Historia mojego MINI

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

monaw111

Historia mojego MINI

Post autor: monaw111 »

Postanowiłam dołączyć do grupy Mini maniaków i podzielić się z Wami początkiem mej przygody z MINI. Otóż mieszkam i pracuję w Niemczech i do poruszania się najpierw miałam rower, póżniej kupiłam sobie skuterka, no a że juz nie jestem pierwszej młodości i stwierdziłam, że potrzebny mi dach nad głową co mi moje cztery literki nie zmokną, no a zimą to zostaja tylko nóżki. Tak wiec zapadła decyzja, kupuję auto. Nie jetem biegła w tym temacie, więc internet był moim żródłem wiedzy, Zaczęło się od Forda Ka, poprzez Opla, i skończyło się na podpisaniu umowy z salonem na zakup Toyot Aygo. Miałam dwa tygodnie na myślunek, Cały czas czułam jakiś niedosyt, czy napewno dobry wybór, wszystko przemawiało na tak, ale gdzieś w środku coś się czaiło mimo, że starałam się przekonać to wyboru Toyoty.Latałam po stronie mobile.de. porównywałam w kółko wszystkie auta no i MINI gościło coraz częściej, czytałam coraz więcej o historii, o aucie i prawdę powiedziawszy miałam coraz większy mętlik w głowie. No tak tylko ta cena mnie ścinała z nóg. Ale brnę dalej, Była sobota, późny wieczór, wracając ze znajomym skądś tam, wjechaliśmy na parking salonu BMW nowych i używanych, W świetle latarni oglądaliśmy MINI, Oglądałam jeden egzemplarz, tak pogłaskałam błotnik, jaki on śliczny i miałam wrażenie, że auto do mni epowiedziało, jestem dla ciebie. Z jeszcze większym dylematem wróciłam do domu, i ciagl etylko MINI i MINI, gdzie się nie ruszyłam tam MINI,Nastąpił ostatni dzień który mógł mnie rozwiązać z Toyota, i powiedziałam, niech się wali niech się pali, ja chcę MINI. Zerwałam umowę i zaczęło się szukanie okazyjnego MINI, Na początku powiedziałam znajomemu, że jak będe miała MINI to coś mu powiem. Przerabiałam tyle modeli z mobile.de, a on na mnie czekał. Dziś podpisałam umowę na kupno mojego MINIAKA z parkingu, Kiedyś przeczytałam, że MINI kupuje się sercem, możecie się śmiać, ale wiem,że to prawda, Zakochałam się w moim MINIAKU mimo ciemności od pierwszego wejrzenia i on chyba we mnie z wzajemnością heheh,Memu znajomemu powiedziałam, że od samego początku wiediałam, że on jest mój. Nie będe opisywac w szczegółach, wspomnę tylko, że niełatwo było osiągnąć dla mnie mój cel, było pare przeszkód do pokonania i to niełatwych, ale cóż Miłość wymaga poświęceń hehe, Teraz juz wiem, że mój luby MINI COOPER czeka na mnie, ja na niego;-) i za trzy tygodnie będziemy razem ;-), Dodam tylko, że dość długo nie jeżdziłam autem i po jeździe próbnej, miałam budyń w kolanach.Będę musiała chyba ostro poćwiczyć, jeśli macie jakie wskazówki i dobre rady chetnie skorzystam, a później podziele się z Wami fotkami mojego MINI.
speedfight

Re: Historia mojego MINI

Post autor: speedfight »

Witamy i gratulujemy trafnego wyboru:) :wink:
Awatar użytkownika
bob.dsk
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: A45 AMG

Post autor: bob.dsk »

dobra historyjka. witamy! :smile:
monaw111

Dzięki za miłe odpowiedzi;-)

Dziś jestem o kroczek dalej, zarezerwowałam sobie już online, do swojego miniaczka, tablicę rejestracyjną, oczywiście z moimi inicjałami i częścią daty urodzenia , oczywiście pomijając rok, bo to najmniej istotne hehehe;-)
Awatar użytkownika
bob.dsk
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: A45 AMG

Post autor: bob.dsk »

czekamy na fotki! :mrgreen:
TRUTY

Post autor: TRUTY »

Gatuluje trafnego wyboru
NO MINI NO FUN
Awatar użytkownika
SebaD
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: SebaD »

To sie nazwywa miec prawdziwy MINI spirit ! :-)
Gratulacje!
Seba
monaw111

Już dziś wiem, że 20 lipca jadę odebrać mego Miniaczka , muszę znaleźć tylko tu odpowiednie ubezieczenie, bo startuje z górnej półki bez procentów, a to trochę boli. pozdrawiam
monaw111

Hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaa mam już mojego miniaczka, musze popatrzeć jak mam tu moje foto wstawic.
Voyth

Post autor: Voyth »

Gratuluje zakupu i czekam na fotki :wink: BE MINI.
monaw111

Mam dziś wra zenie że z radości się szaleju najadłam ;-)
Załączniki
SDC10081-1.JPG
SDC10081-1.JPG (246.56 KiB) Przejrzano 1489 razy
Mój MINI;-)
Mój MINI;-)
SDC10078-1.JPG (233.83 KiB) Przejrzano 1489 razy
Dyziek

Post autor: Dyziek »

Gratulacje :smile:
Awatar użytkownika
wujazz22
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: wujazz22 »

Piekne MINI i klorek tez super:-)Gartuluje znam ta radosc od miesiaca chodze tak nakrecony po zakupie pierwszego miniaka!
Awatar użytkownika
jrock7
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R55 Cooper D

Post autor: jrock7 »

Gratulacje! :)
Awatar użytkownika
bob.dsk
Wiarus
Wiarus