IMM - jak było??

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

kowal

Stare ale jare

Post autor: kowal »

aeszcze przed imm-em byl trend taki ze jak ma byc jakas krytyka tego co sie dzieje w sprawie organizacji zlotu to delikatnie mowiac "sp...cie", ten trend utrzymuje sie widze nadal, nie jest dopuszczany zaden glos krytyki..
.

Hehe no coz flapjck ma absolutna racje - temat walkowalem przed IMMem i nazwalem go wtedy 'tworzeniem grona wzajemnej adoracji'
Z tego tez wzgledu na temat IMMu sie nie wypowiadam - co bystrzejsze osoby z pewnoscia domysla sie dlaczego :-)

Ale jedno pytanie mnie dreczy i nie moge go nie zadac NA CO POSZLA TA KOSZMARNA KASA - 200 PLN ?!?!?!? OD LEBKA !!!!!!!!!!! Lubie wiedziec na co wydaje ciezko utyrane pieniazki
bo jesli na zlocie bylo 500 mini ( dane pozyskane w trakcie zlotu od organizatorow ) i kazdym przyjechaly srednio 2 osoby to daje to laczna sume 200 000 zl :-D
chociaz wg moich szacunkow bylo ok 250-300 autek - wtedy i tak wychodzi 100 000 -120 000 zl

Chodzi mi o to czy i kiedy i gdzie bedzie podane do ogolnej wiadomosci rozliczenie kosztow calej imprezy i z gory prosze o nie pisanie chamskich odpowiedzi w stylu 'odpierdol sie kowal' itp. - prosze o to z gory gdyz ostatnio jak zabieralem glos na forum tak wlasnie sie to skonczylo :-)

dla tych co nie zrozumieli tego co wyzej napisalem - PROSZE BEZ OSOBISTYCH WYCIECZEK jak ladnie napisal kiedys admin

pzdr
Lukasz1

Re: IMM - jak było??

Post autor: Lukasz1 »

Witam

Chciałbym tu zaznaczyć
1. MKP to nie profesjonalna firma organizująca imprezy masowe , dlatego zważając na ten fakt, według mnie organizacja IMM była rewelacyjna. Gdybysmy zoorganizowali jeszcze jedna taka impreze i dotarli sie do konca, to MKP moglby zaczac robic to komercyjnie :)

2. To był mój 5 IMM , wiem w jakich punktach Nam nie wyszło a w jakich było super , wiedzcie o tym Dotyczy : Kowala , Macko i IVO , ze żaden z tych 5 IMM na których byłem nie był w 100% dopięty tak jak powinien z jednej prostej przyczyny : robia go Klubowicze danego Klubu i czy to sa Włosi , Polacy czy Hiszpanie ... nikt nie ma pełnego doswiadczenia w organizowaniu takiej imprezy.

3. Co do kosztów - wpisowe na ten IMM chyba bylo najtansze w historii kilku lat - stała cena szcauje sie w granicach 70 eur. Pytacie czemu tak drogo - podzwoncie sobie po firmach i popytajcie o koszty : namiotu 700 metrów , 25 Toi Toi , 20 ochroniarzy , 1000 koszulek , 500 nr startowych , ubezpieczenie imprezy od odpowiedzialnosci cywilnej , koszty firmy cateringowej , wynajecie terenu , zrobienie strony internetowej wynajecie zespołu i dj-a itd..... Oczywiscie nie zapomnijcie dodac , ze to ma wszystko byc na 4 doby. Pozniej sobie to wszystko zliczcie i napiszcie na farum ile Wam wyszlo :)

Reasumując na spokojnie - Chciałbym powiedzieć , że robi sie przykro słuchając niektórych wypowiedzi , szczególnie tym ludziom którzy tworzyli ta imprezę a było ich okolo 15-20 osób z Wojtkiem i Markiem na czele. Nie zdajecie sobie sprawy ile to było telefonów maili , rozmów miedzynarodowych , ustalen , umów , ponagleń itd.. Juz nie mówiąc ile stresu i czasu na to poświecilismy. Dlatego jak czytam takie posty Kowala to rece mi opadja , nawet sie nie denerwuje , poprostu jestem załamany , ze można coś takiego napisać
Awatar użytkownika
rogal
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: 6 x MINI
Kontakt:

Post autor: rogal »

czytam to i czytam .... i powiem wam że następnego IMM-u w Polsce już nie będzie. Nie znajdą się takie osły co zapieprzali by przy tym kilka miesięcy, tracili relacje rodzinne i własną kasę na dojazdy, spotkania organizacyjne, siedzieli na zlocie tydzień płacąc za kwatery,płacąc wpisowe jak zwykły uczestnik, biegając całą imprezę z językiem na brodzie aby wszystko jakoś sie kupy trzymało nie mając czasu na oglądanie aut i rozmowy z ludźmi, niedojadało bo nerwica żołądkowa czuwa, po imprezie posprzątało a jakiś czas po niej wysłuchiwało gorzkich żali. Cieszcie się tym co było i zapomiętajcie to na długo.

