Czy ktos jezdził Mini Countryman S opinie?

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

hbkrzysztof

Czy ktos jezdził Mini Countryman S opinie?

Post autor: hbkrzysztof »

Jak w temacie, podobno był na Slasku w Bawaria Motor.

PS przy okazji witam wszystkich Mini maniaków!!!!!

Krzysztof
AleXander
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Re: Czy ktos jezdził Mini Countryman S opinie?

Post autor: AleXander »

Bo kolego PWG nieśmiały jest to ja wrzucam ;)

http://www.topgear.com/uk/mini/countrym ... est/driven
marekb

Post autor: marekb »

Jeździć to jeszcze nie, ale wczoraj miałem przyjemność oglądać i siedzieć w tych sprzętach. I szczerze powiedziawszy jestem zachwycony. W Inchcape w W-wie mają być do oglądania od soboty, jazdy testowe od poniedziałku :-)

Pozdrawiam,
Marek.
majcher
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: majcher »

Również oglądałem Countrymana i musze przyznać, że na żywo prezentuje się dużo lepiej niż na fotkach. W Katowicach będą mieli wersję S All4 do jazd testowych, o ile dobrze pamietam ma przyjśc końcem września początkiem października. Zobaczymy :)
AleXander
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: AleXander »

Jezdzilem dzisiaj Cooperem 122KM w bardzo przyzwoitej opcji i powiem szczerze ze prezentuje sie autko wewnatrz i na zewnatrz rewelacyjnie! W srodku stylistyka nie powala ale wykonczenie "PIANO black" wyglada bardzo elegancko, wszystko porozkladane funkcjonalnie. Prowadzi sie fajowsko (bardzo podobnie do mniejszej wersji a roznica wagi to prawie 500kg), uklad kierowniczy rewelacyjnie czuły. Poza tym mialem wrazenia ze siedze nisko a nie jak "suv'ie". Autko jest bardzo ciekawe i czas oczekiwania na nie to jedyne 3 miesiace :)
PWG

Post autor: PWG »

Jak BMW zrobi samochód to musi dobrze jeździć, nawet jeśli to pseudoterenówka.

Jeśli rzeczywiście dobrze się prowadzi, to może to być propozycja w sam raz dla osób dla których Mini było za małe/niezbyt funkcjonalne.

Btw. rozumiem, że jak zwykle bajerowałeś miłą Panią Martę. ;)
Awatar użytkownika
jrock7
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R55 Cooper D

Post autor: jrock7 »

odgrzeje troche temat..

Wczoraj mialem okazje jezdzic nowym modelem Countrymana SD All4.... wszystko pieknie i ladnie, ale osobiscie odnioslem wrazenie, ze to juz nie jest MINI.... Jest to dobrze zrobione, spore auto, ale wyglada i jedzi sie nim... zwyczajnie... Czy ktos mial podobne odczucia po jezdzie?
Awatar użytkownika
bob.dsk
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: A45 AMG

Post autor: bob.dsk »

Ja mialem okazjr jezdzic wiesniakiem S. Calkiem fajnie sie jezdzi, skrzynia automacik pelne wyposazenie jednak wg mnie nie ma porownania do normalego Cooper S.
R56 239km 342nm
TomSky
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: TomSky »

ja tez jezdziłem Countrymanem SD - niby fajnie, trzyma sie drogi, w srodku klimat MINI ale... oczekiwałem wiecej po tym silniku, może to ten automat??
Awatar użytkownika
bob.dsk
Wiarus
Wiarus

TomSky pisze:ja tez jezdziłem Countrymanem SD - niby fajnie, trzyma sie drogi, w srodku klimat MINI ale... oczekiwałem wiecej po tym silniku, może to ten automat??

Hola hola automat jest dobry. Sam mam w r56 teraz i jest super:) Jest wiekszy i z tad te roznice.
R56 239km 342nm
MaciekStepien

Post autor: MaciekStepien »

Mam u siebie demo Countrymana Cooper S ALL4 z manualna skrzynia.
Jezdzi sie naprawde przyjemnie ale wiesniak nie daje tyle fanu co hatch cooper S :)
TomSky
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: TomSky »

bob.dsk pisze:
TomSky pisze:ja tez jezdziłem Countrymanem SD - niby fajnie, trzyma sie drogi, w srodku klimat MINI ale... oczekiwałem wiecej po tym silniku, może to ten automat??

Hola hola automat jest dobry. Sam mam w r56 teraz i jest super:) Jest wiekszy i z tad te roznice.

ale Ty nie masz diesla chyba, ja w sumie nie jestem przyzwyczajony do automatu, może gdybym troche wiecej nim pojezdził to zmieniłbym zdanie
Awatar użytkownika
bob.dsk
Wiarus
Wiarus

TomSky pisze:
bob.dsk pisze:

ale Ty nie masz diesla chyba, ja w sumie nie jestem przyzwyczajony do automatu, może gdybym troche wiecej nim pojezdził to zmieniłbym zdanie

Ano nie mam :mrgreen: pewnie dlatego inaczej chodzi ;)
R56 239km 342nm
ODPOWIEDZ