IMM 2007 ????

Wszelkie sprawy dotyczące zlotów, spotkań i innych ustaleń istotnych dla naszej MINI społeczności.

Moderator: flapjck1

tess

IMM 2007 ????

Post autor: tess »

Witam
No to mamy dwa IMM-y w 2007. Jeden w Dani jednak ,i jeden w Niemczech. Okazało się że koronny zarzut do Duńczyków że zmienili termin jest nie prawdziwy, bo taki podali od razu w Hiszpanii. W tej sytuacji Niemcy zrezygnowali z nazwy IMM i zrobią w zielone świątki czyli tradycyjny regulaminowy termin IMM-u zlot od czwartku do wtorku. To że Duńczycy się nie pofatygowali do nas po klucz ani nie raczyli się nawet z nami skontaktować że ich nie będzie, nie wystawia im dobrego świadectwa. Według oficjalnego maila od Niemców IMM odbędzie się w Danii a klucz zostanie przekazany Duńczykom na zlocie w Niemczech w lipcu.
Pozdrawiam serdecznie
Jerzy
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Re: IMM 2007 ????

Post autor: czestermo »

hmmm
no dobra ale co teraz, jedziemy do niemiec czy do dani???
oba te zloty zapowiadaja sie znakomicie ale jednak bedzie trzeba wybrac!! niby mamy jeszcze ROK na zastanawianie sie:) ale znajac zycie rok to dla nas malo.
pozatym ludziska
trzeba pomyslec nad tym wyjazdem, wzorem innych klubow mozna poszukac sponsorow na taki trip!!
no i oczywiscie juz teraz puki trwa mundial mozna zakupic flagi, czapeczki, szaliki... itp.
bo jednak dalismy plame z jednym, na naszym obozowisku nie bylo flagi polskiej i innych gadrzetow!!!

zapedzilem sie z terminem takich przemyslen ale mozna nad tym pomyslec juz teraz:)

pozdrawiam
mikolaj
kocioł
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Post autor: kocioł »

Uważam, że my jako MKP Polska, powinniśmy zignorować zlot organizowany przez duńczyków tak samo jak oni olali nas.Klub, który jest organizatorem kolejnego IMM i nie pojawia się po odbiór klucza, mało tego, nie daje jakiegokolwiek sygnału np. telefonicznego, że nie są w stanie być osobiście nie jest dla mnie wiarygodny.
Z drugiej strony, jeżeli taki termin zlotu w Danii uzgodniony został w Hiszpanii, to skąd ta konsternacja prezydentów klubów po okazaniu się, że jest to akurat ten termin zatwierdzony przez nich wcześniej?
Przybywając do Podlesic (w środę) miałem już w głowie wstępną trasę, którą pokonam w drodze na Skandynawię, jednak podczas powrotu (poniedziałek) już miałem zakodowane IMM 2007 Niemcy-i tego się trzymam.
Szanujmy się.

HEJOOO!! Marek
michał

Post autor: michał »

Witam

Zgadzam się z tym aby się raczej się nie obrażać i pojawić się w Dani. Mam tylko pytanie jak teraz to sprytnie zorganizować aby nasze „siły” się nie rozproszyły na dwa zloty. Może się mylę ale chyba niewiele osób znajdzie czas i pieniądze na dwie takie wyprawy.
Osobiście sądzę że było by fajnie zorganizować naprawdę dużą ilością autek przynajmniej na jeden ze zlotów.( W Podlesiach zrobił na mnie wielkie wrażenie przyjazd Holendrów w jednej kolumnie o „pomarańczowym zabarwieniu” ).
Decyzja o tym gdzie ewentualnie mielibyśmy pojechać powinna być podjęta wspólnie.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

ja nie mowie zeby sie obrazac ale o tym ze mi napewno nie starczy srodkow i czasu aby byc i w dani i w niemczech

http://www.imm2007.com/
Ostatnio zmieniony 13 cze 2006, 17:10 przez czestermo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi

Post autor: Beny »

Witajcie!
Aby rozmowa na temat decyzji o lokalizacji IMM 2007 miała ręce i nogi potrzebna jest pełna informacja na ten temat.

