mowisz serio?? a powiedziales ze bardzo odstaje od oryginalu to prosze Cie o pomoc zebys napisal co jest nie tak i co odbiega od tego oryginalu... bo na przyklad wnetrze (deska rozdzielcza) to w 1985-86 roku byly z drewna (takie ja informacje znalazlem)flapjck1 pisze:to gratki, bdb cena
Deska rozdzielcza mini 1985 jaka??
Moderator: flapjck1
Re: Deska rozdzielcza mini 1985 jaka??
- Sadam
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
bzdura były takie jak masz, ewentualnie były dokładki drewniane, ale rzadko spotykanePipi pisze:mowisz serio?? a powiedziales ze bardzo odstaje od oryginalu to prosze Cie o pomoc zebys napisal co jest nie tak i co odbiega od tego oryginalu... bo na przyklad wnetrze (deska rozdzielcza) to w 1985-86 roku byly z drewna (takie ja informacje znalazlem)flapjck1 pisze:to gratki, bdb cena
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas

Sadam to mnie troszeczke uspokoiles
poprzedni wlasciciel powiedzial mi ze tylko silnik nie jest od tego modelu a tak to wszystko jest tak samo jak z fabryki wyszedl

- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
mi chodzilo o to ze jako egzemplarz nie jest ani jakis szczegolny ani super utrzymany
nie jest to tez zadna limitowana edycja
wnetrze ma totalnie seryjne z plastikowymi boczkami i szmacianymi fotelami
nieseryjna jest kiera i silnik
generalnie wg mnie szkoda pradu na doprowadzenie do orginalu, bo na 100% nie byl nawet w takim kolorze
jedyne co ciekawe to silnik, w polaczeniu z klqmotami ktore dostales rzeczywiscie jest szansa ze moze to byc motorownia 75 KM, ale tego bez hamowni albo demontazu czesci silnika nie stwierdzi na 100%
ogarnij mu jakies kola sensowne, wnetrze i nie ma co sie spuszczac
aha, kola te 13 to na skup zlomu od razu albo inne allegro
po prostu odszczurz go
nie jest to tez zadna limitowana edycja
wnetrze ma totalnie seryjne z plastikowymi boczkami i szmacianymi fotelami
nieseryjna jest kiera i silnik
generalnie wg mnie szkoda pradu na doprowadzenie do orginalu, bo na 100% nie byl nawet w takim kolorze

jedyne co ciekawe to silnik, w polaczeniu z klqmotami ktore dostales rzeczywiscie jest szansa ze moze to byc motorownia 75 KM, ale tego bez hamowni albo demontazu czesci silnika nie stwierdzi na 100%
ogarnij mu jakies kola sensowne, wnetrze i nie ma co sie spuszczac
aha, kola te 13 to na skup zlomu od razu albo inne allegro
po prostu odszczurz go
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
spoko alu sie jakies zalozy ;d tylko wracajac do tematu juz to w ktorym miejscu powinien byc liczniczek wskaznika naladowania aku i czy jeszcze jakies liczniki dodatkowe byly??
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Cofnij sie do 1 strony tego tematu znalazłem foto wersji oryginalnej i zamieniłem to co pokazałem wcześniej.Pipi pisze:... bo na przyklad wnetrze (deska rozdzielcza) to w 1985-86 roku byly z drewna (takie ja informacje znalazlem)
Deska z drewna w serii nie była montowana. Jest natomiast wiele rodzajów i typów desek do mini oferowanych przez rozmaite firmy. W kazdym modelu mini mozna spotkać dowolną deskę z bogatej oferty tuningowej zamontowaną juz po zakupie pojazdu. Praktycznie decyzja należy do Ciebie co wybrać. Więcej informacji na ten temat znajdziesz po zgłębieniu tematu przez samodzielne przeszukanie informacji w sieci zwiazanych z hasłem "mini classic" zaznaczając szukanie "grafiki"
W serii nie było żadnych dodatkowych wskaźników ładowania czy innych.
Witam ponownie odnosnie kolektora ssacego to jesli o to chodzi to mam zatkana miedzy lapa termostatu filtra a kroccem ale teraz juz wiem ze mam gaznik HIF 44 poniewaz ma otwor 44.34mm i jaki do tego powinien byc filtr powietrzamarkfive pisze:To zostaw tymczasem tą pierwszą obudowę. Nie jest zbyt szczęśliwe rozwiązanie puszki termostatu na wejściu dla silnika 1275 i to w wersji MG. Można ją usunąć.Pipi pisze:...te 2 filtry do mojego gaznika pasuja i na krociec gaznika i na sruby mocujace...
Wazna uwaga !. Kolektor ssący (alu) silnika MG ma króciec ( cienka rurka) do podłączenia podciśnieniowej klapy termostatu filtra. Trzeba to zatkać ( kawałek rurki gumowej z zatyczką) bo inaczej do kolektora dostawać się będzie "fałszywe powietrze" i silnik będzie źle pracował na wolnych obrotach i nie wkręcał się bezproblemowo na wyższe.
Czy masz gaźnik HIF 38 czy HIF 44 ? . Z zewnątrz trudno ocenić. Trzeba odkręcić od kolektora i zmierzyć średnicę przelotu od strony przepustnicy ( albo 38 albo 44 mm)
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
FILTRON AR 347/3 lub jego odpowiednik z katalogu filtrów. Te informacje uzyskasz w każdym sklepie motoryzacyjnym z filtrami oleju i powietrza.Pipi pisze:...jaki do tego powinien byc filtr powietrza