prosze o porade-tłumik r50

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

RatinaZ

prosze o porade-tłumik r50

Post autor: RatinaZ »

Hej,
chłopaki i dziewczyny co myślicie o tym??

http://motoallegro.pl/tlumik-tuning-wyd ... 57691.html

kupować to czy lepiej zainwestować w oryginał??

Rati
Awatar użytkownika
gisioo
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Re: prosze o porade-tłumik r50

Post autor: gisioo »

A ile kosztuje orginal :?:
Jesli jest w przystepnej cenie to bym bral orginal :wink:
RatinaZ

Oryginalny kosztuje 1700zł :(
BMW- Będziesz Miał Wydatki :):):)
venomenon

Post autor: venomenon »

Z tego co wiem to 1700zł kosztuje wydech JCW do R50, ale zauważ, że jest to pełny wydech - czyli tłumik początkowy, środkowy i końcowy. Na aukcji, którą wrzuciłaś jest tylko tłumik końcowy. Napisz co Ci jest potrzebne - czy całość czy tylko końcowy... Bo jeśli tylko tłumik końcowy to myślę, że w ASO można by w podobnych pieniądzach jak ten ULTER zakupić. Jeśli oczywiście sprzedają go "w częściach", a nie jako całość.
RatinaZ

Urwała mi sie obejma od tłumika, a tłumik jest już w takim stanie,że musze go wymienić też...narazie ma pospawane,żeby jeżdzić....
Ogólnie to początkowy nie musi być wymieniany,środkowy tez jeszcze zyje...ale jeżeli cena pomiedzy wymiana tłumika a całości rózniłaby sie kwotą ok 500zł to już wole poleciec całosc i miec spokoj święty..
A pytałam się własnie w ASO i w serwisie Porche BMW i podali mi koszt 1700zł za wydech do r50 (nie było mowy o JCW)

Idzie zima więc mam 2 wyjscia,albo na szybko wymieniac tłumik(na cokolwiek), albo na tych spawach przeżyć te 5 miesięcy i na wiosne wymienić całosć...

Co radzicie?
Awatar użytkownika
Yazek
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MC R55

Post autor: Yazek »

Moje doświadczenie z doraźnie spawanym tłumikiem (nie w MINI) jest takie, że mechanik stwierdził, że mi połatają to sito, żeby tak z miesiąc może 1,5miesiąca przetrwać (musiałem odwlec naprawę z powodu pilniejszych wydatków) Przetrwałem ponad pól roku, aż mnie sumienie ruszyło;) Więc, tłumikowy fachowiec potrafi to podłatać i zimę przetrwasz, a to chyba dobry pomysł;)
venomenon

Z tego co przeczytałem w temacie, w którym także się wypowiadałaś (Wydech R50) to wydech zwykły i JCW są w takiej samej cenie. Zapytaj dokładniej w ASO.
marcin.kraków
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: marcin.kraków »

venomenon pisze:Z tego co wiem to 1700zł kosztuje wydech JCW do R50, ale zauważ, że jest to pełny wydech - czyli tłumik początkowy, środkowy i końcowy. Na aukcji, którą wrzuciłaś jest tylko tłumik końcowy. Napisz co Ci jest potrzebne - czy całość czy tylko końcowy... Bo jeśli tylko tłumik końcowy to myślę, że w ASO można by w podobnych pieniądzach jak ten ULTER zakupić. Jeśli oczywiście sprzedają go "w częściach", a nie jako całość.

w widziałeś gdzieś osobno poszczególne części wydechu do R50? (oprócz tego czegoś z aukcji)
RatinaZ

No to byłam w ASO:

kompletny wydech 1700
JCW 2200
plus 160 Obejma +30zł zaczep do obejmy

dodatkowo robocizna..w ASO masakra,poza ASO z 300zł

JCW doda do autka z 4-10 KM maksymalnie ibędzie jak to Pan stwiedził "ładniej bzyczał"

facepalm facepalm
venomenon

marcin.kraków pisze:
venomenon pisze:Z tego co wiem to 1700zł kosztuje wydech JCW do R50, ale zauważ, że jest to pełny wydech - czyli tłumik początkowy, środkowy i końcowy. Na aukcji, którą wrzuciłaś jest tylko tłumik końcowy. Napisz co Ci jest potrzebne - czy całość czy tylko końcowy... Bo jeśli tylko tłumik końcowy to myślę, że w ASO można by w podobnych pieniądzach jak ten ULTER zakupić. Jeśli oczywiście sprzedają go "w częściach", a nie jako całość.

w widziałeś gdzieś osobno poszczególne części wydechu do R50? (oprócz tego czegoś z aukcji)
Nie pytałem w ASO czy sprzedają osobno poszczególne "odcinki" wydechu. W każdym innym serwisie zajmującym się wydechem/tłumikami można kupić osobno każdą część wydechu. Podejrzewam, że jeśli chodzi o ASO to sprzedają wydech tylko w całości, bo muszą na czymś przyrobić :) Jak byłem pytać w Bosalu w Hucie to gość mi liczył po kolei ile każdy z odcinków będzie kosztował, no a później suma sumarum wyszło wszystko 1200zł z tego co pamiętam...więc też tanio nie mają.
marcin.kraków
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: marcin.kraków »

venomenon pisze:
marcin.kraków pisze:

Nie pytałem w ASO czy sprzedają osobno poszczególne "odcinki" wydechu. W każdym innym serwisie zajmującym się wydechem/tłumikami można kupić osobno każdą część wydechu. Podejrzewam, że jeśli chodzi o ASO to sprzedają wydech tylko w całości, bo muszą na czymś przyrobić :) Jak byłem pytać w Bosalu w Hucie to gość mi liczył po kolei ile każdy z odcinków będzie kosztował, no a później suma sumarum wyszło wszystko 1200zł z tego co pamiętam...więc też tanio nie mają.

nie ma w R50 czegoś takiego jak poszczególne części wydechu. masz tłumik i rure która idzie w jednej części do kolektora wydechowego.

w kwestii ceny to nie wiem, ale ja 2 lata temu kupilem nowy wydech WALKER'a za 550 zł.
venomenon

ok. nie kłócę się, jeśli kupowałeś to wiesz. sugerowałem się tym co gość w serwisie mi mówił kiedy obliczał cenę.
w takim razie ten ULTER z linku będzie kompletnym wydechem? bo na aukcji piszą, że tylko końcowy.
RatinaZ

Aukcja to tłumik wiec trzeba zostawić oryginalną rurę po całości auta i przyspawać tłumik...A j chciałabym sie dowiedzieć czy warto się tak bawić,czy musze wywalić 2 tysie na calośc w Aso,czy uda się gdzieś kupić sensowny zamiennik za troszke nizsza cenę (tylko nie z rurą od tłumika z przekatną zapałki)
venomenon

kolega napisał wyżej, że za 550zł kupił całość. tylko nie rozumiem o co Ci chodzi z tą średnicą zapałki :D
marcin.krakow a czy do tego wydechu WALKER'A dostałeś końcówkę wydechu taką jak w serii??
RatinaZ

no żeby rura tłumika nie była cienka jak w fiacie seicento(czy jak się to tam pisze)
:):):)

sorki,ale zaczynają mnie irytowac te ciągłe naprawy... facepalm no i wykańczają mnie powoli finansowo już...
ODPOWIEDZ