Tuning mechaniczny MINI
Tuning mechaniczny MINI
Witam
poszukuję firmy zajmującej się poprawą parametrów MINI (cooper S R53 ) - najchętniej z okolic Trójmiasta, Torunia (nie jest to warunek konieczny)
z góry dziękuję za pomoc
pozdrawiam,
Piotr
poszukuję firmy zajmującej się poprawą parametrów MINI (cooper S R53 ) - najchętniej z okolic Trójmiasta, Torunia (nie jest to warunek konieczny)
z góry dziękuję za pomoc
pozdrawiam,
Piotr
Ostatnio zmieniony 14 sie 2011, 15:34 przez PiotrF, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Tuning mechaniczny MINI
Kolego a czego oczekujesz? Przygotowania do rajdow, timeatack, 1/4m ?
Kompletny stege silnika kupisz w ac schnitzer gdansk.
Kompletny stege silnika kupisz w ac schnitzer gdansk.
FLUSHSTYLE PL- FORM OVER FUNCTION
HELLAFAIL, HELLAFLUSH, PADDIFLUSH, SLAMMED, STANCE
HELLAFAIL, HELLAFLUSH, PADDIFLUSH, SLAMMED, STANCE
docelowo ma być to auto na codzień, co jakiś czas wypad na tor.
- jrock7
- Wiarus
- Posiadane auto: R55 Cooper D
o! pierwszy raz slysze o tej firmie (ac schnitzer gdansk) - cos ciekawego oferuja?
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Nauczcie się podawać konkretnie jaki model auta posiadacie, bo można doradzić kółko i lepszy tmic albo program i wydajniejszy fmic.
static
mogę śmiało polecić firmę AC Schnitzer (tej z Gdańska nie znam ale liczy się marka).
Robili u mnie robili hamulce i wyszło znakomicie - poprawili elektronikę kontroli trakcji i zmienili klocki i tarcze, przez 5 000 km nie miałem się do czego przyczepić. dalszych przebiegów nie było mi dane sprawdzić.
w modyfikacjach BMW współpracując z fabryka wiec nawet w nowych autach nie tracisz gwarancji.
serdecznie polecam....
Robili u mnie robili hamulce i wyszło znakomicie - poprawili elektronikę kontroli trakcji i zmienili klocki i tarcze, przez 5 000 km nie miałem się do czego przyczepić. dalszych przebiegów nie było mi dane sprawdzić.
w modyfikacjach BMW współpracując z fabryka wiec nawet w nowych autach nie tracisz gwarancji.
serdecznie polecam....
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
KeliV pisze:mogę śmiało polecić firmę AC Schnitzer (tej z Gdańska nie znam ale liczy się marka).
serdecznie polecam....
...tuner BMW ( AC- Schnitzer) w Warszawie jest przy Al. Jerozolimskich 251a,
a co do gwarancji - to nie traci się jej tylko w ASO Sikora.
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
______
Saluti
a ja z kolei polecę toruńskiego majstra www.ital-performance.pl Jednego miniaka już zaliczył przy okazji przywracania mojej padliny do serii Poza tym wszystko w kategoriach przygotowania auta do sportu i do lansu... z resztą zobacz ostatni projekt: http://www.racingforum.pl/Alfa-Romeo-15 ... 90191.html. Nie ma w Polsce drugiego takie speca, który przykłada tyle uwagi do detali czy robienia rzeczy niemożliwych... (np. mówili, że nie da się założyć 4 tłoczków do passata albo mieć bezawaryjnego 1.8T z GT28RS)
(to zareklamowałem kolegę )
(to zareklamowałem kolegę )
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
R56 239km 342nm
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
bob.dsk pisze:Maciusiowy pisze:ja polecam www.promotormocy.pl - Alex potwierdzi
Polecam w 100% promotormocy !!
Nie sposob sie z Wami nie zgodzic
AleX, a czy możesz coś więcej i mniej tajemniczo napisać o osiągnięciach Promotora w przypadku (jak rozumiem) Twojego miniaka? Na ich stronie jest opisany jakiś miniak po zmianie kółka kompresora i z ECU Masterem... ale zero innych detali. Czy to Twój?
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Jesli czytales o takim niebieskim to moj
Wymienione kolko na Alta -15%, świece na Denso oraz dodany DET3 i tak na prawde w momencie hamowania (a wlasciwie strojenia przez Kube) to bylo wszystko. Teraz jest do tego dolot na ITG a la JCW i masa planow (z czego niektore juz leza na polce)
Kuba z Promotora zrobil juz kilka MINI (roczniki 01-10) a do tego jest spoko i ogarnietym gosciem wiec warto go polecic. Ceny tez przystepne ale to u niego 'per request'.
Na forum w dziale galeria poszukaj topicka MiniaC6 gdzie lata (i leje S2000, 911, supry i inne drogie wynalazki) swoim MCS'em
Wymienione kolko na Alta -15%, świece na Denso oraz dodany DET3 i tak na prawde w momencie hamowania (a wlasciwie strojenia przez Kube) to bylo wszystko. Teraz jest do tego dolot na ITG a la JCW i masa planow (z czego niektore juz leza na polce)
Kuba z Promotora zrobil juz kilka MINI (roczniki 01-10) a do tego jest spoko i ogarnietym gosciem wiec warto go polecic. Ceny tez przystepne ale to u niego 'per request'.
Na forum w dziale galeria poszukaj topicka MiniaC6 gdzie lata (i leje S2000, 911, supry i inne drogie wynalazki) swoim MCS'em
AleXander pisze:i masa planow (z czego niektore juz leza na polce)
rozwiń proszę
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Maciusiowy pisze:AleXander pisze:i masa planow (z czego niektore juz leza na polce)
rozwiń proszę
Nie wszystko na raz Macieju... jak zgromadze i bede instalowal to sie "pochwale"
Do Twojego setupu jeszcze mi troche brakuje