Śląsk - spotkania
Moderator: flapjck1
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: Śląsk - spotkania
No to musisz uważniej śledzić nasze Forum.. teraz w weekend były dwie okazje żeby się spotkać, pogadać, pokazać "autka na mieście".
Jedna to obstawa Ślubu Bliźniaka, naszego dobrego przyjaciela klubowego, który w nie jednym Miniaku ręce trzymał
Druga to nasza obecność i pomoc w kweście na dzieciaki tj. impreza pod hasłem „Bezpieczna Droga – piłeś, nie jedź” organizowana przez Stowarzyszenie Motocyklowe 'Dawcy Uśmiechu' która miała miejsce przy Carrefour Katowice Dąbrówka.
Teraz w październiku, jeśli tylko pogoda dopisze, na pewno się jeszcze spotkamy za dwa lub trzy tygodnie.
Adi
Jedna to obstawa Ślubu Bliźniaka, naszego dobrego przyjaciela klubowego, który w nie jednym Miniaku ręce trzymał
Druga to nasza obecność i pomoc w kweście na dzieciaki tj. impreza pod hasłem „Bezpieczna Droga – piłeś, nie jedź” organizowana przez Stowarzyszenie Motocyklowe 'Dawcy Uśmiechu' która miała miejsce przy Carrefour Katowice Dąbrówka.
Teraz w październiku, jeśli tylko pogoda dopisze, na pewno się jeszcze spotkamy za dwa lub trzy tygodnie.
Adi
- sezar
- Wiarus
- Posiadane auto: Mini'91 New Mini Cooper S '03
- Kontakt:
http://www.youtube.com/watch?v=XM7bxrEc8s0
polecam zwłaszcza od 20 min 57sek
polecam zwłaszcza od 20 min 57sek
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Sen zimowy.. a może?
Hi
Coś mi się wydaje a do tego wetter.com potwierdza, że w ten weekend jeszcze wyjdzie na chwilkę słońce, może ostatni raz przed snem zimowym, zanim Miniaczka przykryjesz kocykiem wyjedziesz na miasto?
Proponuję Niedzielę (tj. 23 października):
- spotkanie pod Mini BMW (Al. Rożdzieńskiego 204) – godz. 10:00
- przejazd na nasze rondo, rondo, rondo – godz.10:15
- …?... – ok. godz. 10:30 – 13:00
- przejazd na parking Silesia CC i runda po nowo otwartym parkingu piętrowym (a co tam niech nas usłyszą) – godz. 13:20
- Mini obiad w siedzibie klubu - pizza u Marka Kocioła ok. 13:45
Co Wy na to?
Jak mnie znacie (a pewnie już znacie dobrze) szykuję jeszcze Mini ...?... niespodziankę ha ha ..ale jak zwykle proszę o listę Miniaków i dokładną ilość Osób
Pozdro..
Adi
PS. oczywiście zapraszamy też Wrocław, Kraków, Centrum, Pomorze itd
Coś mi się wydaje a do tego wetter.com potwierdza, że w ten weekend jeszcze wyjdzie na chwilkę słońce, może ostatni raz przed snem zimowym, zanim Miniaczka przykryjesz kocykiem wyjedziesz na miasto?
Proponuję Niedzielę (tj. 23 października):
- spotkanie pod Mini BMW (Al. Rożdzieńskiego 204) – godz. 10:00
- przejazd na nasze rondo, rondo, rondo – godz.10:15
- …?... – ok. godz. 10:30 – 13:00
- przejazd na parking Silesia CC i runda po nowo otwartym parkingu piętrowym (a co tam niech nas usłyszą) – godz. 13:20
- Mini obiad w siedzibie klubu - pizza u Marka Kocioła ok. 13:45
Co Wy na to?
Jak mnie znacie (a pewnie już znacie dobrze) szykuję jeszcze Mini ...?... niespodziankę ha ha ..ale jak zwykle proszę o listę Miniaków i dokładną ilość Osób
Pozdro..
