Cześć wszystkim,
to mój pierwszy raz i starałem się dość dokładnie przejrzeć forum. Zakochałem się w MINI i chciałbym kupić Coopera, problem w tym że to mój pierwszy samochód i praktycznie nie znam się na ocenie i wyborze aut.
Czy opłaca się jechać na zachód i umówić się na oglądanie Coopera w zachodnich Niemczech, czy nie ma takiej różnicy w cenie i lepiej kupić w Polsce? Wiem, że minusem w naszym kraju jest dużo większa ilość "oszukanych" faktów.
Dodam że nie bardzo znam kogoś, kto mógłby mi pomóc w ocenie auta :/ I chętnie nawet zapłaciłbym komuś, kto mógłby mi w tym pomóc i oszczędził przyszłych problemów.
Przeglądałem wiele miejsc z ogłoszeniami, ale mam chaos w głowie – czy lepiej jeśli wybiorę się do .de?
Pozdrawiam
Gdzie najlepiej kupić używane MINI?
- Killer1629
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: Gdzie najlepiej kupić używane MINI?
Najlepiej znaleźć jakiegoś COOPERA od pierwszego właściciela, kupionego w polskim salonie. Takie MINI pewnie było diagnozowane okresowo w ASO. Do samochodu nie "wejdziesz" nigdy wszystkiego się nie dowiesz co w środku "siedzi".
Jak już znajdziesz jakieś MINI to zawsze możesz jechać z nim do stacji diagnostycznej, tam na ogół za jakąś symboliczna opłata sprawdzą co trzeba.
Ja znalazłem mojego MINI na allegro, przyznam się, że dopiero w tamtym tyg. sprawdziłem go na stacji diagnostycznej i wszystko wyszło ok.
Jestem trzecim właścicielem, drugim w Polsce, ale od razu jak go zobaczyłem to byłem w 100 procentach przekonany, że go kupie (może to mało rozsądne)
Pozdrawiam i życzę udanego zakupu.
Przy okazji życzę Wszystkim Wesołych i Spokojnych Świąt Wielkiejnocy.
Jak już znajdziesz jakieś MINI to zawsze możesz jechać z nim do stacji diagnostycznej, tam na ogół za jakąś symboliczna opłata sprawdzą co trzeba.
Ja znalazłem mojego MINI na allegro, przyznam się, że dopiero w tamtym tyg. sprawdziłem go na stacji diagnostycznej i wszystko wyszło ok.
Jestem trzecim właścicielem, drugim w Polsce, ale od razu jak go zobaczyłem to byłem w 100 procentach przekonany, że go kupie (może to mało rozsądne)
Pozdrawiam i życzę udanego zakupu.
Przy okazji życzę Wszystkim Wesołych i Spokojnych Świąt Wielkiejnocy.
Killer1629
- minigjj
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Tu masz buyers guide: http://www.motoringfile.com/mini-r50r53-buyers-guide/
Streszczając do jednego zdania, nie szukaj niżej jak 2005 rok.
Tak jak napisał killer, miniak z aso od pierwszego właściciela jest najprostszym rozwiązaniem. Ja jednak jeśli miałbym kupić prywatnie i używany to pofatygowałbym się do szwabii. Widzę jaki jest stan mojego miniaka po 1,5 roku, mimo że dbam i to jak! A taki miniak z Dusseldorfu to pewnie po 5 latach nadal wygląda jakby wyjechał z salonu.
Jak chcesz to mogę Ci dać na pw kontakt do mojego kolegi który zajmuję się sprowadzaniem aut z de.
PS: Pewnie znasz, ale jeśli nie to: www.mobile.de
Streszczając do jednego zdania, nie szukaj niżej jak 2005 rok.
Tak jak napisał killer, miniak z aso od pierwszego właściciela jest najprostszym rozwiązaniem. Ja jednak jeśli miałbym kupić prywatnie i używany to pofatygowałbym się do szwabii. Widzę jaki jest stan mojego miniaka po 1,5 roku, mimo że dbam i to jak! A taki miniak z Dusseldorfu to pewnie po 5 latach nadal wygląda jakby wyjechał z salonu.
Jak chcesz to mogę Ci dać na pw kontakt do mojego kolegi który zajmuję się sprowadzaniem aut z de.
PS: Pewnie znasz, ale jeśli nie to: www.mobile.de
Pwr 106,6 KM @ 3974 rpm Tq 269,2 Nm @ 2047 rpm
@Killer1629: dzięki za uwagi. chyba jednak skupię się na niemieckim rynku. postaram się sprawdzić auto
@minigjj: ogromne dzięki za buyers guide – teraz wiem żeby szukać począwszy od 2004 albo 2005
@minigjj: ogromne dzięki za buyers guide – teraz wiem żeby szukać począwszy od 2004 albo 2005
- gisioo
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Hej jesli cie interesuje mini z Francji to tutaj masz LINK do stronki gdzie znajdziesz Mini
Pozdrawiam
Pozdrawiam