Pomocy Samochód zgasł i nie chce zapalic
Pomocy Samochód zgasł i nie chce zapalic
Witam zakupilem niedawno mini coopera 2002r dzisiaj po zapaleniu i przejechaniu okolo kilometra samochod zgasl. Poczatkowo ponownie odpalilem i przejechalem jakies jeszcze 300metrow i koniec, samochod zgasl i juz nie odpalil. Rozrusznik kreci ale nie lapie. Co moze byc przyczyna? Prosze o pomoc
Slyszalem o wylaczniku wstrzasowym jednak nie mam pojecia gdzie on sie znajduje czy ktos wie?
Slyszalem o wylaczniku wstrzasowym jednak nie mam pojecia gdzie on sie znajduje czy ktos wie?
Re: Pomocy Samochód zgasł i nie chce zapalic
Nie jestem pewny czy Ci to pomoże ale może da jakąś wskazówkę.
podobny przypadek miałem w BMW serii 3.
Przyczyna były filtry pompy paliwa.
podobny przypadek miałem w BMW serii 3.
Przyczyna były filtry pompy paliwa.
Tez juz myslalem nad pompa paliwa. A czy ktos wie gdzie ona sie znajduje i jak ja sprawdzic?
- Killer1629
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
trudno powiedzieć
... mogą to być problemy z wtryskami, może to pompa paliwa.... silnik zgasł w czasie jazdy od razu? czy może go dławiło, przerywało?
pozdrawiam
pozdrawiam
Killer1629
W czasie jazdy zadlawilo go ale pojechal dalej lecz przy zjezdzie z drogi glownej przy sprzegle zgasl calkowicie.nastepnie odpalilem lecz po okolo 300 metrach zgasl i koniec.kreci i nic.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Cooper z 2002 roku nie ma filtra paliwa. Pompe paliwe słychać gdy przekręcasz kluczyk w pozycje zapłonu.krzysiek160311 pisze:W czasie jazdy zadlawilo go ale pojechal dalej lecz przy zjezdzie z drogi glownej przy sprzegle zgasl calkowicie.nastepnie odpalilem lecz po okolo 300 metrach zgasl i koniec.kreci i nic.
Może zatkało Ci sie sitko, które robi za filtr i nie dostaje paliwa. ile miałeś paliwa w baku jak się to stało?
Rozumiem i juz dziekuje za rade. W baku mialem niecale cwierc.czy jest jakis sposob aby sprawdzic "recznie" pompe paliwa? i gdzie ona sie znajduje w baku? a to sitko gdzie jest?
krzysiek160311 pisze:Rozumiem i juz dziekuje za rade. W baku mialem niecale cwierc.czy jest jakis sposob aby sprawdzic "recznie" pompe paliwa? i gdzie ona sie znajduje w baku? a to sitko gdzie jest?
Pod siedziskiem tylnej kanapy po prawej stronie jest czarny dekielek. Odkręć go jest jak się nie mylę na 3-4 śrubki 10. Później będziesz miał taka zakrętkę, jak ja odkręcisz dostaniesz się już do zbiornika. Z lewej jest czujnik poziomu paliwa.
rozumiem z twojej odpowiedzi ze pompa paliwa jest przy baku.zna ktos koszty takiej pompy i gdzie mozna ja dostac na slasku?
- jrock7
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R55 Cooper D
Jestes na 100% pewien? Ja w swoim poprzednim MINI (Cooper 2002) mialem wymieniany filtr paliwa, ktory byl dokladnie pod tylna kanapa....marcin.kraków pisze:Cooper z 2002 roku nie ma filtra paliwa. Pompe paliwe słychać gdy przekręcasz kluczyk w pozycje zapłonu.krzysiek160311 pisze:W czasie jazdy zadlawilo go ale pojechal dalej lecz przy zjezdzie z drogi glownej przy sprzegle zgasl calkowicie.nastepnie odpalilem lecz po okolo 300 metrach zgasl i koniec.kreci i nic.
Może zatkało Ci sie sitko, które robi za filtr i nie dostaje paliwa. ile miałeś paliwa w baku jak się to stało?
(http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=15)
Voyth całkiem niedawno pokazywał gdzie filtr paliwa jest schowany
http://www.lonestarminiclub.com/forums/ ... 2#post4062

http://www.lonestarminiclub.com/forums/ ... 2#post4062
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
U mnie (też 2002) napewno nie ma bo miałem wymieniać a nie znaleziono. możliwe że występuje ale w późniejszych egzemplarzach.jrock7 pisze:Jestes na 100% pewien? Ja w swoim poprzednim MINI (Cooper 2002) mialem wymieniany filtr paliwa, ktory byl dokladnie pod tylna kanapa....marcin.kraków pisze:Cooper z 2002 roku nie ma filtra paliwa. Pompe paliwe słychać gdy przekręcasz kluczyk w pozycje zapłonu.krzysiek160311 pisze:W czasie jazdy zadlawilo go ale pojechal dalej lecz przy zjezdzie z drogi glownej przy sprzegle zgasl calkowicie.nastepnie odpalilem lecz po okolo 300 metrach zgasl i koniec.kreci i nic.
Z realoem w sumie by to wynikało.
Także pojawia sie pytanie z którego miesiąca jest twój Cooper krzysiek160311
Proponuje doładować akumulator, opearcja prosta i darmowa, a pomoże wykluczyć jeden z problemów z niedomaganiem układu zapłonowego oraz immobilizera.
W następnej kolejności filtry, MINI jest dość wrażliwy na zabrudzone filtry, nawet z pozoru lekko zabrudzony filtr powietrza potrafi unieruchomić lub zamulić silnik.
To najprostrze i zarazem najtańsze sposoby znalezienia problemu, bardziej dogłębna analiza wymaga wizyty w warsztacie.
W następnej kolejności filtry, MINI jest dość wrażliwy na zabrudzone filtry, nawet z pozoru lekko zabrudzony filtr powietrza potrafi unieruchomić lub zamulić silnik.
To najprostrze i zarazem najtańsze sposoby znalezienia problemu, bardziej dogłębna analiza wymaga wizyty w warsztacie.
nie znaleziono to od razu znaczy że nie ma?marcin.kraków pisze:U mnie (też 2002) napewno nie ma bo miałem wymieniać a nie znaleziono. możliwe że występuje ale w późniejszych egzemplarzach.jrock7 pisze:Jestes na 100% pewien? Ja w swoim poprzednim MINI (Cooper 2002) mialem wymieniany filtr paliwa, ktory byl dokladnie pod tylna kanapa....marcin.kraków pisze: Cooper z 2002 roku nie ma filtra paliwa. Pompe paliwe słychać gdy przekręcasz kluczyk w pozycje zapłonu.
Z realoem w sumie by to wynikało.
Także pojawia sie pytanie z którego miesiąca jest twój Cooper krzysiek160311
z ciekawości przejrzałem wszystkie miesiące dla coopera R50 z 2002 na realoem i w każdym jest filtr paliwa

zawsze był i jest filtr paliwa. Pod siedzeniem. W takiej sporej plastikowej obudowie która jest zanurzona w benzynie (chyba że ktoś ma rezerwe
)