Serwis w Trójmieście

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

hrynek

Serwis w Trójmieście

Post autor: hrynek »

Możecie polecić jakiś solidny trójmiejski warsztat, który ma pojęcie o MINI?

Do tej pory nawiedzałem Lincera Juniora i jestem nawet zadowolony, ale nabieram też przekonania, że nie mają specjalnego doświadczenia z MINI i chciałbym spróbować u kogoś innego, kto wie o nim więcej niż to, co pasuje do wszystkich marek. Ideałem byłby mechanik, który sam nim jeździ :-)

Proszę o informacje, gdzie serwisujecie swoje samochodziki i jak sobie z nimi chłopaki radzą. Gdzie i dlaczego nie jeździć, też się chętnie dowiem.

Jako negatywny przykład mogę podać ASO Zdunka, gdzie byłem raz i tyle mi wystarczy. Cały dzień szukali, co mi hałasuje w silniku - ciągle podejrzewali coś innego i rozbierali dalej, a okazało się, że to były rolki i napinacz... Oczywiście za to całe demontowanie i składanie do kupy musiałem słono zapłacić.
Awatar użytkownika
jrock7
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R55 Cooper D

Re: Serwis w Trójmieście

Post autor: jrock7 »

Czesc,
Ja rowniez odwiedzam Lincera i wydaje mi sie, ze jako jedyni nieautoryzowani moga cokolwiek zrobic w temacie MINI w trojmiescie - nie mowie, ze znaja sie na MINI b.dobrze, ale w paru przypadkach ratowali z opresji lub naprawiali co np. inni popsuli. Zdunek to wielka pomylka. Fota w sprawach powazniejszych tez jest opcja - zreszta u nich zaopatruje sie w czesci...
Ja rowniez chetnie dowiem sie o dodatkowym, alternatywnym warsztacie do MINI.

Pozdrowienia!
jogiber
Nowy
Nowy
Posiadane auto: MINI R53

Post autor: jogiber »

Czesc,
Fajnie że poruszyłeś ten temat bo w ciężki sytuacjach pewnie przyda mi się taki namiar. Mam swoje MINI od niedawna i staram się rozwiązywać wszystkie problemy sam. Wynika to chyba z braku zaufania do autoryzowanych serwisów nie tylko z 3miasta. Naprawy wykonują zwyczajnie metodą prób i błędów, oczywiście klient za wszystko płaci. Dlatego dobrze jest poszukać kogoś kto się zna na rzeczy ;)
hrynek

Post autor: hrynek »

jrock7 pisze:Ja rowniez odwiedzam Lincera

Jeżdżę do niego, bo polecałeś go kiedyś na tym forum :-) O żadnym innym warsztacie nic tu nie znalazłem.

jrock7 pisze:w paru przypadkach ratowali z opresji lub naprawiali co np. inni popsuli.

To chociaż napisz, którzy inni, żeby ich omijać.

jogiber pisze:Mam swoje MINI od niedawna i staram się rozwiązywać wszystkie problemy sam.

Fajnie Ci, ja nie mam ku temu warunków i dlatego szukam mechanika. Na dobrą sprawę wystarczyłby ktoś obeznany z marką, żeby potrafił precyzyjnie zdiagnozować problem. Jak wiadomo, co jest nie tak, to u Lincera już sobie z tym poradzą.
ODPOWIEDZ