Karoli i Adi pisze:ad a) może by tak na temat - ustalmy jakieś godziny. Proponuję Kraków 3:00, Katowice 4:00, Gliwice 4:30, Wro 6:30
ad b) trasa do dyskusji - wolę jechać przez Czechy zaoszczędzimy km i czasu, jak od Wro odbijemy od razu w dół po mapie na Hradec Kralove, nie widzę sensu jechać dalej - sam popatrz na swoją mapę. Po co to koło wokół "piękna Praha"
ad c) no to najwyżej będziemy spali gdzieś w promieniu kilku km, z tym nie ma stresu - ważne że trasę robimy wszyscy razem!
Pozdro..
Adi
jechałeś trasą do Pragi ja wiem, że nie będzie szybsza i wiem, że tam dopiero to będą płyty, a zaoszczędzimy może 5 km (temat już przerabiany, pisałem o tym wcześniej)
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.morris-land.pl
Nie naciskam, opracowaliśmy sobie inne wizje trasy, pewnie i tak w środę rano staniemy na kawę pod Wro i zdecydujemy, ważne żebyśby lecieli wszyscy razem..
humin pisze:koszulki już wykonane
niektórzy dostali w Wawie na Motonostalgii, niektórzy otrzymają pocztą bo już wysłane, ekipa z pomorza może odebrać na Ogarnej a reszta otrzyma pewnie na IMMie
Andrzeju, będzie to duży problem jakbym chciał swoje odebrać dopiero w środę jak będziemy ruszać w trasę?
a ja mam inne pytanie, mam do podrzucenia komuś kto jedzie przez wrocław w czwartek dwójkę stopowiczów wybierających się do Francji, także pytanie czy ktoś mógłby ich zabrać? w miarę szybko proszę o odp.
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Trasa (..i miejsca krótkich przystanków w celu dołączania się kolejnych Mini'aków):
Kraków, Katowice, Gliwice, Wrocław Trasa cd..
Dresden, Nurberg, Heibronn, Karsruhe, Basel, ..dotarłeś do celu (St. S)
W tym Nocleg:
Na poziomie Heilbronn - Karlsruhe Godziny:
Kraków 3:00, Katowice 4:00, Gliwice 4:30, Wro 6:30 lub
Kraków 6:00, Katowice 7:00, Gliwice 7:30, Wro 9:30
..dopiero dziś wieczorem podam ostateczną wersję godzin, nadal ustalamy.
Wyjazd oczywiście w środę rano
..po kilkugodzinnym spotkaniu przy piwku i smacznej pizzy w centrum Katowic potwierdzam Godziny wyjazdu ekipy z Południa:
Kraków 6:00,
Katowice 7:00 - stacja paliw Shell A4 (Ruda Śląska),
Gliwice 7:30 - stacja paliw Lotos A4 (Mc Drive),
Wrocław 9:30 - stacja paliw Orlen A4
też się zastanawiam nad najszybszą trasą z Katowice
Via Michelin podało mi :
Z Katowic przez Wiedeń , Salzuburg : 1314 km
z Katowic przez Brno i Pragę : 1363 km
z Katowic przez Drezno : 1347 km - I to jest najtansza opcja bo nie trzeba kupować winietek w Czechc i Austri
Odnośnie winietek - czy ktoś się orientuje jak to wygląda w Szwajcarii - czytałem że roczna kosztuje 40 franków , są może na krótszy okres ? i gdzie je kupić ?
dwa tygodnie temu przejeżdzałem przez szwajcarie. Na granicy jest stacja i tam możesz kupić winietki były spore kolejki żeby na tą stacje wjechać ja kupiłem w Polsce i nie stalem tam tylko prosto do okienka paszporty pokazać...
Winietke kupowałem w sklepie PZM w Gdańsku. Są na okres roku, kosztują ok 136,50 pln