R53 JCW + kółko 17% alta
R53 JCW + kółko 17% alta
Czy ktos sie orientuje jaki jest przyrost mocy i ogolnie jaki efekt montażu kółka 17% alta do cooper-a S w wersji WORKS ??? w S-ce daje to z tego co przeczytałem na forum jakies 190KM i 220nM a ciekaw jestem jaki efekt bedzie w JCW ktory nominalnie dysponuje moca 211KM , moze ktos montował takie kółko w WORKS-ie??? z gory dziekuje za info pozdrawiam
Re: R53 JCW + kółko 17% alta
jeżeli na hamowni w "JCW" wyjdzie Ci 211KM, to szczerze gratuluję...
może niech kolega Alexander się wypowie ile dało mu przyrostu samo kółko...z tego co kojarzę, bez remapu moc spadła
może niech kolega Alexander się wypowie ile dało mu przyrostu samo kółko...z tego co kojarzę, bez remapu moc spadła
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Gdybym startował z Worksem, który ma już mniejsze kółko, to raczej zmieniłbym IC, kolektor, dolot + remap i przeniesienie odcinki w górę. W UK pojawiają się b. fajne wyniki w GPkach ze zmienionym wałkiem, std kółkiem i wysoką odcinką. Jeśli nie lubisz kręcić wysoko, to 17% i zostawić odcinę tam gdzie jest. Pamiętaj, że jest jeszcze 15%.
static
pididi pisze:Gdybym startował z Worksem, który ma już mniejsze kółko, to raczej zmieniłbym IC, kolektor, dolot + remap i przeniesienie odcinki w górę. W UK pojawiają się b. fajne wyniki w GPkach ze zmienionym wałkiem, std kółkiem i wysoką odcinką. Jeśli nie lubisz kręcić wysoko, to 17% i zostawić odcinę tam gdzie jest. Pamiętaj, że jest jeszcze 15%.
mi np. więcej wypluło na programie lohena (z własnie przesuniętą odcinką) niż na programie z "kreatora mocy"
Maciusiowy pisze:pididi pisze:Gdybym startował z Worksem, który ma już mniejsze kółko, to raczej zmieniłbym IC, kolektor, dolot + remap i przeniesienie odcinki w górę. W UK pojawiają się b. fajne wyniki w GPkach ze zmienionym wałkiem, std kółkiem i wysoką odcinką. Jeśli nie lubisz kręcić wysoko, to 17% i zostawić odcinę tam gdzie jest. Pamiętaj, że jest jeszcze 15%.
mi np. więcej wypluło na programie lohena (z własnie przesuniętą odcinką) niż na programie z "kreatora mocy"
z Lohena to tylko chyba Bluefin?