IMM2011 Szwajcaria 10-12.06.2011
Moderator: flapjck1
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: IMM2011 Szwajcaria 10-12.06.2011
jakie skupienie na twarzy
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Gumy dali?
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
no właśnie miałem nadzieję że coś dadzą ale niestety gum nie rozdawali.. sprzedawali za 500euro za komplet 10"032r
ale dali ładną pamiątkę z kamienia
slalom był bardzo kręty także praktycznie po prostej startowej reszta leciała na jedynce
no i to zakończenie z cofaniem przed metą... ehh biegi zgrzytały
ale dali ładną pamiątkę z kamienia
slalom był bardzo kręty także praktycznie po prostej startowej reszta leciała na jedynce
no i to zakończenie z cofaniem przed metą... ehh biegi zgrzytały
- Załączniki
-
- IMM2011 315.JPG (64.17 KiB) Przejrzano 1953 razy
- Wojtello
- Wiarus
- Posiadane auto:
- Kontakt:
No i my również wróciliśmy do domu. Po dziesięciodniowym objeździe Szwajcarii (IMM, Thun, Lucerna, Zurych, Basel) oraz krótkiej wizycie w Niemczech (Lindau Insel i Bad Aibling) wczoraj w nocy zajechaliśmy do domu - w sumie wyszło około 3500 km! Szwajcaria piękny kraj, ale pogoda dała nam nieźle popalić. Trochę deszczu trochę słońca, ale generalnie OK, jesteśmy bardzo zadowoleni! Zrobiliśmy sobie cudowną wycieczkę i mamy tysiące wspaniałych zdjęć oraz wrażeń którymi niebawem się z wszystkimi podzielimy.
Cała drogę miniaczek spisywał się bardzo dzielnie - prócz małej wpadki z amortyzatorami na samym początku podróży (pod Brnem) no i na koniec podróży miniaczek odmówił posłuszeństwa - ale już na polskiej ziemii. Dzielnie męczył się przez około 300 km w niemczech i padł na pierwszym orlenie w PL. Po oględzinach okazało się, że nie ma iskry. Sam niestety nie byłem w stanie zrobić nic więcej poza wymianą świecy, oraz sprawdzeniem wszystkich przewodów. Okazało się, że nie ma prądu na głównym kablu wychodzącym z cewki. Na szczęscie ekpia Striżyków z Wrocławia okazała się niezawodna i przybyli nam na ratunek (stanęliśmy około 100km od Wrocławia) - za co im serdecznie dziękujemy! Bez Waszej pomocy, pewnie tak szybko byśmy nie ruszyli. W końcu okazało się, że winą jest brak przerwy na przerywaczu i wadliwy kondesator. Wszystko szybko wymieniliśmy na nowe i ruszyliśmy w drogę!
Raz jeszcze dziękujemy wszystkim współ IMM'owiczom za wspaniałą zabawę oraz towarzystwo! Szczególnie chcielibyśmy podziękować Markowi, Gosi i Wojtkowi za wspólne wycieczki i zwiedzanie!
Pozdrawiamy i do zobacznia,
Wojtek i Magda
Cała drogę miniaczek spisywał się bardzo dzielnie - prócz małej wpadki z amortyzatorami na samym początku podróży (pod Brnem) no i na koniec podróży miniaczek odmówił posłuszeństwa - ale już na polskiej ziemii. Dzielnie męczył się przez około 300 km w niemczech i padł na pierwszym orlenie w PL. Po oględzinach okazało się, że nie ma iskry. Sam niestety nie byłem w stanie zrobić nic więcej poza wymianą świecy, oraz sprawdzeniem wszystkich przewodów. Okazało się, że nie ma prądu na głównym kablu wychodzącym z cewki. Na szczęscie ekpia Striżyków z Wrocławia okazała się niezawodna i przybyli nam na ratunek (stanęliśmy około 100km od Wrocławia) - za co im serdecznie dziękujemy! Bez Waszej pomocy, pewnie tak szybko byśmy nie ruszyli. W końcu okazało się, że winą jest brak przerwy na przerywaczu i wadliwy kondesator. Wszystko szybko wymieniliśmy na nowe i ruszyliśmy w drogę!
Raz jeszcze dziękujemy wszystkim współ IMM'owiczom za wspaniałą zabawę oraz towarzystwo! Szczególnie chcielibyśmy podziękować Markowi, Gosi i Wojtkowi za wspólne wycieczki i zwiedzanie!
