Serwis/mechanika w Poznaniu

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

asiatl

Re: Serwis/mechanika w Poznaniu

Post autor: asiatl »

witam. czy moge prosisc o jakis dobry adres gdzie moiglabym w Poznaniu serwisowac swoje mini?:) Smorawinskiego znam...poprosze o inny adres:)
A moze jakis kontakt do innego kierowcy mini z Poznania?
Mam mini one 1.6 z 2003 roku:)
dziekuje
matthew90

Post autor: matthew90 »

jeśli nie straszne Ci ceny porównywalne z Mini Smorawiński to nie daleko od salonu masz p. Mikołajczak ale uważam że tam można się wybierać w ciężkich do rozwiązania awariach :lol:
w razie potrzeby podaje adres:
Strzeszyńska 227
tel: 61 822 18 16
wainman

Post autor: wainman »

Oprócz ASO i P. Mikołajczaka można spróbować również u mechanika Roberta Dolaty. Specjalizuje się w BMW i jest bardzo chwalony. Nie mam pewności czy podejmie się naprawy Mini, ale warto zajrzeć.
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Brennt »

Odgrzewamy kotlety, to sie dorzuce :)

Mikolajczaka polecic nie moge, strasznie zdarl ze mnie, a przeglad przedzakupowy byl zrobiony na tyle niechlujnie, ze duzo drobiazgow przegapili.

Ze swojej strony moge polecic MK Mazurka (kolo ronda staroleka), do ktorego trafilem z polecenia uzytkownika/czki Yd - maja juz pewne doswiadczenie w temacie bo robia nasze miniaki od dluzszego czasu.
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
porzeczka

Post autor: porzeczka »

Potwierdzam - Mikołajczak ze mnie też zdarł niemiłosiernie. To był pierwszy serwis, w którym byłam - jest gdzieś na forum mój post z opisem ile i za co wtedy zapłaciłam. W dodatku nie był zbyt miły. Nigdy więcej. Chyba, że ktoś nie wie co ma robić z pieniędzmi.

Ja swojego serwisuję na Grunwaldzkiej, przed przejazdem kolejowym. Namiary mogę ew. wysłać na priva. Serwis mały, rodzinny, ale z dużym doświadczeniem (przy wsparciu seniora rodziny). Porządek w warsztacie powala, a to też o czymś świadczy. Nie wiem jak z cenami, trudno mi ocenić, bo do innych nie jeździłam i nie mam porównania. Np. za wymianę oleju, z olejem, filtrami i wszystkim co tam powinno być wymienione zapłaciłam 450 zł. Wydawało mi się, że to sporo ale zdania znajomych mających inne auta były podzielone. Zresztą, jestem przekonana, że od kobiety wszyscy biorą, z definicji, więcej :(

Swoją drogą, w Poznaniu miniaków jest dużo. Codziennie je widzę, a odzew na pytanie kolegi marny. Sami wymieniacie sobie tuleje wahaczy i olej? A może wszyscy jeżdżą do ASO?
maniujr
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
Kontakt:

Post autor: maniujr »

ja od lat auta serwisuję w www.autoklyszewski.pl

robiłem i subaru, i leona fr czy audi rs6. pilnować tylko, aby za namową szefa "skoro auto jest już na warsztacie" nie dać się na namówić na coś czego nie planowaliśmy i nie jest niezbędne.
woocash_D

Post autor: woocash_D »

witam,

niedawno dołączyłem do grona szczęśliwych posiadaczy MC :D
autko które nabyłem było po małych przejściach, więc od razu zabrałem się do jego reperowania trochę samemu trochę z pomocą poznańskich warsztatów, rozeznałem się po rynku lokalnym i zaczęliśmy naprawy, no i niestety nie jestem zadowolony z współpracy z mechanikami których odwiedziłem :/
stąd proszę forumowiczów o namiary na godnych polecenia MC speców.

na chwilę obecną z spraw pilniejszych pozostały mi jeszcze:
- montaż airbagów i napinaczy (niby można samemu, ale bez kompa nie chce próbować)
- no i jeszcze "prostowanie" prawego tyłu (kilka mm do wyciągnięcia + lakierowanie pordzewiałych krawędzi na klapie bagażnika - niby każdy blacharz to robi, ale chciałbym u takiego co choć raz MINI widział z bliska, by to spasowane było jak trzeba)

miałem okazję być w pewnych dobrze znanym warsztatacie na Podolanach ale cena/jakość sprawiła że nie bardzo chcę tam wracać.
leszekk_k

