Ubezpieczenie OC Warszawa
Moderator: flapjck1
Re: Ubezpieczenie OC Warszawa
Ja mam wykupione coś co się nazywa minicasco w PZU (zbieżność nazw nie zamierzona acz trafna ), wycenili go tam na 4350 zł. Według tego co powiedział mi gościu od ubezpieczeń, dla aut w tym wieku nie da rady wykupić pełnego AC A minicasco obejmuje podobno wszystko oprócz stłuczek z udziałem innych aut...
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
da się, osobiście załatwiałem oględziny rzeczoznawcy do auta po remoncie, wycenił ile wg. niego jest warte i z takim papierkiem się do ubezpieczalni należy udać
najlepiej przedzwonić do towarzystwa które Cię interesuje i z nimi dogadywać szczegóły
najlepiej przedzwonić do towarzystwa które Cię interesuje i z nimi dogadywać szczegóły
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Hm no to gościu jakiś niedoinformowany w takim razie, thx
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
ja delikatnie przerabiałem temat
pod koniec składania Sułtana rozmawiałem z kobietką z Allianz, posłuchala, poprosiła o udokumentowanie i opisanie co uczyniłem mailowo - wysłałem spory opis plus fotki z poszczególnych etapów remontu + efekt końcowy
później wykonałem telefon co w sprawie mówiła że jest spora szansa i na tym temat się urwał
ale mocno nie cisnąłem bo jak wyliczyłem ile mam zapłacić (podobne sumy jak podajecie wyżej) odechciało mi się deko... choć wiadomo warto.. ale..no właśnie jakim kosztem
pod koniec składania Sułtana rozmawiałem z kobietką z Allianz, posłuchala, poprosiła o udokumentowanie i opisanie co uczyniłem mailowo - wysłałem spory opis plus fotki z poszczególnych etapów remontu + efekt końcowy
później wykonałem telefon co w sprawie mówiła że jest spora szansa i na tym temat się urwał
ale mocno nie cisnąłem bo jak wyliczyłem ile mam zapłacić (podobne sumy jak podajecie wyżej) odechciało mi się deko... choć wiadomo warto.. ale..no właśnie jakim kosztem
Myślę, że jeżeli włożyło się sporo kasy w odbudowę to warto mimo wszystko zainwestować w ubezpieczenie + rzeczoznawcę.
W przypadku zdarzeń drogowych brak opinii rzeczoznawcy uniemożliwia w zasadzie jakąkolwiek walkę z ubezpieczycielem o w miarę przyzwoite odszkodowanie.
Z istotnych rzeczy:
1. Opinia rzeczoznawcy powinna być aktualizowana mniej więcej co pół roku.
2. Oprócz dokumentacji (zdjęć, opinii, itd.) przydadzą się faktury za części najlepiej wystawione imiennie.
Powyższe info zaczerpnięte z działu prawnego Classic Auto.
W przypadku zdarzeń drogowych brak opinii rzeczoznawcy uniemożliwia w zasadzie jakąkolwiek walkę z ubezpieczycielem o w miarę przyzwoite odszkodowanie.
Z istotnych rzeczy:
1. Opinia rzeczoznawcy powinna być aktualizowana mniej więcej co pół roku.
2. Oprócz dokumentacji (zdjęć, opinii, itd.) przydadzą się faktury za części najlepiej wystawione imiennie.
Powyższe info zaczerpnięte z działu prawnego Classic Auto.
- wujazz22
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
To już rok mija, nawet nie wiadomo kiedy i czas na nowe OC właściwie mimo że jest zniżka 10% za rok bezwypadkowej to po ostatnich podwyżkach ubezpieczeń w avivie, w której dałem ostatecznie rok temu ~850pln teraz zażyczyli sobie ~1000pln. Poszukałem trochę i w axa za OC opcja minimum to 550pln, a link4 750pln - reszta raczej drożej może jeszcze ktoś coś ostatnio taniego wypatrzył? Moj miniak to '89 ok 50 000 przebiegu no coś trzeba wpisać przecież, parkowany pod chmurka na ulicy, bark alarmu i roczny przebieg mniej niż 5000km, kierowca powyżej 26 lat i prawko od 2001.
Jednym słowem - coś ładnego i niedrogo
Jednym słowem - coś ładnego i niedrogo
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
sprawdz jeszcze liberty direct
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Sprawdz you can drive, temat na forum wisi, mbank byl tani ale w tym roku tez padaka, a tam znalazlem 2-3 stowki taniej
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2011, 09:31 przez Sadam, łącznie zmieniany 1 raz.
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
PW poszło
- wujazz22
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
ok doszło podziękował!!!
- wujazz22
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
podsumowujac w tym roku wygrała AXA za 544 OC przy 10% znizce.
ps. Dziękuje Alek za pomoc!!!
ps. Dziękuje Alek za pomoc!!!
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
do usług.