Adi
PS. oczywiście zapraszamy też Wrocław, Kraków, Centrum, Pomorze itd
- sezar
- Wiarus
- Posiadane auto: Mini'91 New Mini Cooper S '03
- Kontakt:
My niestety odpadamy. Jesteśmy w Rzeszowie.
- Yazek
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R55
Skoro spotkanie jest pod salonem MINI to rozumiem, że MINI też są mile widziane:)?
Yazek
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
To jest Klub zarówno Mini jak i MINI więc zapraszamy !!!
Ładuję akumulator, odświeżam limuzynę i jestem. Sezar jesteś WIELKI - filik extra
- Yazek
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R55
Dzięki za miłe przedpołudnie;D
- Załączniki
-
- DSC_5310.jpg (80.64 KiB) Przejrzano 1429 razy
-
- W każdej grupie jest jakaś MINI owca;)
- DSC_5294.jpg (46.31 KiB) Przejrzano 1429 razy
Yazek
Chcemy bardzo podziekowac Adrianowi i Karolinie za mily i nietuzinkowy spot
Bawilismy sie przednio udawadniajac wszem i wobec, ze liczy sie jakosc a nie ilosc.
Adi zadbal aby ten dzien byl dla nas, ze wszechmiar udany zapinajac wszystko na ostatni guzik.
I tak oto krótka lista wydazen:
Adi zabal, aby:
1. Niesmiala Krakowska ekipa nie zostala za bardzo przytloczona przez slaskie temperamenty.
2. Jazda po rondzie byla maksymalnie bezpieczna, zapewniajac nam obstawe Policji.
3. Polechtac nasza proznosc poprzez stworzenie okazji do mini lansu i bansu na bazarze oldtimerow.
4. Zwiekszyc wplywy do budzetu slaska, z Krakowsko/japonskich turystow kupujacych wszystko, co nosi emblemat mini, lub moglo by go chipotetycznie nosic
5. Zapewniec nam cwiczenia kreatywnego parkowania przed pizzeria Kociola.
6. Otempic nasze umysly i ciala ogromna dawka przepysznej pizzy.
7. Wprawic nas w dobre nastroje na reszte dnia.
Dziekujemy Wam za wysilek i mila zabawe.
Teraz wyjscia nie ma i musicie pokazac sie u nas.
Pozdrawiamy i calujemy
Ania i Kermit
Bawilismy sie przednio udawadniajac wszem i wobec, ze liczy sie jakosc a nie ilosc.
Adi zadbal aby ten dzien byl dla nas, ze wszechmiar udany zapinajac wszystko na ostatni guzik.
I tak oto krótka lista wydazen:
Adi zabal, aby:
1. Niesmiala Krakowska ekipa nie zostala za bardzo przytloczona przez slaskie temperamenty.
2. Jazda po rondzie byla maksymalnie bezpieczna, zapewniajac nam obstawe Policji.
3. Polechtac nasza proznosc poprzez stworzenie okazji do mini lansu i bansu na bazarze oldtimerow.
4. Zwiekszyc wplywy do budzetu slaska, z Krakowsko/japonskich turystow kupujacych wszystko, co nosi emblemat mini, lub moglo by go chipotetycznie nosic
5. Zapewniec nam cwiczenia kreatywnego parkowania przed pizzeria Kociola.
6. Otempic nasze umysly i ciala ogromna dawka przepysznej pizzy.
7. Wprawic nas w dobre nastroje na reszte dnia.
Dziekujemy Wam za wysilek i mila zabawe.
Teraz wyjscia nie ma i musicie pokazac sie u nas.
Pozdrawiamy i calujemy
Ania i Kermit
- MaTeRaTz
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Szerokie MPI 98r., British Open 95r.
ja również bardzo dziękuję za miło spędzony czas.
nie posiadam takich zdolności krasomówczych jak Kermit - przedstawiciel handlowy( przyp. red.)
jeszcze raz dzięki
P.S. Wróciłem do Krakowa, ogarnąłem się troszkę i pojechałem po Moją Pannę na studia.
Dojechaliśmy pod jej blok, zgasiłem, buzi-buzi, dupci-dupci pod klatką i .... nie zapalił.
