R53 spadające obroty
R53 spadające obroty
Hejka ,
Posiadam miniaka R53 z grudnia 2004.
Widnieje już na forum ale pod użytkownikiem marecek ( moja druga połowa)
Mam następujący problem...na zimnym silniku i tylko na luzie spadają mi obroty, auto zaczyna się "dusić" to samo czasem powtarza się stojąc dłuższą chwilę w korku gdzie silnik jest już rozgrzany. W czasie jazdy nie pojawiają się żadne "zacinki". Olej i świece wymienione. Macie jakiś pomysł co to może być?
Posiadam miniaka R53 z grudnia 2004.
Widnieje już na forum ale pod użytkownikiem marecek ( moja druga połowa)
Mam następujący problem...na zimnym silniku i tylko na luzie spadają mi obroty, auto zaczyna się "dusić" to samo czasem powtarza się stojąc dłuższą chwilę w korku gdzie silnik jest już rozgrzany. W czasie jazdy nie pojawiają się żadne "zacinki". Olej i świece wymienione. Macie jakiś pomysł co to może być?
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Re: R53 spadające obroty
Sprawdz:
-Kable Zapłonowe
-Cewkę Zapłonową
-Filtr paliwa
i daj znać co i jak
-Kable Zapłonowe
-Cewkę Zapłonową
-Filtr paliwa
i daj znać co i jak
...kochanie, po filtr paliwa do Intercarsu. Zamówiłem Ci ignition upgrade package - powinno dojść w przyszłym tygodniu. Zobaczymy co to da...
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
marecek pisze:...kochanie, po filtr paliwa do Intercarsu. Zamówiłem Ci ignition upgrade package - powinno dojść w przyszłym tygodniu. Zobaczymy co to da...
z tego co czytałem to niewiele powinno dać ale na pewno nie zaszkodzi
marecek pisze:...kochanie, po filtr paliwa do Intercarsu. Zamówiłem Ci ignition upgrade package - powinno dojść w przyszłym tygodniu. Zobaczymy co to da...
Dziękować Dziubasku :*
Jak marecki coś kupi to nie ma bata we wsi
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
ale sie tu słodziutko zrobiło...
Doczytała się, że serwis BMW Mini nie przewiduje czegoś takiego jak wymiane filtru paliwa... czy to prawda? Jest to część nie wymienna?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
rzeczywiscie nie przewiduje - i nie - nie jest to czesc niewymienna - zwlaszcza w cooper s trzeba wymieniac
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
tynka pisze:Doczytała się, że serwis BMW Mini nie przewiduje czegoś takiego jak wymiane filtru paliwa... czy to prawda? Jest to część nie wymienna?
BMW z niewiadomych przyczyn faktycznie uznaje tą część za niewymienną ale dobrze radzę wymieniać
I jeszcze małe OT...
Wuwua...macie jakieś spoty czy co?
Nie mam dostępu do tych tematów więc nie mogę sie dowiedzieć niczego na ten temat
Wuwua...macie jakieś spoty czy co?
Nie mam dostępu do tych tematów więc nie mogę sie dowiedzieć niczego na ten temat
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
w "sprawach organizacyjnych" jest temat podklejony "Centralna Polska" i tam czasem się umawiamy...ale głównie na FB jakoś tak wychodzi niż na Forum MKP tutaj...
zapisz się na FB do grupy Piekielnie Szybkie Pudełka to tam czasem się pojawiają informacje na temat spotkań
pozdr,
AleX
zapisz się na FB do grupy Piekielnie Szybkie Pudełka to tam czasem się pojawiają informacje na temat spotkań
pozdr,
AleX
AleXander pisze:w "sprawach organizacyjnych" jest temat podklejony "Centralna Polska" i tam czasem się umawiamy...ale głównie na FB jakoś tak wychodzi niż na Forum MKP tutaj...
pozdr,
AleX
Dzięki AleX
Tylko tak jak wspomniała nie mam dostępu do tego tematu Jestem za "nowa"
Co do FB...Już się zapisuję się
T