Mini/MINI, albo dwie oddzielne galerie, nie żeby dzielic ale będzie porządek i każdy kto będzie szukła czegoś konkretnego to znajdzie
Nowe forum - pomysły
Moderator: flapjck1
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: Nowe forum - pomysły
Mini/MINI, albo dwie oddzielne galerie, nie żeby dzielic ale będzie porządek i każdy kto będzie szukła czegoś konkretnego to znajdzie
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Ja bym jeszcze proponował w Maxymalnych :
Przydałby się jeszcze FAQ, w miarę możliwości z odnośnikami do danych tematów wzorem fiat&furious, ale moderowane przez jedną osobę bez możliwości wpisów od innych użytkowników - jeden temat z kłódką tak na prawdę. Na co zwracać uwagę przy kupnie, eksploatacja, naprawy drobne itd.
Kod: Zaznacz cały
- Maksymalne dyskusje o Mini
|- Techniczne
|- Konserwacja/pielęgnacja/eksploatacja
|- pierdoły
|- itd...
Przydałby się jeszcze FAQ, w miarę możliwości z odnośnikami do danych tematów wzorem fiat&furious, ale moderowane przez jedną osobę bez możliwości wpisów od innych użytkowników - jeden temat z kłódką tak na prawdę. Na co zwracać uwagę przy kupnie, eksploatacja, naprawy drobne itd.
Zawodowy Szyderca
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Saint pisze:Ja bym jeszcze proponował w Maxymalnych :Kod: Zaznacz cały
- Maksymalne dyskusje o Mini
|- Techniczne
|- Konserwacja/pielęgnacja/eksploatacja
|- pierdoły
|- itd...
prawda tylko kto to zredaguje
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Już raz pisałem taki FAQ, na podstawia artykułu pisanego przez Monstera, wysłałem go jakiś czas i do Flapa i do Witka, ale gdzies go najwyraźniej wsysło A samym tematem z odnośnikami mogę się zająć.
Zawodowy Szyderca
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Countryman w "Maksymalnych o BMW" będzie zupełnie martwym działem, więc można by go przyczepić do 2 generacji IMO.
Pielęgnacja - świetny pomysł. Będzie można pogadać o woskach, glinkach i szamponach
Jestem też za podziałem galerii - MINI nie ma za dużo, ale kilka-kilkanaście tematów jest.
W ramach 1 Generacji można by (mogę? ) zrobić czytelny spis tematów i KONIECZNIE podwieszony temat o identyfikacji przed/poliftów z przykładami w dziale o kupowaniu auta!
Podstawowa wiedza na temat głupich listewek czy reflektorów załatwi b. duży % pytań w stylu "czy na zdjęciach jest wszystko ok?". (Można rozszerzyć i skopiować ten element z podwieszonego FAQ w dziale BMW MINI)
Czy ten temat dotyczy tylko kwestii organizacji działów? Bo fajnie by było móc wklejać obrazki z picasy, flickr czy photobucket do postów - zwiększyłoby to czytelność i przyswajalność. Limit 3 załączników, ich dodawanie, nazywanie jest... średnie.
Pielęgnacja - świetny pomysł. Będzie można pogadać o woskach, glinkach i szamponach
Jestem też za podziałem galerii - MINI nie ma za dużo, ale kilka-kilkanaście tematów jest.
W ramach 1 Generacji można by (mogę? ) zrobić czytelny spis tematów i KONIECZNIE podwieszony temat o identyfikacji przed/poliftów z przykładami w dziale o kupowaniu auta!
Podstawowa wiedza na temat głupich listewek czy reflektorów załatwi b. duży % pytań w stylu "czy na zdjęciach jest wszystko ok?". (Można rozszerzyć i skopiować ten element z podwieszonego FAQ w dziale BMW MINI)
Czy ten temat dotyczy tylko kwestii organizacji działów? Bo fajnie by było móc wklejać obrazki z picasy, flickr czy photobucket do postów - zwiększyłoby to czytelność i przyswajalność. Limit 3 załączników, ich dodawanie, nazywanie jest... średnie.