Zaraz go przywlokę pod dom i zacznę rozkminiać.
Nie jestem pewnien, ale chyba nie słyszałem bzyczenia pompy paliwa, więc chyba sprawa jest prosta.
ale nie zmienia to faktu, że dzień zaliczam do BARDZO udanych
DZIĘKUJĘ ORGANIZATOROM!!
nie posiadam takich zdolności krasomówczych jak Kermit - przedstawiciel handlowy( przyp. red.)
jeszcze raz dzięki
P.S. Wróciłem do Krakowa, ogarnąłem się troszkę i pojechałem po Moją Pannę na studia.
Dojechaliśmy pod jej blok, zgasiłem, buzi-buzi, dupci-dupci pod klatką i .... nie zapalił.
Zaraz go przywlokę pod dom i zacznę rozkminiać.
Nie jestem pewnien, ale chyba nie słyszałem bzyczenia pompy paliwa, więc chyba sprawa jest prosta.
ale nie zmienia to faktu, że dzień zaliczam do BARDZO udanych
DZIĘKUJĘ ORGANIZATOROM!!
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Hi
No już w zasadzie wszystko napisane, ale dla tych, którzy nie mogli uczestniczyć w Śląskim Spocie rozwinę troszkę szczegółów:
1 - spotkanie rozpoczęło się zgodnie z planem pod MINI BMW i tu ku mojemu zaskoczeniu lekko, dodam lekko się Śląsk 'wysypał' ale na usprawiedliwienie dodam, że w większości przypadków były to ważne powody dla których Śląskie Miniaki zostały niestety w garażu.
2 - jak powyżej, frekwencja nie była aż tak duża, żeby zgodnie z moim planem nasze Katowickie, dwupasmowe rondo zostało zablokowane sławnym już w naszym gronie wielokrotnym kółeczkiem, ale jak słusznie zauważono Spot Śląski zgłoszony do lokalnego samorządu posiadał obstawę Policji hi hi szkoda tylko, że właśnie na rondzie gdzie mieliśmy zrobić fotki ..które były nagle zagrożone prezentami w postaci lśniącej, żółtej blokady na kole
3 - no i do sedna - niespodzianka dnia - udało mi się 'jakoś' załatwić, aby nasze Maleństwa mogły mimo srogich zapisów regulaminu wjechać na teren OldTimerBazar, który wczoraj odbywał się na włościach Międzynarodowych Targów Katowickich. Poza tym, że nasze lśniące maszyny były obiektem westchnień nie tylko długonogich piękności ale nie jednego twardziela zapakowanego w skórzane gacie, które przed chwilą siedziały jeszcze na Harley’u to do tego chyba główną atrakcją - którą udało mi się osiągnąć – był nasz zachwyt przy podziwianiu starych samochodów, motocykli, nie rzadko tego co z nich już tylko pozostało, chromowanych części, staroci, gratów i oczywiście uwielbianych przez Mini / MINI maniaków - który drzemie w każdym z nas – gadżetów motoryzacyjnych ..a nawet ciuchów, które kupowaliśmy Dodać oczywiście należy, że organizatorzy wręczyli nam też nagrody w postaci płyt DVD i czegoś na smak Koniaku w piękniej OldTimerowej, zalakowanej butelce z grawerem Imprezy.
4 - ze względu na fakt, że na niespełna trzy godziny wciągnęło nas grzebanie w starociach różnej maści, odpuściliśmy wyścigi na parkingu w SCC.
5 - ..trzeba było w końcu coś zjeść, myślę, że też ciekawą dla przyszłych klubowiczów była wizyta w siedzibie naszego Mini Klubu, gdzie nawet idąc do wychodka natkniesz się na Mini
Szczególne podziękowania dla ‘gorącej kawki’ i ‘ciasteczek’ !!!
