Wydech Mini Cooper R50

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

vexx

Wydech Mini Cooper R50

Post autor: vexx »

WItam!

W serwisie bez mojej zgody zamiast std tłumika zamontowali mi sportowy (JCW), nawet mnie o tym nie informując. Po mojej reklamacji usłyszałem, iż standardowych już nie produkują i bmw w systemie ma teraz tak, ze jak zamawiaja ten std to wysylaja JCW. Spotkał się już ktoś z tym i ew. może potwierdzić, czy to prawda, czy po prostu serwis się tak zasłania, żeby nie musić płacić za swoją wtopę?
Awatar użytkownika
bob.dsk
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: A45 AMG

Re: Wydech Mini Cooper R50

Post autor: bob.dsk »

To chyba fajnie jak zamontowali Ci zamiast standardowego JCW.
R56 239km 342nm
RatinaZ

Post autor: RatinaZ »

A ile Cie kosztował ten wydech??
Boja też mam do roboty i mnie wycenili standardowy wydech koncowy na kwotę 1700zł...Jeżeli w tej cenie dostałeś JWC to ja bym sie nie piekliła...

P.S. Tłumik koncowy do R50 poza serwisem kosztuje ok 350-500zł :):):):):) plus obejma do tego ok 40-60zł
vexx

JCW i zwykły są w tej samej cenie :) ok.1200 plus obejma, uszczelka i robocizna - ale komplet - koncowy i srodkowy czy tam przedni chyba. Tylko JCW troche pierdzi glosno :) Moje zbulwersowanie jest tym, ze bez pytania mnie wrzucili...
RatinaZ

eeeee...ja bym się nie piekliła...nie zdarli z Ciebie jakos bardzo...
vexx

Miło mi poinformować, iż koniec końców okazało się, że miałem rację i błąd był popełniony przez serwis i doszliśmy wspólnie do satysfakcjonującego obie strony rozwiązania. A wydech JCW - kwestia gustu. Dla mnie ciut za głośny, ale pewnie inny powie, że ładnie buczy. Tak czy inaczej - przy wymianie wydechu pamiętajcie, że zwykły i JCW są w tej samej cenie.
RatinaZ

Chłopaki gdzie mogę zrobic porządnie wydech koncowy w R50??
i za normalną cene???
Już zaczynam miec dosc...nie ma tygodnia w którym auto nie jest u jakiegos mechanika :mad:
ODPOWIEDZ