Sprzęgło
Re: Sprzęgło
Witam,
w monim MCS 05 Checkmate jest bardzo podobnie, mechanik powiedział mi że na wiosnę bedzię mnie czekać wymiana sprzęgła - zobaczymy jak będzie.
w monim MCS 05 Checkmate jest bardzo podobnie, mechanik powiedział mi że na wiosnę bedzię mnie czekać wymiana sprzęgła - zobaczymy jak będzie.
- Sadam
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
W temacie sprzęgieł:
29.09.2010
29.09.2010
28.10.2010Sprzęgło działa bardzo głośno, przy wciskaniu pedału pojawia się wyraźny szum.
Auto MCS R53 - 2006r. - 63tyś przebiegu, przypadek mojej klientki. To tak w ramach objawówSprzęgło zepsuło się niedługo po naszej wymianie korespondencji. Pedał sprzęgła został w podłodze a z silnika poszedł pisk a potem dym.
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas

-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
u mnie po wciśnięciu pedału cichnie stukanie łożyska oporowego wiec mam lepiej/gorzej ;p
Jak wygląda silnik po
Jak wygląda silnik po
??Pedał sprzęgła został w podłodze a z silnika poszedł pisk a potem dym.
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
mi kiedyś pedał został w podłodze i okazało się, że nieszczelność wysprzęglika, płyn wyciekł, złapało powietrze i nie odbiło.
- Sadam
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
nic więcej nie wiem, poza tym, że zmienione zostało sprzęgło, docisk i koło dwumasowe
auta nie robiłem, dostarczam tylko trochę gratów
auta nie robiłem, dostarczam tylko trochę gratów
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy

-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
jak to jest z kołem dwumasowym w MINI? przy wymianie zawsze się wymienia dwumas, czy to tylko dieseli dotyczy czy benzyniaków też?
Jak jest dobre mozna je zostawic
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Jak nie jest dobre to boli portfel?

- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Jak sprawdzałem ile "w razie czego" taka przyjemność, to w Intercarsie koło 2k bodaj bez żadnych zniżek 
Jak padnie, to wjedzie jednomas

Jak padnie, to wjedzie jednomas

-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
a to tak można i ile taka "przyjemność"? 

- pididi
- Super użytkownik
Opcji na sprzęgła i lekkie koła zamachowe jest multum, dodatkowo sklepy różnie się cenią więc naprawdę ciężko powiedzieć.
Jest zestaw Helix za >600$ (sprzęgło, docisk, zamach)
Można kupić sprzęgło organiczne Helix ze sprężynkami za 89Ł w Lohen i szuakć jednomasu Fidanza, ACT albo innych. Jest też cały zestaw Valeo z jednomasem, ale nie tak lekkim jak pozostałe "odleżane".
Jest zestaw Helix za >600$ (sprzęgło, docisk, zamach)
Można kupić sprzęgło organiczne Helix ze sprężynkami za 89Ł w Lohen i szuakć jednomasu Fidanza, ACT albo innych. Jest też cały zestaw Valeo z jednomasem, ale nie tak lekkim jak pozostałe "odleżane".
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Sprzęgło mam takie to jakie lekkie jednomasowe do tego podejdzie? 

- pididi
- Super użytkownik
yyy, wg. mnie, np z tego zestawu - http://www.performanceclutch.co.uk/alum ... 675894.php Tak samo jak droższe produkty Exedy, Fidanza i inne.
Przy okazji - czy taki zestaw, jaki kupił AleXander tzn. docisk/sprzęgło można by założyć w MINI z seryjnym dwumasem?
Zawsze myślałem, że ori, czyli dwumasowe koło zamachowe = tarcza bez tych całych sprężynek tłumiących i odwrotnie. Często też tarcze robione są w 2 wersjach - dla ori zamachów, i tych aluminiowych jednomasowych - różnią się wiadomo czym. Jak to jest?
PS. Dla rozwiania wątpliwości możesz wysłać im maila:
siema, mam takie auto, kupiłem taki wasz produkt, chce koło zamachowe, macie w ofercie/jakie kupić?
Przy okazji - czy taki zestaw, jaki kupił AleXander tzn. docisk/sprzęgło można by założyć w MINI z seryjnym dwumasem?
Zawsze myślałem, że ori, czyli dwumasowe koło zamachowe = tarcza bez tych całych sprężynek tłumiących i odwrotnie. Często też tarcze robione są w 2 wersjach - dla ori zamachów, i tych aluminiowych jednomasowych - różnią się wiadomo czym. Jak to jest?
PS. Dla rozwiania wątpliwości możesz wysłać im maila:
siema, mam takie auto, kupiłem taki wasz produkt, chce koło zamachowe, macie w ofercie/jakie kupić?

-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Dzieki pididi!!
Namierzylem fajne lekki kolo zamachowe Fidanza za $299-350 (nowe, plus shipping) dedykowane do <MCS'a. Wazy 5kg zamiast 12 jak oryginal i katalogowo podejdzie do mojego Helixa
Wydaje mi sie ze oryginalne dwumasowe mogloby zostac ale jak dlubac to porzadnie i zeby cos dalo więc napisałem do firm z US&A oraz UK czy pasuje i czy przyślą
(w US jest fajniej bo można płacić Amexem
)
Namierzylem fajne lekki kolo zamachowe Fidanza za $299-350 (nowe, plus shipping) dedykowane do <MCS'a. Wazy 5kg zamiast 12 jak oryginal i katalogowo podejdzie do mojego Helixa

Wydaje mi sie ze oryginalne dwumasowe mogloby zostac ale jak dlubac to porzadnie i zeby cos dalo więc napisałem do firm z US&A oraz UK czy pasuje i czy przyślą

(w US jest fajniej bo można płacić Amexem

- zimonK
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56 Cooper S 13'
łożysko oporowe
A tak wracając do łożyska oporowego sprzęgła, to czy może ktoś orientuje się, jaki jest koszt nowego do MCS'a?