Co do organizacji konkursów. Wielokrotnie prośiliśmy chętne osoby o pomoc w organizacji tych konkursów.
I co? Nikt nie widział postów :) , za to dobrych rad mieliśmy aż nadto, tylko szkoda że nie było komu ich wdrożyć :(
więc drodzy Klubowicze - konsumenci jeżeli oczekujecie od Klubu za 50 zł rocznie robienie super imprez najlepiej za darmo to wykupcie sobie lepiej członkostwo w klubie golfowym.
Od samego początku zaznaczałem że ten klub to wspólnota osób którzy chcą coś w temacie Mini działać.
Organizacja IMMu jak życie zweryfikowało nasze grono pod wzgledem zapału do pomocy.

Zawsze są niedociągniecia na zlotach, nie widziałem jeszcze super zrobionego zlotu któremu nic nie można zarzucić.
Dziś rozmawiałem też z kolegą który ma garbusa i na zloty jeździ tylko na jeden dzień z prostej przyczyny. Ma obawy że mu go rozkradną lub jakiś pijany easy rider zaparkuje mu w namiocie. Był on też na naszej imprezie i jest ciągle pod wrażeniem "klimatu" i nastawienia ludzi. Nic na naszej imprezie nie zostało skradzine a większość zgub była do odebrania, nawet elementy nadwozia :)

A pytanko na koniec. A jakby imprezka poszła finansowo w plecy. Ilu ludzi pomogło by wyjść z tej opresji?
Rozliczenie finansowe za IMM będzie przedstawione na najbliższym klubowym zlocie , który się już powoli omawia. Więc Kowalu jeśli chcesz się dowiedzieć to przyjedź.
Wiedź tylko, że kulturą osobistą na tej imprezie sie nie popisałeś. Podrzucasz komuś grzecznościowo koła do sprzedania, nie interesujesz się tym wogóle i na koniec imprezy przyjeżdżasz pakujesz je i ani cześć ani pocałuj w ......... zabierasz się i jedziesz.
pozdrawiam
Rogal

tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
kowal

:-(

Post autor: kowal »

No wlasnie i tak to jest mozna cos pisac duzymi literami a niektorzy i tak swoje
Mysle ze MODERATOR powinien sie tym w jakis sposob zainteresowac i ograniczyc mozliwosc korzystania z forum osobom ktore nie znaja badz nie stosuja sie do regulaminu
pzdr
Niejeden z nas

Post autor: Niejeden z nas »

Zarząd z pewnością przedstawi rozliczenie tej imprezy podczas sporządzania bilansu. Jest po prostu do tego zobowiązany. Nie może być tak, że na zawołanie będzie rozliczał się z każdej wydanej złotówki. Chłopaki z grubsza napisali na co poszło.
Wildstein

Gdzie moj wpis

Post autor: Wildstein »

Chce zeby wszyscy wiedzieli ze moj wpis byl tak negatywny dla IMM ze zostal w calosci wykasowany
mniej wiecej to samo napisalem jeszcze raz w swoim temacie IMM cala prawda
Wildstein

hehehehehe

Post autor: Wildstein »

Widze ze tzw WOLNE MEDIA zadza tez na stronach klubowych tego sie nie spodziewalem, pelna cenzura jak w komunie co zle to wwykasowac
Awatar użytkownika
dziesio
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dziesio »

nie wiem co tam bylo napisane ale tez srednio lubie usuwanie postow dopoki nie sa one jakos mocno razace, pelne bluzgow itp... ogolnie forum chyba jest po to zeby wyrazic swoje zdanie - nawet negatywne... nieprawda?
tess

Post autor: tess »

Witam
Czy ktoś z moderatorów faktycznie usunął post? czy Mu się pomyliło i zapomniał że napisał go „w oficjalnych informacjach o przygotowaniach do IMM 2006”, a szukał potem w „IMM- jak było” i doszedł do niesłusznego wniosku że ktoś coś usunął
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

i tu moje zdziwienie , bo ja tego postu nie przemieszczalem :roll:
haker ??
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
ODPOWIEDZ