filtr paliwa Mini Cooper R50
filtr paliwa Mini Cooper R50
Potrzebuję informacji gdzie w internecie można kupić filtr paliwa do Coopera z 2003 r 1.6 116KM, bądź jaki jest numer seryjny takiego filtra bo znajomy mechanik nie może znaleźć
Dodam, że także szukałem i nic.

-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
Re: filtr paliwa Mini Cooper R50
Tu: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=15snacki pisze:Potrzebuję informacji gdzie w internecie można kupić filtr paliwa do Coopera z 2003 r 1.6 116KM, bądź jaki jest numer seryjny takiego filtra bo znajomy mechanik nie może znaleźćDodam, że także szukałem i nic.
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
______
Saluti
Skoro takowy filtr jest to rozumiem że normalnie się go wymienia bo znalazłem tu na forum jakiś wątek, w którym jeden z użytkowników twierdził, że filtr paliwa w katalogu części figuruje jako niewymienialny co wydało mi się co najmniej dziwne. Nie zamienia to faktu, że ciężko znaleźć chociażby zamiennik oryginału ( rozmawiałem z 3 pracownikami różnych warsztatów i twierdzili, że tam skąd zamawiają części nie posiadają akurat filtru paliwa, z innymi filtrami nie ma problemu).
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
filtr paliwa występuje tylko w oryginale, coś około 150zł. w początkowym etapie produkcji Nowego mini były filtry vdo i nie było w nich możliwości wymiany a trzeba było kupić nową obudowę wraz z filtrem już nowszym wymiennym. Tobie to nie grozi bo widzę ze masz mini z 2003 roku
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, która rozwiała moje wątpliwości. Pytanie teraz gdzie taki filtr jest do kupienia w Polsce ? w ASO BMW ?
- jrock7
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R55 Cooper D
Najprosciej w Focie 

Czy rozumieć mam ze w mini Cooper s z roku 2002-2003 filara paliwa sie nie wymienia,tylko czyści?jakies wskazania szczególne,uwagi?
Filtrów sie nie czyści tylko wymienia, chyba ze masz K&N. Jeśli nie masz najechanych milionów km i nic sie nie dzieje z autem niepokojącego to nie szukał bym dziury w całym i nie wymieniał filtra paliwa.
Kup i wymien i po klopocie. Tak jak przedmowca napisal wymienia sie bo nie wiem co ty chcesz czyscic tektorowego...