mini one - pompowanie kół
mini one - pompowanie kół
Witam!
Mam taki oto problemik. Otóż pojawił mi się na komputerze pokładowym czerwonym symbol opony z wykrzyknikiem. Domyślam się, że oznacza to iż jest coś nie tak z ciśnieniem.
Wszystko zaczęło się od tego, że wydawało mi się, że mój miniak (mini one 2008r) siadł trochę na przedniej osi. Jakby troszkę spadło ciśnienie w oponach. Pojechałem na stacje. Na kompresorze ustawiłem wartość 2,2 dla obu kół. Ruszam, a tu wyświetla się czerwona ikonka opony z wykrzyknikiem. Jakoś można temu zaradzić? Teraz za każdym razem chwilkę po starcie silnika słyszę krótki dźwięk i pojawia się ten symbol ;/
Mam taki oto problemik. Otóż pojawił mi się na komputerze pokładowym czerwonym symbol opony z wykrzyknikiem. Domyślam się, że oznacza to iż jest coś nie tak z ciśnieniem.
Wszystko zaczęło się od tego, że wydawało mi się, że mój miniak (mini one 2008r) siadł trochę na przedniej osi. Jakby troszkę spadło ciśnienie w oponach. Pojechałem na stacje. Na kompresorze ustawiłem wartość 2,2 dla obu kół. Ruszam, a tu wyświetla się czerwona ikonka opony z wykrzyknikiem. Jakoś można temu zaradzić? Teraz za każdym razem chwilkę po starcie silnika słyszę krótki dźwięk i pojawia się ten symbol ;/
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: mini one - pompowanie kół
poszukaj na forum watku o resetowaniu wskaznika przebitych opon
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
wystarczy przez kilka sekund przytrzymać przycisk z takim samym symbolem, który jest pomiędzy fotelami, oczywiście przy włączonym zapłonie
- Austin
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper SPI
- Kontakt:
Witam!
1. Twój Mini to rocznik 2008 czyli model R56 a on wyłącznika między siedzeniami nie posiada.
2. Kasowanie wykonujesz z poziomu komputera:
- uruchom silnik
- naciskaj przycisk w dźwigni kierunkowskazu, dopóki nie pojawi się wskazanie SET/INFO
- przytrzymaj przycisk wciśnięty, dopóki wskazanie nie zmieni się
- naciskaj przycisk dopóki nie pojawi się na wyświetlaczu odpowiedni symbol ( opona z wykrzyknikiem) oraz wskazanie "RESET"
- przytrzymaj przycisk wciśnięty dopóki wskazanie nie zmieni się
3. Kup sobie instrukcję obsługi
4. Używaj opcji "szukaj" na forum
Pozdrawiam
1. Twój Mini to rocznik 2008 czyli model R56 a on wyłącznika między siedzeniami nie posiada.
2. Kasowanie wykonujesz z poziomu komputera:
- uruchom silnik
- naciskaj przycisk w dźwigni kierunkowskazu, dopóki nie pojawi się wskazanie SET/INFO
- przytrzymaj przycisk wciśnięty, dopóki wskazanie nie zmieni się
- naciskaj przycisk dopóki nie pojawi się na wyświetlaczu odpowiedni symbol ( opona z wykrzyknikiem) oraz wskazanie "RESET"
- przytrzymaj przycisk wciśnięty dopóki wskazanie nie zmieni się
3. Kup sobie instrukcję obsługi
4. Używaj opcji "szukaj" na forum
Pozdrawiam
I o to chodzi, i o to chodzi...
Dzieki, pomoglo
2,2 bara wskazane na etykiecie przy drzwiach kierowcy to cisnienie przy rozgrzanym powietrzu w oponie czy nalezy chwilke poczekac az sie schlodzi i wtedy pompowac?
2,2 bara wskazane na etykiecie przy drzwiach kierowcy to cisnienie przy rozgrzanym powietrzu w oponie czy nalezy chwilke poczekac az sie schlodzi i wtedy pompowac?
Na zimnych i nie chodzi o to, abyś poczekał kilka minut, gdyż po jeździe należy odczekać co najmniej 3 godziny.
Najlepiej jest pompować opony po nocy, oczywiście przy założeniu, że w nocy nie jeździłeś.
Najlepiej jest pompować opony po nocy, oczywiście przy założeniu, że w nocy nie jeździłeś.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
jeszcze napisza zaraz o specjalnej mieszance do kol zawierajacej azot
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow