej są kolektory
"NIE MA ŻARTU"
"NIE MA ŻARTU"
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Pytanie laika o webera
moze byc pochylony lekko ale musi byc wtedy skorygowany poziom paliwa ( plywak )
wyciekow nie powinno byc - zadnych kropelek
gdzie masz wyciek? zrob jakies foto
wyciekow nie powinno byc - zadnych kropelek
gdzie masz wyciek? zrob jakies foto
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
zero wycieków absolutnie komplet uszczelek wymień i wypoziomuj gaźniki...
Ok, dzięki wielkie.
Uszczelki były zakładane nowe, postaram się znaleźć aparat i zrobić zdjęcie, bo nie umiem wytłumaczyć, które to miejsce. Jest tak, że otwieram maskę i wycieram chusteczką to, co mokre, a potem znowu jest spocone. Czy kapie na dół, nie wiem, mam nadzieję, że nie.
Uszczelki były zakładane nowe, postaram się znaleźć aparat i zrobić zdjęcie, bo nie umiem wytłumaczyć, które to miejsce. Jest tak, że otwieram maskę i wycieram chusteczką to, co mokre, a potem znowu jest spocone. Czy kapie na dół, nie wiem, mam nadzieję, że nie.
Dowiedziałam się, że mój wyciek jest w okolicy dźwigni ssania - jakie możliwe przyczyny?
flapjck1 pisze:moze byc pochylony lekko ale musi byc wtedy skorygowany poziom paliwa ( plywak )
ile mniej wiecej???
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
nie da sie odpowiedziec wprost
zalezy od kolektora, samego gaznika a nawet pozycji silnika bo niektore maja modzone drazki stabilizatora - musisz to ustalic "empirycznie"
a odpowiadajac na pytanie kurnaflak ad wycieku - jedyna opcja tak naprawde to uszczelka pod pokrywa ( papierowa )
ale! generalnie w tamtej okolicy zawsze sa jakies przyparowania paliwa - najlepiej jak bys zrobila zdjecie i pokazala jak to wyglada
a przy okazji...
http://barakuda.za.pl/dcoe.html
zalezy od kolektora, samego gaznika a nawet pozycji silnika bo niektore maja modzone drazki stabilizatora - musisz to ustalic "empirycznie"
a odpowiadajac na pytanie kurnaflak ad wycieku - jedyna opcja tak naprawde to uszczelka pod pokrywa ( papierowa )
ale! generalnie w tamtej okolicy zawsze sa jakies przyparowania paliwa - najlepiej jak bys zrobila zdjecie i pokazala jak to wyglada
a przy okazji...
http://barakuda.za.pl/dcoe.html
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
kurnaflak i ja w sumie mówimy o tym samym gazniku. Paliwo pojawia się w miejscu gdzie masz przykręconą dzwigienkę ssania. Generalnie nie powinno tam byc paliwa bo skąd. Uszczelki są wszystkie nowe...
Chyba że gdzies jest jakieś mikro pęknięcie którego nie widać....
paliwo pojawia sie pod pozycją 42 na rysunku podanym w linku
Chyba że gdzies jest jakieś mikro pęknięcie którego nie widać....
paliwo pojawia sie pod pozycją 42 na rysunku podanym w linku
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
pod czescia 42 ( a wlasciwie czescia tez czesci ) sa dwa koleczka zebate z "pazurkami" podnoszace ( w skrocie ) dysze ssania - paliwo jak splywa to stamtad
przyczyna moze byc wyrobiona oprawka ssania, walnieta uszczelka ( nr 7 z tys. ) , lub za wysoki poziom paliwa ( lub tez uszkodzony zawor iglicowy - nie trzymajacy )
przyczyna moze byc wyrobiona oprawka ssania, walnieta uszczelka ( nr 7 z tys. ) , lub za wysoki poziom paliwa ( lub tez uszkodzony zawor iglicowy - nie trzymajacy )
uszczelka ok
zawor ok
poziom nie wiem
a co to oprawka ssania?
zawor ok
poziom nie wiem
a co to oprawka ssania?
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
bodajze nr 54
powiem szczerze nei pamietam juz dokladnie jak to wyglada ale wydaje mi sie ze to wlasnie to
powiem szczerze nei pamietam juz dokladnie jak to wyglada ale wydaje mi sie ze to wlasnie to
dobra powalczymy z tym poziomem paliwa i obaczymy efekty