Pozdrawiamy i do zobacznia,
Wojtek i Magda
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
no to i nasze małe podsumowanie
Polska - Niemcy - Szwajcaria - Francja - Szwajcaria - Niemcy - Polska
zrobiliśmy 3800km konsumując przy tym ok 300l paliwa..
wyjeżdżamy w środę 8ego czerwca i po małych chwilowych problemikach na trasie z różnych względów dotarliśmy na miejsce w ekipie 4 miniaków: w 2 do Berlina (my + piekarz i goodman); dołącza się Rado z żoną Monią, a przy granicy Szwajcarskiej doganiamy Lukę z żoną
docieramy w czwartek ok 2 w nocy, rozkładamy się przy gwiaździstym niebie i lulu, rano po wyjściu z namiotu na widok okalających gór z piersi wyrywa się siarczyste "oooo @!#$%" widok jest wspaniały.. ogrom miniaków na tle zaśnieżonych szczytów
od czwartku do poniedziałku spędziliśmy miło czas na IMM'owych szaleństwach
były objazdy okolicznych gór, miniakowe slalomy, grillowanie, rozmowy do późna i ogólne miniakowe party
w poniedziałek przejechaliśmy do znajomych po drugiej stronie alp do miejscowości Samoens.. no i stamtąd już kompletnie nie chciało się wyjeżdżać... pogoda zaczęła mocno dopisywać, można było się mocno opalić przy widokach zaśnieżonych szczytów a także po małej wycieczce oczywiście miniakiem popływać w jeziorze genewskim
wyjazd baaardzo udamy, mocno odpoczęliśmy i naprawdę ciężko było wracać...
w drodze powrotnej z Francji zahaczamy o fabrykę czekolady w Szwajcarskiej miejscowości Broc gdzie poznajemy historię jej powstania oraz kończymy na degustacji która mnie osobiście powaliła na kolana..miałem dość czekolady przez kolejne kilka dni
nasze fotki znajdziecie tu ===> IMM2011Szwajcaria G&H
nie możemy się doczekać IMM2012 na Węgrzech - do zobaczenia !
Polska - Niemcy - Szwajcaria - Francja - Szwajcaria - Niemcy - Polska
zrobiliśmy 3800km konsumując przy tym ok 300l paliwa..
wyjeżdżamy w środę 8ego czerwca i po małych chwilowych problemikach na trasie z różnych względów dotarliśmy na miejsce w ekipie 4 miniaków: w 2 do Berlina (my + piekarz i goodman); dołącza się Rado z żoną Monią, a przy granicy Szwajcarskiej doganiamy Lukę z żoną
docieramy w czwartek ok 2 w nocy, rozkładamy się przy gwiaździstym niebie i lulu, rano po wyjściu z namiotu na widok okalających gór z piersi wyrywa się siarczyste "oooo @!#$%" widok jest wspaniały.. ogrom miniaków na tle zaśnieżonych szczytów
od czwartku do poniedziałku spędziliśmy miło czas na IMM'owych szaleństwach
były objazdy okolicznych gór, miniakowe slalomy, grillowanie, rozmowy do późna i ogólne miniakowe party
w poniedziałek przejechaliśmy do znajomych po drugiej stronie alp do miejscowości Samoens.. no i stamtąd już kompletnie nie chciało się wyjeżdżać... pogoda zaczęła mocno dopisywać, można było się mocno opalić przy widokach zaśnieżonych szczytów a także po małej wycieczce oczywiście miniakiem popływać w jeziorze genewskim
wyjazd baaardzo udamy, mocno odpoczęliśmy i naprawdę ciężko było wracać...
w drodze powrotnej z Francji zahaczamy o fabrykę czekolady w Szwajcarskiej miejscowości Broc gdzie poznajemy historię jej powstania oraz kończymy na degustacji która mnie osobiście powaliła na kolana..miałem dość czekolady przez kolejne kilka dni
nasze fotki znajdziecie tu ===> IMM2011Szwajcaria G&H
nie możemy się doczekać IMM2012 na Węgrzech - do zobaczenia !
- wujazz22
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Dzięki za obszerne relacje i fotki choć tak można na chwile się tam wirtualnie wybrać!
ps. bardzo podobało mi się pierwsze mini, które ładnie wygladało z chromowanymi brewkami na reflektorach
ps. bardzo podobało mi się pierwsze mini, które ładnie wygladało z chromowanymi brewkami na reflektorach
- Załączniki
-
- brewk2.JPG (103.76 KiB) Przejrzano 1810 razy
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
- Kontakt:
zdjęcia świetne, szczególnie te z folderu "uncut" opis nieoceniony - co się odwlecze...
