Dziś przeżyłem chwile grozy po wejściu w dość ostry prawy zakręt. W lewym kole zaczeła się kanonada jakiś dziwnych dzwięków, jakby coś miało sie ukręcić albo urwać.umowinie nazwałem to chrupaniem bo podobnie to brzmi.
Sprawdziłem i dzieje sie to na biegu jak i na "luzie", tylko w prawym zakręcie i tylko lewe przednie koło.
Jeszcze jeden problem występuje. Czasami ( ostatnio częściej) zdarza się tak że gdy przycisne mocniej na 2 i 3 biegu szczególnie powyżej 3 tys obrotów spod maski wydobywa sie podobny dzwięk do tego który występuje przy skęcaniu. Gdy wrzuce na "luz" a po tym zrobie przegazówke nic nie słychać.
Nie kojarzycie co to może być, mam tylko nadzieje ze to nie przeguby albo półosie...
Kolejny problem.. chrupanie w lewym przednim kole itd.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Kolejny problem.. chrupanie w lewym przednim kole itd.
masz pewnie wytyrane lozysko w kole plus prawdopodobnie przegub tez szlak trafil
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
u mnie ostatnio pojawiło się "szuranie", może nie chrobot, ale szuranie. okazało się na szczęście tylko łożyskiem.
marcin.kraków pisze:Dziś przeżyłem chwile grozy po wejściu w dość ostry prawy zakręt. W lewym kole zaczeła się kanonada jakiś dziwnych dzwięków, jakby coś miało sie ukręcić albo urwać.umowinie nazwałem to chrupaniem bo podobnie to brzmi.
Sprawdziłem i dzieje sie to na biegu jak i na "luzie", tylko w prawym zakręcie i tylko lewe przednie koło.
Jeszcze jeden problem występuje. Czasami ( ostatnio częściej) zdarza się tak że gdy przycisne mocniej na 2 i 3 biegu szczególnie powyżej 3 tys obrotów spod maski wydobywa sie podobny dzwięk do tego który występuje przy skęcaniu. Gdy wrzuce na "luz" a po tym zrobie przegazówke nic nie słychać.
Nie kojarzycie co to może być, mam tylko nadzieje ze to nie przeguby albo półosie...
Na początek sprawdź czy CI się koło nie odkręciło
A potem to półosie, łożysko itp...
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
dziś sprawdze to koło a jak to nie to bede sprawdzał łożyska i...(miejmy nadzieje ze na tym sie skonczy)td.
Dzięki za pomoc, dam znać co sie udało zdiagnozować!
Dzięki za pomoc, dam znać co sie udało zdiagnozować!
sprawdz czy to nie łożysko albo przegub jak sie sypnie łożysko to jest niezła kicha w przypadku przegubu tracisz napęd więc warto szybko zadziałac
to mogą byc konsekwencje dawania w palnik na skręconych kołach
to mogą byc konsekwencje dawania w palnik na skręconych kołach
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini F56, Mini R60, Mini R53
Ostatnio tez tam mialem i bylo to lozysko z piasta ( niestety jest to caly zestaw ) koszt ok.350zl.