Mini Cooper - bład 2845 - nie działający VANOS
Mini Cooper - bład 2845 - nie działający VANOS
Witam, mam problem. Pojawił mi się bład 2845 - nie działający VANOS. Czy ktoś może mi podpowiedzieć co robić? Co jest do wymiany itd. Kiedys wcześniej pojawiał mi się błąd o nie działającym katalizatorze p0420. Czekam na jakieś info.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Mini Cooper - bład 2845 - nie działający VANOS
PODOBNO moze miec na to wplyw olej
poza tym jak zczytales to jakims uniwersalnym czytnikiem to wlasnie wywala glupoty o vanosie ktorego w tym silniku nie ma
vanos jest w silnikach bmw, a w mini takowego nie ma
poza tym jak zczytales to jakims uniwersalnym czytnikiem to wlasnie wywala glupoty o vanosie ktorego w tym silniku nie ma
vanos jest w silnikach bmw, a w mini takowego nie ma
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
VANOS w BMW oznacza zmienne fazy rozrządu...
A o ile mi wiadomo MINI niestety tego nie posiada...dopiero w mk2 tego użyto
A o ile mi wiadomo MINI niestety tego nie posiada...dopiero w mk2 tego użyto
Był podpięty tester WOW firmy WURTH. Cooper z 2007 roku, 120 koni. Wcześniej pojawił się bład o katalizatorze. Jesteście pewni, że nie zmiennych faz rozrządu w cooperze z 2007 roku?
Z twojego roku na pewno posiada zmienne fazy rozrządu.do tego jescze jest dotadkowe sterowanie wzniosem zaworów /tak jaby trzeci wałek rozrządu/Głowica jest bardzo rozbudowana.Pisze bo sam to rozebrałem ,ale nie dalem rady juz złożyć.do ustawiania rozrządu potrzebne jest specjalistyczne oprzyrządowanie.Bezpiecznie można tylko zdjąć pokrywę zaworów.