oświetlenie tablicy
oświetlenie tablicy
kurcze przestało mi świecic oświetlenie tablicy. Myslalem ze to spalone żaróweczki. Kupiłem odpowiednie i jak zabralem sie do wymiany to okazalo sie ze te blaszane styki przerdzewniały jeden z nich sie ukruszył i wogole nie przechodzi przez nei prąd. Czy da sie dokupic same te wkłady ? zeby nie wydawac niepotrzebnie ponad 200zł na całą listwe tymbardziej ze jest ona w kolorze chrom.
Doradzcie co najlepiej zrobic bo troche strach jezdzic bez oswietlenia tablicy bo mozna trafic na jakiegos psa ktory narobi przez to nieprzyjemnosci.
Doradzcie co najlepiej zrobic bo troche strach jezdzic bez oswietlenia tablicy bo mozna trafic na jakiegos psa ktory narobi przez to nieprzyjemnosci.
Re: oświetlenie tablicy
a może trochę kultury osobistej, ile Ty masz lat ?speedfight pisze:bo mozna trafic na jakiegos psa ktory narobi przez to nieprzyjemnosci.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
glina?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Zmieniłem sobie podświetlanie tablicy w miniakach na te białe ledowe żaróweczki... o ile to wygląda całkiem fajnie to z ciekawości kupiłem tez te wciskane żaróweczki postojowe do r53... Świeci ono tak słabo że aż żal d... ściska. Ma ktoś rozeznanie w tym temacie? Czy może są jakieś inne żarówki ledowe gdzie ich zastosowanie rozwiąże problem. Czy po prostu nie da się tak bo klosz nie jest przeźroczysty?
Led na postojówce, słabo,też to przerabiałem.
Chyba chodzi głównie o to, że led w przeciwieństwie do tradycyjnej żarówki ma znacznie mniejszy kąt rozsyłu światła. Promień świeci tylko do przodu i nie oświetla nawet całej powierzchnie lampy. Najmocniejsze Led to tz. PowerLED maja nawet do 4,5W i świecą już mocno (jak na LED) ale i tak mają wąski rozsył światła.
Aby uzyskać oczekiwany przez ciebie efekt, musiał byś mieć kilka półprzewodników które wypełniały by całą powierzchnie lampy (na wzór ledowych odpowiedników żarówek typu GU10), lub lampę, w właściwie odbłyśniki w lampie przystosowane do tego rodzaju rozsyłu światła
Chyba chodzi głównie o to, że led w przeciwieństwie do tradycyjnej żarówki ma znacznie mniejszy kąt rozsyłu światła. Promień świeci tylko do przodu i nie oświetla nawet całej powierzchnie lampy. Najmocniejsze Led to tz. PowerLED maja nawet do 4,5W i świecą już mocno (jak na LED) ale i tak mają wąski rozsył światła.
Aby uzyskać oczekiwany przez ciebie efekt, musiał byś mieć kilka półprzewodników które wypełniały by całą powierzchnie lampy (na wzór ledowych odpowiedników żarówek typu GU10), lub lampę, w właściwie odbłyśniki w lampie przystosowane do tego rodzaju rozsyłu światła
Dokładnie w zeszłym tygodniu przerabiałem to samospeedfight pisze:Zmieniłem sobie podświetlanie tablicy w miniakach na te białe ledowe żaróweczki... o ile to wygląda całkiem fajnie to z ciekawości kupiłem tez te wciskane żaróweczki postojowe do r53... Świeci ono tak słabo że aż żal d... ściska. Ma ktoś rozeznanie w tym temacie? Czy może są jakieś inne żarówki ledowe gdzie ich zastosowanie rozwiąże problem. Czy po prostu nie da się tak bo klosz nie jest przeźroczysty?

Też wysypały mi się te blaszki miedziane, zaśniedziały i szlak trafił... Zamontowałem po dwa LEDowe paski (2x 4cm) składające się z trzech diod - koszt parę złotych. Metr LEDowy kosztuje 28zł

Chyba również zamontuję LEDOWE oświetlenie we wnątrzu R50 - przerabiał już to ktoś? Fajny efekt? A może podświetlał ktoś w przy siedzeniach - widział ktoś jakieś fajne rozwiązania oświetlenia LED własnej roboty do wnętrza??
Natomiast pytanie też - czy ktoś próbował zamontować oświetlenie LED na przód, jako światła dzienne do R50 ? jak to wygląda, jakie koszty? To musiałyby być jakieś większe LED chyba....
Pozdrawiam serdecznie
Piotrek
mi akurat blaszki sie nie zepsuły są ok. spaliła się jedna żaróweczka i wtedy już postanowiłem wymienić obie ma LED. Oświetlenie rejestracji mi się podoba ale muszę poszukać jakiegoś rozwiązania w przednie postojówki bo te diody co są teraz w nocy widać je jeszcze jako tako to w dzień jest już bardzo kiepsko.
hahaAleXander pisze:Proszzzzze Państwa oto diody......
Price: £175.00 ~ 780zł
I to są diody do szperaczy
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
"These Ultra LED Driving Lamps (...) "speedfight pisze: I to są diody do szperaczy
Te listwy straszliwie gniją ale nie są drogie. Można obejść problem malowania bo są dostępne tez np. w chromie albo czarnym matowym - i po temacie.
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
No to może TAKIE cudo...
otóż to...myślałem, że miałem odosobniony przypadekAzrael pisze:Te listwy straszliwie gniją ale nie są drogie. Można obejść problem malowania bo są dostępne tez np. w chromie albo czarnym matowym - i po temacie.
ja kupiłem nową listwę w chromie...ale zauważyłem, ż listwa którą miałem wcześniej, nie ma uszczelki listwa/klapa, a nowa jest wyposażone w solidną gąbkę...
...też myślałem, że wystarczy wymienić żarówki - szybko okazało się, że tam nie ma nic w środku - przeżarte do żywego. Po założeniu nowej listwy wszystko działało tydzień. Woda znów dostała się do środka, znów wszystko zaśniedziało, znów nic się nie świeci. Dodatkowo jak nie zgaszę świateł, to klamka nie reaguje 
Ile ta listwa z gąbką w chromie w ASO może kosztować?

Ile ta listwa z gąbką w chromie w ASO może kosztować?