MINI NIE ŻYJE - PRIORYTET
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
MINI NIE ŻYJE - PRIORYTET
Witam
Potrzebuje jechać załatwić pilne sprawy, a tu KLOPS.
Wsiadam do MINI (MCS r53) i nie jedzie.
Co się dzieje?
Przekręcam kluczyk, zapłon jakby jest, odpalam i słyszę 'cykanie' z puszki bezpieczników przy nodze.
Myślałem, że to może akumulator, ale radio gra, światła działają.
Wysypał się któryś bezpiecznik? Jeżeli tak, to który?
Przekręcam kluczyk, wszystko żyje i zachowuje się normalnie, ale nie udaje mi się uzyskac zapłonu. CYK CYK CYK CYK jest cały czas, jak trzymam kluczyk w pozycji "do odpalenia".
proszę o pomoc, pilna sprawa.
Potrzebuje jechać załatwić pilne sprawy, a tu KLOPS.
Wsiadam do MINI (MCS r53) i nie jedzie.
Co się dzieje?
Przekręcam kluczyk, zapłon jakby jest, odpalam i słyszę 'cykanie' z puszki bezpieczników przy nodze.
Myślałem, że to może akumulator, ale radio gra, światła działają.
Wysypał się któryś bezpiecznik? Jeżeli tak, to który?
Przekręcam kluczyk, wszystko żyje i zachowuje się normalnie, ale nie udaje mi się uzyskac zapłonu. CYK CYK CYK CYK jest cały czas, jak trzymam kluczyk w pozycji "do odpalenia".
proszę o pomoc, pilna sprawa.
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Re: MINI NIE ŻYJE - PRIORYTET
WIDEORELACJA:
http://www.youtube.com/watch?v=JTMeDYR_dhQ
EDIT:
ok, to chyba akumulator, bo już nie ma siły, aby podnieść szybę do góry + zzerowały się liczniki (przebieg dzienny etc)
http://www.youtube.com/watch?v=JTMeDYR_dhQ
EDIT:
ok, to chyba akumulator, bo już nie ma siły, aby podnieść szybę do góry + zzerowały się liczniki (przebieg dzienny etc)
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
bez dwoch zdan aku
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
aku Ci padło i daje za mało prądu ;/
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Dzięki za pomoc, już dolane wody i się ładuje.
Co lepiej, jeździć na naładowanym i uzupełnionym aku bez stresu, czy kupić nowy?
Nigdy nie miałem problemu aż do dziś w tej kwestii.
pozdrawiam,
Dawid
Co lepiej, jeździć na naładowanym i uzupełnionym aku bez stresu, czy kupić nowy?
pozdrawiam,
Dawid
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
bardzo dobra decyzjadawid pisze:czy kupić nowy

- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
dawid pisze:Dzięki za pomoc, już dolane wody i się ładuje.
pozdrawiam,
Dawid
w new mini obslugowy akumulator?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
a ja bym wniknal, bo jak mu sie aku wygotowalo to raczej nie bez przyczyny, moze ma regulator trzasniety?
- krzyss
- Nowy
- Posiadane auto: Accord 1980r.
Cos Ci zjada prad... ile ma ten aku ?
Mi tez cos zjadalo, ale mam wrazenie ze byla to tylna listwa podswietlenia rejestracji. Odkad ja naprawilem nie mam problemow.
Mi tez cos zjadalo, ale mam wrazenie ze byla to tylna listwa podswietlenia rejestracji. Odkad ja naprawilem nie mam problemow.
krzyss & Kasia
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Aku ma chyba 4 lata, może 5.
Nigdy nie było z nim problemu.. trudno powiedzieć, co zjada prąd.
Tylnia listwa? Wyjęte mam żarówki.
Z przodu w postojówkach mam led'y, które po wyłączeniu silnika - delikatnie świecą, ale tyle co nic.. czasem gasna po 20 minutach, czasem świecą się dłuuugo, nie wiem ile : )
Ale nie sądze, aby to zjadało akumulator, bo ich moc jest porównywalna do mocy świetlika.
I chyba tyle, może ten jeden raz zapomniałem zgasić światełka? Trudno powiedzieć.
Nigdy nie było z nim problemu.. trudno powiedzieć, co zjada prąd.
Tylnia listwa? Wyjęte mam żarówki.
Z przodu w postojówkach mam led'y, które po wyłączeniu silnika - delikatnie świecą, ale tyle co nic.. czasem gasna po 20 minutach, czasem świecą się dłuuugo, nie wiem ile : )
Ale nie sądze, aby to zjadało akumulator, bo ich moc jest porównywalna do mocy świetlika.
I chyba tyle, może ten jeden raz zapomniałem zgasić światełka? Trudno powiedzieć.
hehehe widać wczoraj był sądny dzień, dla MINI, bo moje też po raz pierwszy odmówiło porannej jazdy, ale wystarczyło podpiąć kabelki i pojeździć pół godzinki i dzisiaj już nie ma śladu - ochoczo się odpalił i dowiózł do pracy 

- krzyss
- Nowy
- Posiadane auto: Accord 1980r.
Ale jaja... to ja z przodu tez mialem LEDy i tez mi swiecily po zamknieciu auta. Ale poniewaz walczylem z rozladowywaniem sie to je wymienilem na inne... inne juz nie swieca same. Ja bym na twoim miejscu tez je zmienil, nawet jesli to zjada prad minimalnie, to po 2-3 dniach + jazda w korkach na swiatlach i malych przebiegach moze powodowac iz aku bedzie slabiutki.
Co do akumulatora... naladowac i pojezdzic, jak sprawa sie powtorzy to kupic nowy. 4-5 letni to moze byc juz slaby.
Co do akumulatora... naladowac i pojezdzic, jak sprawa sie powtorzy to kupic nowy. 4-5 letni to moze byc juz slaby.
krzyss & Kasia