Subwoofer aktywny w mini z oryginalnym radiem!!!

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Maly

Subwoofer aktywny w mini z oryginalnym radiem!!!

Post autor: Maly »

Wiec kupielem cos takiego
http://allegro.pl/item1077293843_hurt_b ... apter.html
i posiadam Tubke aktywna pioneera z poprzedniego auta.
I teraz powiedzcie mi czy ktos uzywal tej kostki juz czy nie? Czy dziala to tak jak pisza? Ze wystarczy podpiac to pod kable glosnikowe i wpiac chinche i juz???

Teraz drugi problem:
Czy ktos przeciagal kable w mini do bagarznika? Puscic je lewa strona czy prawa?A moze srodkiem,moze jest tam jakis kanalik do kabli czy cos? I powiedzcie mi jak jest z sciaganiem plastikow,duzo srubek czy zatrzaski? Bo jak robilem to kiedys w Matizie to okazalo sie ze wiadro srubek wykrecilem i polowa pozniej zostala.

Rady mile widziane,powiem szczerze ze przybieram sie do tego odkad kupilem Miniacza,czyli od 2 lat. Nie nawidze takich zabaw ale basu mi brakuje glebokiego wiec trzeba cos zmienic.

Kupielm tez transmiter zeby MP3 sluchac na oryginalnym radiu i chcialbym sie dowiedziec czy dzwiek z takiego czegos jest w miare czysty czy szumi itp. A co smieszne po zakupie transmitera zobaczylem na allegro taki sam,w Belgii cena to 29€ a w Polshy 25zl no szok heheh... Tutaj to nowosc widocznie ;) :roll:

Czekam na odpowiedzi bo temat jest cieply :mrgreen: Dzieki
speedfight

Re: Subwoofer aktywny w mini z oryginalnym radiem!!!

Post autor: speedfight »

Maly pisze:Kupielm tez transmiter zeby MP3 sluchac na oryginalnym radiu i chcialbym sie dowiedziec czy dzwiek z takiego czegos jest w miare czysty czy szumi itp. A co smieszne po zakupie transmitera zobaczylem na allegro taki sam,w Belgii cena to 29€ a w Polshy 25zl no szok heheh... Tutaj to nowosc widocznie ;) :roll:

Czekam na odpowiedzi bo temat jest cieply :mrgreen: Dzieki

Mogę ci tylko podpowiedzieć odnośnie transmitera FM...

Podłączałem coś takiego swego czasu i transmiter był wbudowany w nawigacje GPS średniej klasy i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony bo według mnie dźwięk nie różnił się niczym od tego lecącego z płyty CD a na dokładkę był jeszcze rozszerzony Equalizer :) :wink:

A co do subwoofera to według mnie nie ma nic najmniejszego sensu jeśli nie zamontujesz solidnego wzmacniacza w rzeczywistej mocy chociaż z 80W mam w domu dwa wzmacniacze Kenwooda pierwszy 2x80W drugi 4x50W i jak miałem je kiedyś zamontowane w innym aucie to dudniły jak szalone:)
Maly

Transmiter juz wyprubowalem,i jest tak,muzyka z karty sd leci w slabej jakosci,podlaczylem do niego przez jacka mp4 sonego i gra super,czasem cos zaszumi ale to dlatego ze w Brukseli nie ma prawie wolnych czestotliwosci FM wiec musze nim zagluszac inne radia i pewnie dlatego czasem szumi,sprubuje jeszcze wgrac muzyke na pendrivea i sprawdze. A co do tego subwoofera to nic innego nie kombinuje bo po co skoro skrzynka lezy w piwnicy i sie kurzy. Mialem ja w poprzednich autach i sie sprawdzala,robilem zawsze tak ze na glosniki dawalem tylko srednie i wysokie tony a niskie calkiem wyciszalem i lecialy z tuby. Ekstra gralo bo radio i glosniki nie meczyly sie niskimi :wink:

Boje sie z podlaczeniem tego adaptera zeby czegos nie popalil. Wolalbym zeby mi ktos wytlumaczyl jak to zrobic. Tylko wpiac te kable jakos czy lutowac?
Maly

No to powie mi ktos jak podlaczyc ten adapter? To jest firmy C-quence Hi level adapter.Wyglada tak http://eshop.autokom-audio.cz/images/30.5000-02.png
Jest tu 4 kable:

Lewy +
Lewy -
Prawy +
Prawy -

I teraz tak,podlaczyc mam te kable pod glosniki przy radiu, czyli lewy plus i minus pod glosnik lewy i prawy plus i minus pod glosnik prawy? Czy jakos te plusy i minusy porozdzielac czy jak? No nie mam pojecia w tych sprawach prosze o pomoc...
Awatar użytkownika
drszajba
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: drszajba »

Tak jak napisałeś lewe wyjście na głośnik ma plus i minus, prawe tak samo i tak łączysz z adapeterem, czyli plus do plusa, minus do minusa, ważne żebyś wiedział na pewno, który to plus, a który minus.
wenn ist das Nunstuck git und Slotermeyer ? Ja, Beierhund das Oder die Flieperwaldt gersput!
Maly

Juz wczoraj podlaczylem,lempanina az milo. Tylko sterowania subem brak,w radiu pionieera kiedys mialem a tu nie ma. I jest tak ze jak slucham z plyty jest super,a jak wlaczam radio to straszny bas ze nic nie slychac. Nie wiem o co chodzi ale zrobie chyba wlacznik manualny suba i bede go wylaczal do sluchania radia.
ODPOWIEDZ