Znalazłem jeszcze fotki z The Mini Forum
Znalazłem jeszcze fotki z The Mini Forum
nikt nie mówił że będzie łatwo
- Wojtello
- Wiarus
- Posiadane auto:
- Kontakt:
A to jeszcze taki nasz mały smaczek z drogi - zerowanie licznika. Miniaka kupiłem ze stanem licznika 40.000 km - udokumentowany. Reszta moja
- Załączniki
-
- trochę nie wyraźne bo akurat trzęsło, ale co ma być widać, widać :)
- forum mini.jpg (61.71 KiB) Przejrzano 1763 razy
- profesorr
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Wojtello pisze:A to jeszcze taki nasz mały smaczek z drogi - zerowanie licznika. Miniaka kupiłem ze stanem licznika 40.000 km - udokumentowany. Reszta moja
jak mówią znawcy remontu nadchodzi czas....
660675798 /004915210893190
KBR
KRAINA BARDZO RADOSNA
KBR
KRAINA BARDZO RADOSNA
- Austin
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper SPI
- Kontakt:
Witam!
To ja też napiszę słów kilka...
Impreza superowa! Słońce, piękne widoki i niezapomniane wrażenia
Na IMM dotarłem rano w piątek gdzie przywitały mnie ośnieżone góry i szwajcarski porządek. Na wjazd nie czekałem nawet minuty a Miniaków przyjechało ze mną sporo...
Potem to już tylko prawdziwa uczta... galeria wkrótce
Organizator podał, że przyjechało 1700 Mini ale tak naprawdę to Mini od Monsterka zrobiło prawdziwą furorę!
Mam nadzieję, że wszyscy dotarli szczęśliwie do domu.
Pozdrawiam i do zobaczenia za rok!
To ja też napiszę słów kilka...
Impreza superowa! Słońce, piękne widoki i niezapomniane wrażenia
Na IMM dotarłem rano w piątek gdzie przywitały mnie ośnieżone góry i szwajcarski porządek. Na wjazd nie czekałem nawet minuty a Miniaków przyjechało ze mną sporo...
Potem to już tylko prawdziwa uczta... galeria wkrótce
Organizator podał, że przyjechało 1700 Mini ale tak naprawdę to Mini od Monsterka zrobiło prawdziwą furorę!
Mam nadzieję, że wszyscy dotarli szczęśliwie do domu.
Pozdrawiam i do zobaczenia za rok!
- Załączniki
-
- SM.jpg (213.13 KiB) Przejrzano 1704 razy
I o to chodzi, i o to chodzi...
Witajcie
Ja dotarłem wraz z rodzinką do domu wczoraj wieczorkiem. Troszeczkę przeciągnęliśmy sobie IMM i wyszło nam ponad 5100 km . Udało się nam przeżyć fantastyczne wakacje wraz z Anią, Adamem i Michałem Kyyyy.
Mini spisywało się wybornie, mimo bagażnika i sporej ilości rzeczy.
Kilka fotek jakie na szybko znalazłem w telefonie:
Ja dotarłem wraz z rodzinką do domu wczoraj wieczorkiem. Troszeczkę przeciągnęliśmy sobie IMM i wyszło nam ponad 5100 km . Udało się nam przeżyć fantastyczne wakacje wraz z Anią, Adamem i Michałem Kyyyy.
Mini spisywało się wybornie, mimo bagażnika i sporej ilości rzeczy.
Kilka fotek jakie na szybko znalazłem w telefonie:
- Załączniki
-
- 3.jpg (291.56 KiB) Przejrzano 1683 razy
-
- 2.jpg (170.16 KiB) Przejrzano 1683 razy
-
- 1.jpg (254.95 KiB) Przejrzano 1683 razy
Michał Pyyy
3x CLUBMAN
3x CLUBMAN
- cjango
- Klubowicz
- Posiadane auto: 95' 1.3SPI PDM
Gratulacje pięknego urlopu.
Może nie doczytałem, ale gdzie jest IMM 2013?
Może nie doczytałem, ale gdzie jest IMM 2013?
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
- Kontakt:
tess pisze:Na IMM 2013 jedziemy do Włoch wygrali z Niemcami miażdżącą przewagą głosów.
dla potomnych. Planuj już teraz bo mi się wyjazd na IMM o 3 lata przeciąga...
nikt nie mówił że będzie łatwo