Czytałem maila, w którym Niemcy wyjasniają powody swojej decyzji o przekazaniu klucza Duńczykom:
1. informacja o lipcowym terminie organizacji IMM była znana już rok temu kiedy głosowano nad przyznaniem jej Dunczykom
2. Prezydenci klubów zgodzili się na ta datę
3. Na spotkaniu w Polsce jakoś nikt o tym nie przypomniał
4. Nie można dzielić i skłócać Rodziny Mini w Europie - powinniśmy być zdolni do zmiany decyzji podjętej w Podlesicach
5. Duńczycy sąbardzo szczęśliwi mogąc organizować IMM.
6. To będzie wstydliwe dla Rodziny Mini w Europie jeśli przestaniemy być przyjaciółmi z takiego powodu.
7. Klucz zostanie przekzany Duńczykom 1 lipca

to są argumenty Niemców przemawiające za tym żeby zwrócić Duńczykom organizację IMM, o którą się starali rok temu.

MOJE ZDANIE JEST TAKIE:
NIEZALEZNIE OD MOTYWÓW JAKIMI KIERUJ? SI? NIEMCY POWINNIŚMY JECHA? NA IMM DO DANII, NIE JESTEŚMY P?PKIEM ŚWIATA I NIE MAMY SI? NA KOGO OBRA?A?, A JEDEN Z ARGUMENTÓW ?E WSZYSCY JESTEŚMY PRZYJACIÓ?MI O WSPÓLNEJ PASJI POWINIEN BY? NA PIERWSZYM MIEJSCU I MAM NADZIEJ? ?E TAK?E NA KRAJOWYM PODWÓRKU TAK B?DZIEMY POSTRZEGAC NASZE SPOTKANIA - JAKO SPOTKANIA PRZYJACIÓ? I DOBRYCH ZNAJOMYCH

p.s.
a tak wogóle to mam wrażenie, że ten temat powinien zostać przeniesiony na forum klubowe
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
tess

Witam
Dyskusje o tym gdzie pojedziemy a gdzie nie są jakby bezprzedmiotowe, bo jakby to nie zależy od klubu ale od chęci i możliwości poszczególnych potencjalnych uczestników. Nie wyobrażam sobie by klub podjął decyzje że gdzieś nie jedziemy a gdzieś jedziemy no chyba że skarbnik to sfinansuje :D . A postawa Duńczyków jest mocno mało poważna i to nie ulega wątpliwości.
Pozdrawiam
Jerzy
Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik

Cóż, nie zanosi się abym mógł sfinansować wyjazd klubu na IMM, no chyba że wygram w TOTKA, wtedy byłbym zdolny do takiego gestu :mrgreen:
A co do przyszłorocznych wyjazdów to termin pasuje mi majowy a lokalizacja duńska, cóż nie wszystko można mieć :lol:
Opel Manta B 1979
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

No klub nie musi finansować wyjazdu na IMM, ale można poszukać sponsorów na takie przedsięwzięcie!!

Co do wyboru to odgórnie nikt nie będzie nam kazał gdzie mamy jechać, chodzi o to by stworzyć liczną ekipę, ja bym się pisał na tą danie i termin tez dla mnie jest ok
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

no wlasnie, ze sponsorem mozna by sprobowac cos zalatwic, tylko czy ktos ma jakas firme zainteresowana taka forma "reklamy", ja moge kilka hasel podpowiedziec ale tak jak w przypadku imm-u nikt ze mna nie bedzie powaznie rozmawial jak nie bede mial jakiegos chocby sladowego "pelnomocnictwa"...

widzialem ze czesc zalog zagranicznych miala jakichs sponsorow na te wycieczke do polski...
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
rogal
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: 6 x MINI
Kontakt:

Post autor: rogal »

IMM moe byc tylko jeden, wiec chyba jedziemy do Dani.
Co do gadzetow to dobrze by bylo po mundialu zaatakowac jakas hurtownie i wykupic gadzety, takie same dla wszystkich. Ja nie próznuje i juz kupilem w biedronce duza polska flage za ..... 3 zl :)

no to szukamy sponsora :)
pozdrawiam
Rogal

tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
Niejeden z nas

Post autor: Niejeden z nas »

a moze ma ktos jakis pomysl jak ustroić nasze autka ?? Tak zeby wszyscy byli podobni....
Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik

pomalujmy wszyscy nasze auta na czerwono, z białym dachem :mrgreen:
Opel Manta B 1979
Awatar użytkownika
Wojtello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Wojtello »

Kurcze, zagladam na forum a tu takie daleko siezne plany ze hej:) Ja nawet nie wiem co bede robil jutro, a co dopiero za rok!! :D A tak apropos zlotow, to wiadomo cos na temat corocznego zlotu MKP?
tess

Witam
Niemcy już mają stronę i nawet po polsku.Starają się. Biorąc pod uwagę ceny w Dk kto wie czy u nich nie będzie więcej uczestników?

http://www.mini-clique.de/

Pozdrawiam
Jerzy
ODPOWIEDZ