Czarne świece w 1000 -???
Moderator: flapjck1
Czarne świece w 1000 -???
Witam mam pytanie , chodzi mi o świece zapłonowe w Miniaku 1000 z 90r .Z 3 miesiące temu wkręciłem nowe świece i przejechałem na nich może 50km (iż jest zima i jest mi go żal niejeżdżeniem na naszych zasolonych drogach ) i mam problem m bo nie wiem czy to normalne dziś się wybrałem na przejażdżkę i mi 2 razy zgasł i max obroty to 3500 miałem niesamowicie brudne świece (czarne , osmolone itp) jak wyczyściłem było wszystko dobrze . Czy to normalne , bo bardzo mało jeździłem i aż mnie to zaskoczyło .
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Czarne świece w 1000 -???
do sprawdzenia olej w gazniku i kondensator w aparacie zaplonowym
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Ale ja mam zainstalowany zapłon elektroniczny Unitra telpod Gl-100a a co do oleju w gaźniku to jak go mam sprawdzić i i gdzie
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
PETER90 pisze: a co do oleju w gaźniku to jak go mam sprawdzić i i gdzie
http://www.forum.mini.org.pl/viewtopic. ... +ga%BFniku
Dzięki Gibki Staruszek ale powiedz mi jeszcze jaki olej lejesz do gaźnika
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
PETER90 pisze:Ale ja mam zainstalowany zapłon elektroniczny Unitra telpod Gl-100a
To jest wzmacniacz i w aparacie masz przerywacz. Sprawdziłeś przerwę, kąt zwarcia styków i wyprzedzenie zapłonu?
Poza olejem możesz mieć rozkalibrowany gaźnik (iglica, dysza, luzy na przepustnicy)oraz niedrożny filtr powietrza.
Filtr nówka (storzek) to tagrze pewnie gażnik rozrególowany albo coś innego jest ale jaki ten olej lejesz
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
silnikowy
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
PETER90 pisze:Filtr nówka (storzek) to tagrze pewnie gażnik rozrególowany albo coś innego jest ale jaki ten olej lejesz
Filtr nówka (stoŻek) to także pewnie gaŹnik rozregUlowany albo coś innego jest ale jaki ten olej lejesz
nie mogłem się powstrzymać wiec z mojej strony tylko:
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
olej to taki do gaźnika specjalny
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze
W sprawie gażnika jestem zelony tagrze trzeba mi tłumaczyć jak krowie na granicy ,olej niewiem bo jak kupiłem miniaka pół roku temu tak do dziś niewiedziałem żeby dolewać olej do gażnika ale dziś lece i kupie jakiś olej do gażników specjalny (bede musiał się umówić na ustawienie gażnika ) bo wcześniej było dobrze tylko te cholerne świece brudne .
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
panie nie ruszaj nic
wlej kapke oleju silnikowego JAKIEGOKOLWIEK mineralnego masz pod reka - tam sie miesci kilka cm szesc. tylko
wyczysc swiece i daj znac czy pomoglo
wlej kapke oleju silnikowego JAKIEGOKOLWIEK mineralnego masz pod reka - tam sie miesci kilka cm szesc. tylko
wyczysc swiece i daj znac czy pomoglo