luzy kierownicy
Moderator: flapjck1
luzy kierownicy
Witam mam problem ale zaczne od poczatku ,miałem luzy w układzie kierowniczym więc poszłem po całości i powymieniałem wszystkie gałki, gumki itp. oraz przekładnie kierowniczą na nową ale i tak mały luz pozostał po chwili medytacji padło na oś przekładni i rzeczywiście jest efekt jakby przeskakiwało o jeden ząbek na wieloklinie dodam że mam zamontowany patent obniżający kierownice ktorego nie montoalem czy jest możliwość ze coś się poluzowało czy trzeba wymienić oś? dokręcenie coś tu pomoze? jak zabrać się za demotaż kierownicy z Air Bag z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi.
- rogal
- Super użytkownik
- Posiadane auto: 6 x MINI
- Kontakt:
Re: luzy kierownicy
o jeden ząbek i ani dalej?
to może tylko jest nieskręcone dobrze na wieloklinie.
to może tylko jest nieskręcone dobrze na wieloklinie.
pozdrawiam
Rogal
tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
Rogal
tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
Witam tak mi się wydaje że o jeden chciałbym na poczatek dokładnie sprawdzić ale nie wiem jak zdemontować kiere z AIR BAG żeby nie narobić sobie jeszcze większego dziadostwa
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
jesli wymieniłes maglownice to dolny wieloklin musiał byc rozbierany , wiec luz masz tam gdzie szukasz(kierownica) choć wydaje mi sie mało prawdopodobne.
szukał bym chyba na mocowaniu ramy
ps. swoznie wymienione?
szukał bym chyba na mocowaniu ramy
ps. swoznie wymienione?
Wszystko co tego wymagało było wymienione z resztą kupowane u Rogala luz jest na górze jak kręce delikatnie kierownicą na postoju to najpierw coś delikatnie przeskakuje a pózniej jest dopiero opór tylko jak nie narobić bałaganu z tą kierą?
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
A samą kierownicę masz dobrze dokręconą? Może to być kwestia właśnie wieloklinu górnego kolumny kierowniczej. Jeżeli nakrętka nie jest luźna, to wypadałoby odkręcić kierownicę i sprawdzić stan wieloklinów.
Zawodowy Szyderca
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Zdejmowanie kiery:
Zanim zaczniesz coś robić zdejmij klemy z aku. Poczekaj 15 min. Potem wyjmij żółty bezpiecznik 20 (SRS system) . Dalej odkręć od spodu śrubki ( torx 30) ,wyjmij airbag i odłącz żółty kabel od airbagu. Dalej będziesz wiedział co i jak.
Zanim zaczniesz coś robić zdejmij klemy z aku. Poczekaj 15 min. Potem wyjmij żółty bezpiecznik 20 (SRS system) . Dalej odkręć od spodu śrubki ( torx 30) ,wyjmij airbag i odłącz żółty kabel od airbagu. Dalej będziesz wiedział co i jak.
Dzięki własnie o taką wskazówke mi chodziło zagladałem tam dzisiaj i własnie widzialem tam jakieś śrubki od dołu pani kierowniczki ale bałem się cokolwiek robić dalej po ich odkręceniu dzieki jeszce raz pozdrawiam