Witam,
Temat był już poruszany ale nie znalazłem jasnej odpowiedzi, dlatego piszę.
W moim MINI Cooper S z 2004r - lampy ksenonowe (nie soczewkowe) nie startują zawsze. Czasami zapalają się razem, czasami obie nie startują, ale najczęściej tylko jedna się zapala i nie ma reguły czy lewa czy prawa. Oczywiście jak przejadę kilka km to po wyłączeniu i włączeniu w końcu wystartują razem. Jak zostawię go na parę godzin to znowu tak samo. Problem występował rzadziej gdy temp. były niższe. Wiem że więcej ludzi ma z tym problem, dlatego pytanie czy ktoś już w jakiś sposób doszedł do tego.
Chciałbym się dowiedzieć, czy ksenony startują z samego zasilania akumulatorowego? bez włączenia silnika.
Nie mogę się również podłączyć do ksenonów. Używam INPA v. 5.0.2
Czy ktoś wie jak można się do nich podłączyć. Ewentualnie jakie oprogramowanie/wersja?
Akumulator mam nowy i raczej to nie kwestia zabrudzonych styków. Wydaje mi się że chodzi o same lampy.
Dzięki serdeczne za wszelkiego rodzaju podpowiedzi
ksenony nie zawsze startują :(
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: ksenony nie zawsze startują :(
u mnie była przetwornica do wymiany. jeden reflektor raz swiecił raz nie. aż w końcu przestał świecić.
INPA nie wykrywa sterownika do świateł, przerabiałem to dokładnie 5 godzin temu bo sam mam problem ze światłami, musisz szukac czegoś innego. czego? moze niech inni sie wypowiedzą
nie rozumiem co masz na myśli przez startowanie z samego zasilania akumulatorowego. Przypuszczając o co chodzi : sa zasilane z przetwornic a te z akumulatora
INPA nie wykrywa sterownika do świateł, przerabiałem to dokładnie 5 godzin temu bo sam mam problem ze światłami, musisz szukac czegoś innego. czego? moze niech inni sie wypowiedzą
nie rozumiem co masz na myśli przez startowanie z samego zasilania akumulatorowego. Przypuszczając o co chodzi : sa zasilane z przetwornic a te z akumulatora
-
- Nowy
- Posiadane auto: MINI R53
Re: ksenony nie zawsze startują :(
nie rozumiem co masz na myśli przez startowanie z samego zasilania akumulatorowego
Chodziło mi o włączenie świateł bez odpalania silnika:)