sidi pisze:dwa tygodnie temu przejeżdzałem przez szwajcarie. Na granicy jest stacja i tam możesz kupić winietki były spore kolejki żeby na tą stacje wjechać ja kupiłem w Polsce i nie stalem tam tylko prosto do okienka paszporty pokazać... Winietke kupowałem w sklepie PZM w Gdańsku. Są na okres roku, kosztują ok 136,50 pln
sidi jak to paszporty? po co? nie strasz mnie bo mam nieważny a z tego co się orientowałem to Szwajcaria jest w strefie Schengen
potwierdzam. Szwajcaria nie jest w unii ale jest w strefie Shengen. Do podrozy przez ten kraj wystaczy dowod osobisty. Winietki mozna kupic na granicy przejezdzajac przez odpowiedni przejazd. Stoi pan, kasuje 40 frankow i nakleja winietke. Mi sie zdarzylo, ze nie bylo zadnej kolejki.
Tym co lubia szybciej pojechac zwracam uwage, ze w szwajcarii na autostradzie jest ograniczenie do 120 km/h co jest dosc restrykcyjnie sprawdzane a dodatkowo przekroczenie dopuszczalnej predkosci o 25 km/h jest PRZESTEPSTWEM.
Karoli i Adi pisze:..po kilkugodzinnym spotkaniu przy piwku i smacznej pizzy w centrum Katowic potwierdzam Godziny wyjazdu ekipy z Południa: Kraków 6:00, Katowice 7:00 - stacja paliw Shell A4 (Ruda Śląska), Gliwice 7:30 - stacja paliw Lotos A4 (Mc Drive), Wrocław 9:30 - stacja paliw Orlen A4
Pozdo.. Adi
Witam
Ja nie mam zamiaru wylądować z rodzinka w hotelu o 22 czy 23 wiec jadę inaczej z resztą i tak z dziećmi nie pogonię.
Dwa lata temu startowałem z Krakowa o 2 30 i po 1200 km wylądowaliśmy wszyscy w hotelu około 17 ( o ile dobrze pamiętam ).
hejka,
a kto jest w tej ekipie z płd? Michał z Krakowa jedzie z Wrocławia, zostaje nam Marek i Adi, czy jest ktoś jeszcze? Jeżeli nie, to chyba damy radę się porozumieć co do godziny wyjazdu?????
Zastanawiam się dlaczego jak pada słowo propozycja - to wszyscy siędzą cicho. Zaś jak piszemy że cos ustalono - to wszyscy mają problem
Pewnie że się dogadamy - tylko trzeba konkretnie, bo preferencji jest wiele, nikt o nich wcześniej nie wspominał.
Ja się dowiedziałem dzisiaj rano o Śląskim ustaleniu ale jakoś to sobie chyba wytłumaczyliśmy ...
A co do reszty to gdzie ona w ile my samochodów jedziemy bo chyba tylko w 4 auta
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
ad a) może by tak na temat - ustalmy jakieś godziny. Proponuję Kraków 3:00, Katowice 4:00, Gliwice 4:30, Wro 6:30
ad b) trasa do dyskusji - wolę jechać przez Czechy zaoszczędzimy km i czasu, jak od Wro odbijemy od razu w dół po mapie na Hradec Kralove, nie widzę sensu jechać dalej - sam popatrz na swoją mapę. Po co to koło wokół "piękna Praha"
ad c) no to najwyżej będziemy spali gdzieś w promieniu kilku km, z tym nie ma stresu - ważne że trasę robimy wszyscy razem!
Pozdro..
Adi
--------------------------------------------------------------------------------
..tyle, że powstała zmiana bo wzięliśmy w końcu pod uwagę preferencje kilku osób, zaś widać dalej mamy propozycję, zatem trzeba w końcu strzelić godzinę startową dla Kra, reszta się już sama kilometrami ułoży.
[quote="minimaniak" w ile my samochodów jedziemy bo chyba tylko w 4 auta [/quote]
ja wychodzi na to że jadę sam ,chcę wyjechać koło 18-19 w środę aby rano być w stutgartcie bo biorę kolegę przynajmniej takie są plany,może gdzieś spotkamy się po drodze jak się wyśpicie..
660675798 /004915210893190
KBR
KRAINA BARDZO RADOSNA
Czy ktoś z Was może odebrać naszą kochaną Karolcię (Kozub) z Bazylei? ? ? ? ? ? ? Ląduje w czwartek o 22:40, bądź w piątek o 12:00? Bilety kupuje za pare godzin. Z powrotem, jeszcze nie wiem jak, ale pewnie przez Genevę i już ją nasz "buggy znajomy" podrzuci.
Nie wyobrażam sobie, żeby mogła jej z nami zabraknąć!
Do zobaczenia : )
* IMM TRÓJMIASTO *
-------------------------------
póki co... VII ZLOT MINI TRÓJMIASTO ! ! !
Bliżej morze być nie może ! ! !
Witam
Teoretycznie my moglibyśmy być w Bazylei około 12 w piątek, nie wiem tylko czy uda się Ją [Karole] jakoś upchnąć. Jak nie będzie innego wyjścia to pisz lub dzwoń, my wyjeżdżamy dzisiaj mam nadzieje, że koło 15.
Pozdrawiam
Wojtek
Obgadane, załatwione. Dziękuję/my za pomoc Wojtuś. Gdyby coś jestem w gotowości do odbioru Karolci. Hahaha trzeba zaktualizować listę o nas dwie : )
Dam Wam znać z drogi, gdzie jestem i jak się mam ja i mój czerwony miniaś.
Wszystkim szczęśliwej, bezpiecznej i przyjemnej podróży na IMM 2011 : )
Jakby co to sms 00 48 601 65 77 66. Do zobaczenia
Jagoda
* IMM TRÓJMIASTO *
-------------------------------
póki co... VII ZLOT MINI TRÓJMIASTO ! ! !
Bliżej morze być nie może ! ! !