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
pididi pisze:Podstawowa wiedza na temat głupich listewek czy reflektorów załatwi b. duży % pytań w stylu "czy na zdjęciach jest wszystko ok?". (Można rozszerzyć i skopiować ten element z podwieszonego FAQ w dziale BMW MINI)
nie załatwi, dalej będą pisać, ale będzie za co ostrzeżenia dawać, albo besztać
czy taki ficzer jak możliwość wklejenia i oglądania filmików z YT na forum jest możliwy na nowym silniku?
g00dMan pisze:czy taki ficzer jak możliwość wklejenia i oglądania filmików z YT na forum jest możliwy na nowym silniku?
to raczej kwestia uzgodnienia, a nie możliwości technicznych
propozycja utworzenia działu ENCYKLOPEDIA MINI, a nie tematu FAQ - w Encykopedii byłoby opisane:
- jak odróżnić ?
- jakie modele i kiedy powstawały ?
- co to MINI a co Mini ?
i tylko to... dedykowany dział, w środku kilka tematów. Bez klasyfikowania tego pod ogólnym tytułem "FAQ", który przecież może dotyczyć miliona rzeczy... Wyjdźmy do każdego użytkownika, niech z miejsca widzi o czym czyta, niech nie przekopuje się przez miliony pytań w FAQu, tylko niech od razu otworzy temat nazywający się np.:
"R53, R56... oznaczenia"
albo
"cooper, cooper s - różnice, jak odróżnić, na co zwrócić uwagę"
W tym dziale tematy zakładałaby tylko wydelegowana grupa uzerów. Dopuszczona tylko dyskusja w już założonych tematach i ucinamy bałagan.
Dodatkowo proponuję dedykowany dział tuningu mechanicznego, w którym posiadacze MCSów (i nie tylko przecież) mogą wymieniać się doświadczeniami z zakresu podnoszenia mocy, bo MCSy są cholernie wdzięcznym tematem do dłubania
marecek pisze:g00dMan pisze:czy taki ficzer jak możliwość wklejenia i oglądania filmików z YT na forum jest możliwy na nowym silniku?
Dodatkowo proponuję dedykowany dział tuningu mechanicznego, w którym posiadacze MCSów (i nie tylko przecież) mogą wymieniać się doświadczeniami z zakresu podnoszenia mocy, bo MCSy są cholernie wdzięcznym tematem do dłubania
Myśle, że klasyki nie odbiegają od MCSów pod względem modyfikacji... z nimi można zrobić cuda - np. 4WD, silniki od eSki w klasyku czy inne pomidory
- macko
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: mini
- Kontakt:
A ja chciałbym, żeby Forum było różowe... może być też białe w różowe kwiatki
maćko
marecek pisze:g00dMan pisze:czy taki ficzer jak możliwość wklejenia i oglądania filmików z YT na forum jest możliwy na nowym silniku?
to raczej kwestia uzgodnienia, a nie możliwości technicznych
Nie wiem czy się zrozumieliśmy
Chodziło mi o to że jak ktoś w poście zamieści link do YT w odpowiednim znaczniku np [media] [/media] to na forum załaduje się od razu player i inni userzy będą mogli uruchomić/obejrzeć ten filmik bez wchodzenia na stronę YT.
Tak jak jest tutaj w pierwszym poście od góry http://forum.purepc.pl/Osla-laczka-f7/Topic-miechu-t24002.html&st=8190 i np w obecnej wersji gadu-gadu.
Coś kojarzę że ten bajer zależny jest od silnika forum - jeśli się mylę to mnie poprawcie
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
g00dMan pisze:Coś kojarzę że ten bajer zależny jest od silnika forum - jeśli się mylę to mnie poprawcie
zależy od "wtyczki"
nawet na "darmowych silnikach" jest już taka możliwość
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze
mam jeszcze jedną propozycję: włączyć moduł ignorowania użytkowników, żeby nie musieć czytać wypowiedzi osób, które nie mają nic do powiedzenia w temacie, a moderacja jest na tyle leniwa, żeby w porę słowotoku nie powstrzymać...
- mikiV8
- Wiarus
- Posiadane auto: Mini Morris 1973 998cc - w trakcie remontu
Do propozycji Encyklopedii Mini proponuję dodać Słownik Mini, gdzie będzie w łatwy i przystępny sposób dla początkujących opisane różne pojęcia związane z Mini, typu kalamitka, selenoid, rdza itp.