czy ktos z Was wymieniał pompę abs w mini ?
szukam dobrego mechanika na terenie województwa mazowieckiego lub łódzkiego.
No i oczywiscie szukam pompy do miniaka (cooper 07 po lifcie) - niestety nie mogę znaleść pasującej numerem (żadnej z 6) - pytanie - czy pompa z nowszego modelu będzie pasowała ?
z góry dziękuję za informacje
pzdr
dorota
pompa abs
Re: pompa abs
zaraz zaraz.. skoro masz 07 po lifcie to nie ma juz nowszego modelu....
chodziło mi o model (numer) pompy - numery pomp zmieniają się co roku (np. numer pompy pasującej do mojego coopera 07 - z tego co wiem - zmieniał się sześć razy) moje pytanie - czy pompa z coopera'09 bedzie pasowała do coopera'07?
- hello
- Wiarus
- Posiadane auto: '96 Sportspack
- Kontakt:
będzie pasowała, ale ani 07 ani 09 to nie są modele po lifcie (tylko Mk2 przedlift) bo lift dopiero wchodzi
hmmm.. generalnie pompa wizualnie będzie wyglądać tak samo... no ale bałbym się raczej stwierdzić że po podłączeniu elektroniki będzie ok. Może tak ... może nie.
gdyby to był mały wydatek to zawsze można zaryzykować ale wydaje mi sie że jest to spora sumka
gdyby to był mały wydatek to zawsze można zaryzykować ale wydaje mi sie że jest to spora sumka
dzięki chłopaki....
ja mam bardzo duże obawy czy soft się 'nie pogryzie'... mechanicznie pewnie będzie pasować - tylko zakładam, że w pompie jest jakiś soft i tu moze być problem czy pompa będzie 'gadać' z resztą.... jeśli ma o czym pompa z drugiej ręki (allegro) to ok. 700zł - nowa jest 7 razy droższa.... cena sprawia,ze chyba zaryzykuję... w najgorszym wypadku (jak sie pogryzie) mechanik zarobi podwójnie a mnie czeka najdroższa wymiana części w mojej karierze...
ja mam bardzo duże obawy czy soft się 'nie pogryzie'... mechanicznie pewnie będzie pasować - tylko zakładam, że w pompie jest jakiś soft i tu moze być problem czy pompa będzie 'gadać' z resztą.... jeśli ma o czym pompa z drugiej ręki (allegro) to ok. 700zł - nowa jest 7 razy droższa.... cena sprawia,ze chyba zaryzykuję... w najgorszym wypadku (jak sie pogryzie) mechanik zarobi podwójnie a mnie czeka najdroższa wymiana części w mojej karierze...
nic sie nie pogryzie!,sprawdz zamieniki swojej pompy i kup z takim numerem