Pęknięte mocowania filtra powietrza w MCS/JCW

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

KeliV

Pęknięte mocowania filtra powietrza w MCS/JCW

Post autor: KeliV »

dzisiaj miałem nie przyjemna akcje z miniakiem....

Przy wjeździe na Trasę siekierkowska przy ok. 70/80km/h z pod maski było słychać uderzania o blachę.

Po otwarciu maski zobaczyłem filtr powietrza leżący na osłonie zaworów. Były zerwane plastikowe mocowania do filtra( plastikowe oczka ze śrubka).

Do turlałem się do fusa, i dzięki łasce jednego z panów kierowników, ktoś zajrzał pod maskę.

Stwierdzili, że skoro silnik jest wyczyszczony (w sobotę wypucowałem cały samochód, a silnik przetarłem mokrymi ściereczkami do kokpitu Shella) to pewnie ktoś na myjni mi go wyłamał podczas mycia.
jest to niemożliwe bo samochód nie widział myjni od nowości, sam go myje. Jestem pewny ze w sobotę, gdy przecierałem silnik filtr delikatnie się ruszał ale uznałem to za normalne.
Oczywiście gwarancja nie obejmuje "uszkodzeń mechanicznych"i musiałem zamówić nowa obudowę filtra +filtr. cala impreza ok. 600 PLN

wymienić części muszę ale co mogło to uszkodzić? mieliście coś takiego albo słyszeliście o czymś takim???
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: Pęknięte mocowania filtra powietrza w MCS/JCW

Post autor: flapjck1 »

moglo byc pekniete jedno mocowanie a wibracje zalatwily reszte

mogles przypadkiem lanca/strumieniem wody trafic tez w obudowe i pekl

mogles miec kota albo innego siersciuacha pod maska i narobil szkod jak sie w pasek wkrecil, ale raczej by ci zostawil na pamiatke futerko golabka albo szczura ;)
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Voyth

Re: Pęknięte mocowania filtra powietrza w MCS/JCW

Post autor: Voyth »

A myślałem, że w 2 generacji już plastiki zostały poprawione, ale jak widać niestety nie... MINI ma bardzo delikatne plastiki pod maską. Łamiące się zaczepy, mocowania od pokrywy akumulatora, filtra powietrza to normalka, jeszcze tym bardziej w zimę :roll:
ODPOWIEDZ