Tym samym zamykam sezon 2011... chyba że? ..a znacie mnie już dobrze
Pozdro…
Adi
PS. ..fotki wrzucę z wieczora
No już w zasadzie wszystko napisane, ale dla tych, którzy nie mogli uczestniczyć w Śląskim Spocie rozwinę troszkę szczegółów:
1 - spotkanie rozpoczęło się zgodnie z planem pod MINI BMW i tu ku mojemu zaskoczeniu lekko, dodam lekko się Śląsk 'wysypał' ale na usprawiedliwienie dodam, że w większości przypadków były to ważne powody dla których Śląskie Miniaki zostały niestety w garażu.
2 - jak powyżej, frekwencja nie była aż tak duża, żeby zgodnie z moim planem nasze Katowickie, dwupasmowe rondo zostało zablokowane sławnym już w naszym gronie wielokrotnym kółeczkiem, ale jak słusznie zauważono Spot Śląski zgłoszony do lokalnego samorządu posiadał obstawę Policji hi hi szkoda tylko, że właśnie na rondzie gdzie mieliśmy zrobić fotki ..które były nagle zagrożone prezentami w postaci lśniącej, żółtej blokady na kole
3 - no i do sedna - niespodzianka dnia - udało mi się 'jakoś' załatwić, aby nasze Maleństwa mogły mimo srogich zapisów regulaminu wjechać na teren OldTimerBazar, który wczoraj odbywał się na włościach Międzynarodowych Targów Katowickich. Poza tym, że nasze lśniące maszyny były obiektem westchnień nie tylko długonogich piękności ale nie jednego twardziela zapakowanego w skórzane gacie, które przed chwilą siedziały jeszcze na Harley’u to do tego chyba główną atrakcją - którą udało mi się osiągnąć – był nasz zachwyt przy podziwianiu starych samochodów, motocykli, nie rzadko tego co z nich już tylko pozostało, chromowanych części, staroci, gratów i oczywiście uwielbianych przez Mini / MINI maniaków - który drzemie w każdym z nas – gadżetów motoryzacyjnych ..a nawet ciuchów, które kupowaliśmy Dodać oczywiście należy, że organizatorzy wręczyli nam też nagrody w postaci płyt DVD i czegoś na smak Koniaku w piękniej OldTimerowej, zalakowanej butelce z grawerem Imprezy.
4 - ze względu na fakt, że na niespełna trzy godziny wciągnęło nas grzebanie w starociach różnej maści, odpuściliśmy wyścigi na parkingu w SCC.
5 - ..trzeba było w końcu coś zjeść, myślę, że też ciekawą dla przyszłych klubowiczów była wizyta w siedzibie naszego Mini Klubu, gdzie nawet idąc do wychodka natkniesz się na Mini
Szczególne podziękowania dla ‘gorącej kawki’ i ‘ciasteczek’ !!!
Tym samym zamykam sezon 2011... chyba że? ..a znacie mnie już dobrze
Pozdro…
Adi
PS. ..fotki wrzucę z wieczora
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Ślonskie Spoty Pierońskich Chacharów
Foty..
- Załączniki
-
- 3.JPG (104.11 KiB) Przejrzano 1364 razy
-
- 2.JPG (140.88 KiB) Przejrzano 1364 razy
-
- 1.JPG (120.25 KiB) Przejrzano 1364 razy
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
..
- Załączniki
-
- 6.JPG (156.88 KiB) Przejrzano 1356 razy
-
- 5.JPG (152.03 KiB) Przejrzano 1356 razy
-
- 4.JPG (66.04 KiB) Przejrzano 1356 razy
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
..
- Załączniki
-
- Maskotka MINI bmw?
- 9.JPG (126.09 KiB) Przejrzano 1348 razy
-
- 8.JPG (70.98 KiB) Przejrzano 1348 razy
-
- 7.JPG (96.09 KiB) Przejrzano 1348 razy
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Fotki w dużej rozdzielczości rozdam przy okazji spotkania.. jakiegoś?!
- Załączniki
-
- 12.JPG (130.78 KiB) Przejrzano 1317 razy
-
- 11.JPG (169.1 KiB) Przejrzano 1317 razy
-
- 10.JPG (145.93 KiB) Przejrzano 1317 razy