zamarzanie drazka biegow

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Azrael

Re: zamarzanie drazka biegow

Post autor: Azrael »

My używamy oryginalnego z BMW.
Awatar użytkownika
jrock7
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R55 Cooper D

Post autor: jrock7 »

Pamietam, ze przy okazji wymiany skrzyni wlali mi jakis nie oryginalny olej i ciezko chodzilo... po wymianie na oryginalny z ASO - problem minal.
Azrael

BMW nie podaej nawet parametrów, tylko że ma być oryginalny - w motoryzacji to rzadkość i skoro tak jest to musi być taki jak trzeba.
Awatar użytkownika
bob.dsk
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: A45 AMG

Post autor: bob.dsk »

Podpinam się pod ten temat bo nie będę zaśmiecał Forum. A więc mam problem ze skrzynią. Problem zaczał się przy szybszej jeździe. Przy przełączaniu z 1 na 2 nagle jak by cos sie poluznilo... Na początku było wszystko ok z tym ze poczułem że 2 jakos tak luźniej chodziła. Dziś przestała wogóle wchodzi! Po paru próbach wskakuje. I zaczyna sie podobnie z 4. 6 narazie jest OK. Czy wydaje mi sie czy to może być "linka ? Czy może to być coś innego. Proszę was o pomoc. Dzięki wielkie.
matthew90

Post autor: matthew90 »

a przypadkiem ten wybierak nie wyskoczył? jest pod obudową aku.. mi tak często wyskakiwał że na końcu w ogóle za każdym razem biegi się kończyły i trzeba było zmienić mocowanie :???:
Azrael

Zdalnie to wróżbiarstwo trochę. Coś w systemie wybierania biegów - jeżeli jest na innych parzystych/nieparzystych (odpowiednio) biegach to raczej nie w samej skrzyni.
Awatar użytkownika
bob.dsk
Wiarus
Wiarus

Pod obudową akumulatora? Ja mam w bagażniku więc chyba gdzie indziej. Ktoś jeszcze jakieś sugestie?
Awatar użytkownika
bob.dsk
Wiarus
Wiarus

Juz wiadomo peknięte ciegno ;) CZas oczekiwania od 5-10 dni!!!! Może ktoś ma do opchnięcia albo wie czy jakiś zamiennik występuje?
ODPOWIEDZ