Witam i mały problem :((
Witam i mały problem :((
Na początek chciałem się przywitać, ostatnio stałem się szczęśliwym posiadaczem BMW Mini
z roku 2002 pierwsza rejestracja 2003 i niestety mam mały problem
Chodzi mianowicie o warjujący obrotomierz czasami się wskazówka zacina na różnych obrotach ostatnio nie chce się załączać tzn podświetla go ale niestety nie wskazuje nawet obrotów. Może Wy Szanowni Użytkownicy Mini macie jakieś wiadomości które mogłyby mi pomóc zdiagnozować problem.
Nie wiem czy obrotomierz jest na jakiejś lince,czy komputer sam jakoś to wskazuje. Może to problem na jakis stykach...
Problem niezbyt duży a jednak denerwujący.
Będę wdzięczny za każdą informację która mogłaby mi pomóc. Może znacie jakis warsztat dobry i nie drogi który specjalizuje się w naszych kochanych Autkach?
Pozdrawiam Damian
z roku 2002 pierwsza rejestracja 2003 i niestety mam mały problem
Chodzi mianowicie o warjujący obrotomierz czasami się wskazówka zacina na różnych obrotach ostatnio nie chce się załączać tzn podświetla go ale niestety nie wskazuje nawet obrotów. Może Wy Szanowni Użytkownicy Mini macie jakieś wiadomości które mogłyby mi pomóc zdiagnozować problem.
Nie wiem czy obrotomierz jest na jakiejś lince,czy komputer sam jakoś to wskazuje. Może to problem na jakis stykach...
Problem niezbyt duży a jednak denerwujący.
Będę wdzięczny za każdą informację która mogłaby mi pomóc. Może znacie jakis warsztat dobry i nie drogi który specjalizuje się w naszych kochanych Autkach?
Pozdrawiam Damian
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Re: Witam i mały problem :((
ja bym kupil obrotomierz i wymienil, po 50zl chodza na allegro
a powiedz mi szanowny kolego czy taki licznik z Allegro nie wymaga jakiegoś dodatkowego strojenia po zainstalowaniu w samochodzie? Cos mi sie obiło o uszy że później potrzebna jest jakaś kalibracja czy coś takiego mianowicie chodzi mi o jakies specjalne dostrojenie
nie nie. obrotomierz jest na jednej kostce. wystarczy że tylko zepniesz kostki i to wszystko.
czyli żadnego kodowania zegarów nie trzeba robić?
To coś mi mechanik naściemniał...
To coś mi mechanik naściemniał...
Dzisiaj obroomierz padł całkowicie zero reakcji podświetla się na pomarańczowo ale strzałka nawet nie drgnie żadna dioda się nie zapala na obrotomierzu.
Czyżby konieczna musi być wymiana na nowy? a moze coś się rozłączyło ?
Czyżby konieczna musi być wymiana na nowy? a moze coś się rozłączyło ?
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
weź rozkręć to się dowiesz, bo przez neta nikt Ci nie pomoże i nie powie czy coś się rozłączyło itd
no ja rozumiem że trzeba rozkręcić ale wiesz chciałem sie dowiedzieć czy możliwe jest by coś samo z siebie się rozłączyło np dlatego że coś tam może latac luzem