Post autor: leszekk_k »

fachowo i w dobrej cenie:

http://www.woytech.pl//naprawa-bmw.html

woocash_D pisze:witam,

autko które nabyłem było po małych przejściach, więc od razu zabrałem się do jego reperowania trochę samemu trochę z pomocą poznańskich warsztatów, rozeznałem się po rynku lokalnym i zaczęliśmy naprawy, no i niestety nie jestem zadowolony z współpracy z mechanikami których odwiedziłem :/

- montaż airbagów i napinaczy (niby można samemu, ale bez kompa nie chce próbować)
- no i jeszcze "prostowanie" prawego tyłu (kilka mm do wyciągnięcia + lakierowanie pordzewiałych krawędzi na klapie bagażnika - niby każdy blacharz to robi, ale chciałbym u takiego co choć raz MINI widział z bliska, by to spasowane było jak trzeba)

miałem okazję być w pewnych dobrze znanym warsztatacie na Podolanach ale cena/jakość sprawiła że nie bardzo chcę tam wracać.
woocash_D

Post autor: woocash_D »

dzięki za kontakt, ale
autko już zostawiłem u Ciesielczyka w Suchym Lesie,
od niedawna mają serwis BMW-MINI
w większości to fachowcy po szkole Smorawińskiego,
ale ceny dużo korzystniejsze,
zobaczymy jak im pójdzie z naprawami,
jak już odbiorę autko to opisze co i jak

leszekk_k pisze:fachowo i w dobrej cenie:

Eruzam
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: Eruzam »

Masz dobre doświadczenie (ile razy tam byłeś) bo ja znalazłem opinie w necie :
http://cartoteka.pl/mechanik/21358-woyt ... -w--opinie
http://www.rankingwarsztatow.pl/warszta ... amek-w.php
Nie są zbyt pochlebne, muszę sprawdzić klimę i wymienić klocki , macie może jakiś jeszcze warsztat w okolicy Poznania
leszekk_k pisze:fachowo i w dobrej cenie:

woocash_D pisze:witam,

romek300

Post autor: romek300 »

o przegląd klimy możesz zapytać na http://www.skraplaczesamochodowe.pl, powinni Ci pomóc znaleźc jakiś warsztat, ewentualnie dać namiary telefoniczne czy mailowe na jakiegoś mechanika
Eruzam
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

romek300 pisze:o przegląd klimy możesz zapytać na http://www.skraplaczesamochodowe.pl, powinni Ci pomóc znaleźc jakiś warsztat, ewentualnie dać namiary telefoniczne czy mailowe na jakiegoś mechanika

Dzięki, znalazłem w okolicy przypadkiem serwis stricte od klimy, nie za duży serwis miły i cierpliwy właściciel , odpowiadał na moje najdziwniejsze pytania. Okazało się że klima była w zasadzie pusta i jest drobna nieszczelności. Podczas pierwszej wizyty nie udało się jej wykryć. jestem umówiony za jakiś czas (napełnił klimę z kontrastem i teraz będzie można zlokalizować nieszczelność)
Makalu
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: Makalu »

Czesc
Gdzie polecicie przedzakupowe dokladne sprawdzenie auta w Poznaniu lub okolicach (blizej Leszna)?
było: MINI S R56 po stage 1 & 2: 211KM 313 Nm
jest: S3 8P stage 2 331KM 436 Nm
Awatar użytkownika
bob.dsk
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: A45 AMG

Post autor: bob.dsk »

Makalu pisze:Czesc
Gdzie polecicie przedzakupowe dokladne sprawdzenie auta w Poznaniu lub okolicach (blizej Leszna)?
Widzę że szukasz auto w okolicach mekki handlarzy :mrgreen:
R56 239km 342nm
Eruzam
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

w Poznaniu polecam :
http://www.autim.com.pl/
Znają się na blacharstwie, ale nie tylko. Sam chciałem tam robić przegląd przedzakupowy ale w końcu auto kupiłem w Słupsku i zrobiłem przez motoraportera.
ODPOWIEDZ