zamek pokrywy silnika bmw mini
zamek pokrywy silnika bmw mini
Witam kolegow,
prosze o pomoc, mam problem - nie zamyka sie pokrywa silnika od strony kierowcy. Czy ktos mial taka awarie?
prosze o pomoc, mam problem - nie zamyka sie pokrywa silnika od strony kierowcy. Czy ktos mial taka awarie?
Re: zamek pokrywy silnika bmw mini
sprawdź naciąg linki, masz przy zamku regulację linki - może wystarczy naciągnąć i będzie ok
ja miałem taką awarię, nie domykała się klapa od strony kierowcy.
Okazało się, że podczas wymiany linki za nisko zamontowali ten cały mechanizm pod maską i po prostu nie łapało. Może u Ciebie sam się trochę poluzował.
Sam wymontowałem reflektor i powoli zamykając obserwowałem w czym tkwi problem.
Okazało się, że podczas wymiany linki za nisko zamontowali ten cały mechanizm pod maską i po prostu nie łapało. Może u Ciebie sam się trochę poluzował.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
tys0nik pisze:ja miałem taką awarię, nie domykała się klapa od strony kierowcy.
HE HEEEEEEEE...dobry 'patent"...dla wytrwałych, nie leniwych!
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
______
Saluti
Odgrzewam kotleta.
U mnie jakiś czas temu zablokowała się klapa i żadnym niesiłowym sposobem nie daje się otworzyć. Co więcej wykluczyłam już wszystkie w/w wymienione możliwości, co mogło być powodem... Kolega podłączył mini do komputera i pokazuje, że listwa reaguje prawidołowo, bezpieczniki działają wszystkie i ogólnie to hmm... powinna ta klapa się otwierać
Czy macie może jakieś pomysły co to mogłoby być? Póki to możliwe - chciałabym jak najdalej odsunąć wyprawę do ASO...
Aha, co pewnie ważne, przeryłam cały tył, łącznie pod fotelami pasażera, i ni cholery tam znaleźć linkę do otwierania od środka bagażnika
U mnie jakiś czas temu zablokowała się klapa i żadnym niesiłowym sposobem nie daje się otworzyć. Co więcej wykluczyłam już wszystkie w/w wymienione możliwości, co mogło być powodem... Kolega podłączył mini do komputera i pokazuje, że listwa reaguje prawidołowo, bezpieczniki działają wszystkie i ogólnie to hmm... powinna ta klapa się otwierać
Czy macie może jakieś pomysły co to mogłoby być? Póki to możliwe - chciałabym jak najdalej odsunąć wyprawę do ASO...
Aha, co pewnie ważne, przeryłam cały tył, łącznie pod fotelami pasażera, i ni cholery tam znaleźć linkę do otwierania od środka bagażnika
Najpierw wypadałoby otworzyc. Ponizej masz rysunki jak to wyglada i gdzie byc powinno.
http://yfrog.com/giminitailj
http://yfrog.com/n3minitail2j
http://yfrog.com/giminitailj
http://yfrog.com/n3minitail2j
No więc sprawdziłam wszystko z tyłu samochodu, pod siedzeniem pasażerów, pod pokrywą w bagażniku (gdzie jest zestaw naprawczy), nawet w schowkach gdzie jest apteczka - mój model auta nie ma takiej linki, nie ma nawet śladu po lince
Czy macie może jeszcze jakieś pomysły, co to może być?
Czy macie może jeszcze jakieś pomysły, co to może być?
byly wersje bez linki,ale to nie problem wystarczy zdjac plastik nad zamkiem i uzyc malego srubokreta i recznie otworzyc
Magdalenak pisze:Odgrzewam kotleta.
Popatrz na nazwę - chyba nie ten temat. Tu chodzi o pokrywę silnika (maskę) !
Hehe, racja
Ale nie tylko ja widzę, że się złapałam
No nic - po poradach niestety nic się nie zmieniło i nadal klapa pozostaje zamknięta. Próba rozkręcenia plastików skończyła się niczym, bo plastik o którym pisał przedmówca jest do zdjęcia dopiero po otworzeniu klapy (sic!).
No to chyba tylko pozostaje wizyta w aso.
Ale nie tylko ja widzę, że się złapałam
No nic - po poradach niestety nic się nie zmieniło i nadal klapa pozostaje zamknięta. Próba rozkręcenia plastików skończyła się niczym, bo plastik o którym pisał przedmówca jest do zdjęcia dopiero po otworzeniu klapy (sic!).
No to chyba tylko pozostaje wizyta w aso.
Nic Ci nie da zdjęcie plastiku na klapie od wewnątrz. Ja go zdjąłem przy zamkniętej klapie i ku mojemu zdziwieniu nic tam nie ma oprócz kabla do silnika tylnej wycieraczki i do oświetlenia tablicy. Cały problem zamkniętej klapy polega w module, który znajduje się w nogach pasażera po prawej stronie (pod schowkiem przy drzwiach). Całkiem możliwe, że został zalany, bądź po zalaniu (wilgoci) styki zaśniedziały i nie przekazuje sygnału do tylnej klapy.
Miałam na myśli plastik nad zamkiem o którym pisał Alan, bo z tym na klapie dałam sobie radę
Ten moduł o którym piszesz jest pod dywanikiem, czy na plastiku? obok drzwi? Dzisiaj trochę późno, ale jutro jak nie będzie za ciemno po wyjściu z pracy (ech ta zmiana czasu), rzucę tam okiem. Czy gdzieś na real oem jest on do odkopania?
Ten moduł o którym piszesz jest pod dywanikiem, czy na plastiku? obok drzwi? Dzisiaj trochę późno, ale jutro jak nie będzie za ciemno po wyjściu z pracy (ech ta zmiana czasu), rzucę tam okiem. Czy gdzieś na real oem jest on do odkopania?
Na bocznej ściance - tak jakby obok prawej nogi pasażera
bez problemu da sie zdjac ten plastik trzeba uzyc troche sily,mialem identyczna sytuacje,auto bylo spalone frontem i mozna bylo zapomniec o zasilaniu.
tam sa ze 3 wkrety do wykrecenia a pozniej trzeba szarpac
tam sa ze 3 wkrety do wykrecenia a pozniej trzeba szarpac