Radio do Mini S.
Radio do Mini S.
Witam . Mam zamiar zakupić jakieś radyjko do mojego mini, myślę nad pewnym pioneerem (PIONEER DEH-3200). Tylko nie wiem czy mi będzie pasował ten Pioneer w miejsce akutalnego (seryjnego) radia. Dlatego tutaj pojawia się pytanie czy nie będzie problemu z taką zamianą . Jeśli będzie duży problem to czy możecie "poradzić" jakie ewentualnie mogłabym zakupić?
Re: Radio do Mini S.
śmiało wejdzie zamiast oryginalnego. A jakie radio mam w tej chwili w aucie?
w tej chwili tak jak napisała mam oryginalne. Odtwarza tylko Audio CD i niestety nie ma anti shocka.. dlatego chciałabym wymienić na jakieś inne z mp3 i antishockiem . Wiem, że istnieje możliwość zakupu takiego samego tyle, ze z mp3, ale się uparłam na inne . Czyli wkładając jakiekolwiek inne radio, nie będzie problemów, że będą jakieś szpary czy coś :> ?
Nie będzie szpar itp, trzeba tylko dopasować chyba ramkę. Będzie natomiast wyglądało brzydko i nie będzie tworzyło całości z deską... ale każdy ma swój gust
ja tam bym polecił oryginalne radio z możliwością odtwarzania MP3.
Po pierwsze oryginał to oryginał.
wg mnie nie ma lepszego radia od oryginalnego.
Pomijam juz to że psuje się w ten sposób wizerunek wnętrza auta.
Chyba ze masz już podświetlane na niebiesko wnętrze auta 10pomponików, 2 maskotki przy lusterku i obowiązkowo płytę to będzie to pasować
Ale to moje zdanie, bo decyzja należy do Ciebie
Po pierwsze oryginał to oryginał.
wg mnie nie ma lepszego radia od oryginalnego.
Pomijam juz to że psuje się w ten sposób wizerunek wnętrza auta.
Chyba ze masz już podświetlane na niebiesko wnętrze auta 10pomponików, 2 maskotki przy lusterku i obowiązkowo płytę to będzie to pasować
Ale to moje zdanie, bo decyzja należy do Ciebie
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Popieram kolegow ze wstawianie nieorginalneego radia wyglada niezaspecjalnie. Lepiej jest sobie zrobic kabel aux i podlaczyc mp3 i problem z przerywaniem masz z glowy.
Oto moje radio
Poniżej zdjęcia sprzętu grającego z Miniasa mojej żony
Faktem jest, że wygląda gorzej niż oryginalne Alpine, ale za to mamy wszystko co potrzebne w jednym, czyli
radio z pełnym rds,
cd, dvd
czytnik kart sd, gniazdo usb, kabel jack do podłaczenia mp3, kabel do iphone,
gps+dowonly program navi (oryginalny iGO8 i Automapa w naszym przypadku),
kamera cofania (co w kabrio przy zamkniętym dachu na prawdę jest przydatne),
bluetooth z a2dp
i jeszcze parę innych gadżetów.
Jest to chiński wynalazek, więc trudno coś takiego polecać, jakość wykonania i ergonomia obsługi jest wątpliwa, ale swoje zadanie spełnia.
No i nie do pobicia jest stosunek możliwości-cena (nówka 105GBP, czyli niecałe 500zł!)
pozdro
SzM
P.S.
Mnie się podoba taki MINImalistyczny JVC KD AVX77, tylko ta kasa
Faktem jest, że wygląda gorzej niż oryginalne Alpine, ale za to mamy wszystko co potrzebne w jednym, czyli
radio z pełnym rds,
cd, dvd
czytnik kart sd, gniazdo usb, kabel jack do podłaczenia mp3, kabel do iphone,
gps+dowonly program navi (oryginalny iGO8 i Automapa w naszym przypadku),
kamera cofania (co w kabrio przy zamkniętym dachu na prawdę jest przydatne),
bluetooth z a2dp
i jeszcze parę innych gadżetów.
Jest to chiński wynalazek, więc trudno coś takiego polecać, jakość wykonania i ergonomia obsługi jest wątpliwa, ale swoje zadanie spełnia.
No i nie do pobicia jest stosunek możliwości-cena (nówka 105GBP, czyli niecałe 500zł!)
pozdro
SzM
P.S.
Mnie się podoba taki MINImalistyczny JVC KD AVX77, tylko ta kasa
- Załączniki
-
- Radio w zestawie jest z nawigacją iGO8 (na zdjęciu ekran powitalny), ale w banalny sposób można zastosować dowolny program dający się zaintalować na karcie SD i kompatybilny z WindowsCE 5.0 (np. Automapa). Mozna na karcie mieć kilka nawigacji i używać w z
- stereo2.jpg (195.7 KiB) Przejrzano 1651 razy
-
- Ekran radia FM.
- stereo4.jpg (201.76 KiB) Przejrzano 1651 razy
-
- Na podłodze jeszcze widoczny nieschowany kabel anteny GPS. Menu główne w kolorze czerwonym pod kolor wnętrza :)
- stereo1.jpg (197.45 KiB) Przejrzano 1651 razy
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
o!
marsden, lakierowałeś deskę rozdzielczą na kolor nadwozia? Masz więcej fotek z tej operacji, albo chociaż kilka ujęć z tyłu auta, tak żeby było widać całą deskę?
marsden, lakierowałeś deskę rozdzielczą na kolor nadwozia? Masz więcej fotek z tej operacji, albo chociaż kilka ujęć z tyłu auta, tak żeby było widać całą deskę?
Pididi,ja mam tylko takie fotki.
Może Ci się przydadzą.
Deska też oryginał.
Może Ci się przydadzą.
Deska też oryginał.
- Załączniki
-
- 958374825_4.jpg (98.93 KiB) Przejrzano 1613 razy
-
- DSC_0625.JPG (86.37 KiB) Przejrzano 1613 razy
- pididi
- Super użytkownik
dzięki dzięki.
od dłuższego czasu myślę, żeby przemalować deskę tak jak u Ciebie i marsden'a, czyli pod kolor nadwozia i chyba się zdecyduję
od dłuższego czasu myślę, żeby przemalować deskę tak jak u Ciebie i marsden'a, czyli pod kolor nadwozia i chyba się zdecyduję
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
^^^^^^^^^^^
też nad tym myślałem, ale taka intensywna czerwień to trochę może męczyć oczy i rozpraszać
też nad tym myślałem, ale taka intensywna czerwień to trochę może męczyć oczy i rozpraszać
- pididi
- Super użytkownik
Z moimi rocznymi przebiegami wyznaję zasadę "form > function"
Fotki utwierdzają mnie w przekonaniu, że wygląda to b. fajnie...
Fotki utwierdzają mnie w przekonaniu, że wygląda to b. fajnie...
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
no to marsden - wrzuc jeszcze jakies foty, z dalszej perspektywy itd, to ja tez maluje hehe