R53 JCW + kółko 17% alta

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

shark

R53 JCW + kółko 17% alta

Post autor: shark »

Czy ktos sie orientuje jaki jest przyrost mocy i ogolnie jaki efekt montażu kółka 17% alta do cooper-a S w wersji WORKS ??? w S-ce daje to z tego co przeczytałem na forum jakies 190KM i 220nM a ciekaw jestem jaki efekt bedzie w JCW ktory nominalnie dysponuje moca 211KM , moze ktos montował takie kółko w WORKS-ie??? z gory dziekuje za info pozdrawiam
Maciusiowy

Re: R53 JCW + kółko 17% alta

Post autor: Maciusiowy »

jeżeli na hamowni w "JCW" wyjdzie Ci 211KM, to szczerze gratuluję...
może niech kolega Alexander się wypowie ile dało mu przyrostu samo kółko...z tego co kojarzę, bez remapu moc spadła :wink:
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

Gdybym startował z Worksem, który ma już mniejsze kółko, to raczej zmieniłbym IC, kolektor, dolot + remap i przeniesienie odcinki w górę. W UK pojawiają się b. fajne wyniki w GPkach ze zmienionym wałkiem, std kółkiem i wysoką odcinką. Jeśli nie lubisz kręcić wysoko, to 17% i zostawić odcinę tam gdzie jest. Pamiętaj, że jest jeszcze 15%.
static
Maciusiowy

Post autor: Maciusiowy »

pididi pisze:Gdybym startował z Worksem, który ma już mniejsze kółko, to raczej zmieniłbym IC, kolektor, dolot + remap i przeniesienie odcinki w górę. W UK pojawiają się b. fajne wyniki w GPkach ze zmienionym wałkiem, std kółkiem i wysoką odcinką. Jeśli nie lubisz kręcić wysoko, to 17% i zostawić odcinę tam gdzie jest. Pamiętaj, że jest jeszcze 15%.

mi np. więcej wypluło na programie lohena (z własnie przesuniętą odcinką) niż na programie z "kreatora mocy"
speedfight

Post autor: speedfight »

Maciusiowy pisze:
pididi pisze:Gdybym startował z Worksem, który ma już mniejsze kółko, to raczej zmieniłbym IC, kolektor, dolot + remap i przeniesienie odcinki w górę. W UK pojawiają się b. fajne wyniki w GPkach ze zmienionym wałkiem, std kółkiem i wysoką odcinką. Jeśli nie lubisz kręcić wysoko, to 17% i zostawić odcinę tam gdzie jest. Pamiętaj, że jest jeszcze 15%.

mi np. więcej wypluło na programie lohena (z własnie przesuniętą odcinką) niż na programie z "kreatora mocy"

z Lohena to tylko chyba Bluefin?
ODPOWIEDZ